MoonLight Fishing 2023

Was gisteren nog even in de winkel bij Mario. Fred is er ook voor de inkopen voor morgen. Zaterdag 4 augustus 2023 de alom bekende Catfish MoonLight wedstrijd. Na het debacle in de 8vijver was de conclusie dat ik te lichte lijn heb gebruikt aan de method. En na de gewonnen weddenschap kom ik er nog goed vanaf ook bij de kassa.

Het is om drie uur loten en de toeter gaat om vijf uur. Wat ik allemaal moet opbouwen in twee uur is me een raadsel maar ik hoor van Mario dat sommige dat nog te kort vonden.

Die groene verkoop ik niet eens zegt Mario. Volgens Fred ook de verkeerde maar schoorvoetend met kiespijn wordt er toegegeven. Ik heb de verkeerde mee gekregen. En ik weet nu nog niet wat groen of rood betekent op de verpakking. Wel weet ik dat de elastiekjes van Reflo fijner zijn op 4mm wafters dan van cresta. Ze zijn denk ik ietsiepietsie kleiner of veerkrachtiger. Het blijft in ieder geval beter zitten en zeker in de regen met natte vingers makkelijker te verwerken.

Om kwart voor drie uur zit ik nog aan de warme hap. De laatste spullen in de auto en op de pad. Als ik bij Mario aankom heb ik al het laatste lootje. Iedereen is al naar de waterkant. Nummertje 154 en nog naar me ge-appt ook. Ben niet gelijk weg natuurlijk maar toch kwart voor vier op de stek. Zijn de meesten al klaar met opbouwen. Sterker nog er zitten er al om half vijf op de zit kist startklaar en ik lieg niet. Wat een fanatisme.

Het is nu wel zo dat ik helemaal klaar ben voordat de toeter gaat en dat is nog niet gebeurt met dat witvissen alle twee seizoenen nu ik dit doet. Denk zo het zal niet van de eerste vijf minuten afhangen, eerder in de laatste vijf minuten. Vanavond niet dus.

Tafeltje is weer gedekt. Zal ook wat 2mm pellets mee cuppen. Die zullen langzaam zacht worden en nu maar hopen dat de vissen, liefst dikke brasems die gaan opzoeken.

Dan om vijf uur krijgen we het seintje op de telefoon. Maar hoef niet eens te kijken want om me heen wordt dat al geroepen. We kunnen en plons. Naast me bij Joop gaat er voer in zoveel dat gebruik ik in een heel jaar. Wat die karpervissers doen klopt dus. Alles dicht gooien hahaha nee vroeger deed ik dat wel 25 jaar geleden aan de rivieren rondom Dordrecht maar als daar een aak langs kwam zag je het water weg trekken door de zuiging en zag je de stenen liggen daar precies waar je aas tegen aan liep. Dat moest gewoonweg. Maar nu. We maken er een grapjes over maar hij zal wel vis vangen en ik niet.

Komt weer een buitje aan.
Dit is goed te doen.

Het vissen is goed te doen. Zo nu en dan een spettertje en dan steekt de wind ook flink op. Ik vis met vijf deeltjes dus dat is goed te doen met de wind schuin in de rug. Daar ligt een richeltje al is het een dikke dobberlengte. Ik cup wat voer daar boven op en daarna gooi ik vijf, zes korven voer naar de overkant tegen het riet aan. Daar is het toch zes meter diep. Ongelooflijk zo dicht tegen de kant aan. Dan met de made op de vaste stok heb ik gelijk een voorntje nog geen tien centimeter maar toch. Dat kan veranderen. En dat zal het dan ook namelijk in niets meer. Wat ik ook probeer ik krijg geen beet meer.

Ik vertrek naar de overkant maar achteraf denk ik dat m’n voerplek een meter of vijf vanaf de kant had moeten liggen. Want ook aan deze kan stikt het van de mini kleine visjes. Te klein om te vangen want zelfs een pinky krijgen ze niet binnen om em te haken. Met een pellet of wafter krijg ik geen beet maar met een made, caster of worm staat de top direct te stuiteren. Totdat de haak of pinnetje aan de haak is leeg getrokken. Mais moeten ze zowiso niet. Krijg nog wel wat lijnzwemmers te tellen op een halve hand dus er moet zo nu en dan groter vissen zitten. De method wordt zelfs verplaatste maar dat kan ook het talud zijn.

Het houd op met zo af en toe een druppel.

Om half negen krijgen we een echte bui te verduren maar onder de paraplu wel verankerd met twee scheerlijnen is het prima te doen. Op buien radar zou het even wat minder zijn over en half uur. Ik probeer het nog even met de vaste stok maar krijg geen enkel reactie. Toch frequent wat maden, pinky’s en een klein balletje voer gecupt om ze er op te krijgen. Maar ze zijn er gewoon hier niet dat is duidelijk. Als de bui zo minder is zal ik die vast gaan inpakken voordat het donker is. zou niet per ongeluk op mijn nieuwe hengel willen gaan staan. Mijn oude hengel heb ik gebruikt om te cuppen. Zo kan ik de dobber laten staan terwijl ik cup. Leek me handig maar je zal zien. Dat ene voorntje was al een halve meter weg gelopen omdat ik zat te cuppen. Alvast aan geslagen en die cup hengel weer binnen halen…Nee mijn avond is het weer niet. Het blijft nu hard regenen. Dat wat minder is weg zie ik op de app. Mijn buurman John die al eerder heeft ingepakt helpt me door zijn paraplu boven de achterkant van de auto te houden terwijl ik alles zo in de auto gooi. Bedankt daarvoor.

Zo ziet dat er dus uit in de stromende regen en in het donker je auto inpakken. En nu maar hopen dat ik niets ben vergeten. Want ik heb twee mooie lichtbronnen in de auto liggen maar sinds de lamp van vismaatje Leo gekregen die vast op de boot zit gemonteerd op de accu’s van de boot niet meer naar om gekeken. En dat wreekt zich nu.

Heb ik jaren geleden zulke mooie led verlichting aangeschaft voor dit soort evenementen. Moet je die wel geregeld opladen.

Inmiddels ligt alles in de auto met dank dus aan John. Die drie sprotjes gooi ik terug. Het loopt naar elven en ik ben diep teleurgesteld in mezelf dan. Ik nok af. Zie nu aan de uitslag dat weer het loten belangrijk is. De kop nummers weer dikke cijfers waarschijnlijk met brasems vangen want de voorn liet zich niet zien. Dus goed gevist in mijn vak Ronald, Nico en Fred. En Manuel, Henk en glasbak Kees natuurlijk, waar halen jullie ze vandaag. Klasse gedaan mannen.

Foto’s en tekst nog van Mirabel van alle deelnemers en prijswinnaars;

De Catfish Moonlight 5 augustus 2023 was er wel weer één! De weersvoorspellingen gingen alle kanten op. Maar uiteindelijk hebben we het nog redelijk gertroffen. Op het laatste uur na, want dat was toch ècht een stevige bui 😅💦

Hetzelfde gold voor de visserij. Tijdens het voorvisssen waren de voorns in grote getalen aanwezig. Maar, zoals bijna elke Moonlight, lieten ze het afweten tijdens de wedstrijd…

De meeste deelnemers wisten hoe dan ook toch vis in het net te krijgen. Met één uitschieter! Al met al toch een geslaagde wedstrijd. Iedereen bedankt voor deelname. En natuurlijk Daan en Jessel, die ondanks dit blafweer toch kwamen helpen met wegen 👍☔️

Volgend jaar geven we een andere invulling aan de wedstrijd. Een “Catfish Afternoon-tje” om te kijken of de visserij dan toch wat beter wordt. Tot de volgende 🎣👋

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *