Veths Najaar Competitie 23.3

Op de natte woensdagochtend 2 augustus 2023 zitten we aan de 8vijver gekozen door Harry dit keer. Jan zit graag op nummer 4 tot zes maar ik trek zeven voor em. Maar in tweede instantie is hij er blij mee om daar met de vaste stok te vissen. Blijft voor mij nummer elf over en ook ik in tweede instantie blij er mee. Nummer twaalf blijft onbezet en dat is de beste stek hier op de plas.

Met regen starten is altijd waardeloos. Zit je eenmaal met droge spullen dan is er niets aan het handje onder je paraplu en regenkleding. Maar uitladen en tweehonderd meter stiefelen met je spullen met de sluizen open is niet fijn. Natuurlijk vergeet je wat en ben je al drijfnat voordat je kan beginnen. Met je regenkleding aan van de transpiratie en zonder. Ah, je snapt het al..

Het wordt al wat minder.
Nuno alleen op de Tong.
Mijn buren vandaag

Naast me zit dus JanJ, dan Jaap en Harry. Linkerfoto onder de bomen zit JanB. Die is toch nog blij met mijn getrokken nummertje voor hem. Aan de overkant zou Aad op zes zitten maar die vond het te hard regenen en pakte niet eens uit. Ik bewaar mijn aas en voer wel voor zaterdagavond. De moonlight wedstrijd van de Catfisch waar we bijna allemaal ook aan mee doen. Op vijf dan Fred waar die zondag nog zat te oefenen dus die weet waar die3 zijn aas moet deponeren, dan vier Gerbrand en Hans op drie. En dan mazzelpikkie Nuno die twee heeft getrokken op de Tong en er alleen zit dus alle keuze heeft waar te vissen. Want Jaap had één getrokken en wilde daar niet meer zitten. Ook goed er was toch in de zak nog een nummertje teveel voelde ik die als die laatste altijd twee nummertjes pakt. Voor mij en JanB. Zoiets als een konijnen pootje is dat geworden. Dus zodoende kan Nuno kiezen om in de klein of grote vijver te gaan vissen. Hij kiest dus voor de grote plas op foto twee te zien.

Binnen een kwartier heb ik al een brasem in mijn netje en de volgend korf mis ik hem. De vis komt een halve meter uit het water als die vlucht. Zie ook allemaal bellen op mijn voerplek. Dat gaat een leuke ochtend worden zo. Maar dan komt Dirk. Die is wat later want moet door de wijkverpleging worden geholpen met aankleden. Hij woont aan de vijver en ziet ons altijd vissen. Die had gevraagd of hij een keertje mee mocht doen. Tuurlijk geen probleem maar ik zeg daar heb je een leuke dag voor uitgekozen met dit slechte weer. Op plek 12 is het het enigszins vlak dus die was al voor hem vrij gehouden. Jan help hem met uitladen en ik druk zijn paraplu stang in de grond en ziet mijn hengel in de steun dansen. Los natuurlijk als ik hem op pak. En terwijl Jan hem verder helpt zijn beide al verzopen door de regenbui nog voordat de hengel is uitgepakt. Dat wordt em vandaag niet zegt ook Dirk zelf die in zijn spijkerbroek zit. Binnen vijf minuten zit die te zwemmen in zijn stoel. Hij pakt weer in. Volgende keer beter. Ben ik er toch ff uit geweest zegt hij lachend.

09:04 Verspeelt Jan er eentje boven zijn landingsnet.

Als ik dan mijn tweede kan netten en de volgende weer verspeelt vangt Jan naast me ook een mooie brasem. Dat gaat goed hier in de hoek. Het is duidelijk dat de vis, de brasem in deze hoek van de vijver zit want de rest heeft nog geen stootje gezien. Tis zelfs zo dat ik gooi in en de lijn is nog niet strak of ik krijg een ruk er op, een dikke kolk en de vis zien we springen in de lucht soleren en los is die.

09:06 En dan gaat het lopen.
09:20 Sommige doen hun naam eer aan.
09:15 Lijnbreuk.
09:24 Loopvis.
09:09 Ze zijn niet allemaal even groot.
09:42 Andere zonder dikke slijmlaag.
09:09 Ook jan pakt er eentje.
09:46 Lijnbreuk.

Ik heb binnen twintig minuten geklokt door Jan twee in het netje en twee gelost. Het eerste uur gaan ze echt los in deze hoek. Jan naast me heeft minder aanbeten maar kan door mijn missers precies op de helft blijven met netters dan bij mij het geval is. Wat een lol als het zo gaat. Komt ook natuurlijk dat ik nu op een eind nummer zit nu Plek twaalf niet mee doet.

Want langs die bomen bij treurwilg zeven daar is het wat dieper en zitten vaak karpervissers te vissen. De vissen zijn gewent dat daar meestal wat te halen valt. Dan komt er wel een paar hele mooie enden voorbij. En als ze de kant op komen zijn ze zo hoog als een gans maar veel slanker. Nog nooit gezien.

Aan de wandel.
09:50 Het is even droog.

Wanneer ik er dan eentje verspeelt is het eventjes rustig op de stek. Dan breng ik twee drie maal wat voer en is het afwachten. Jan Jobse heeft zo nu en dan ook beweging maar Jaap die naast Jan zit moet nu nog beet krijgen. Eén keer een lijnzwemmer gehad en die is dat een beetje beu. Vorige week nog een net vol vorentjes en nu dit. En Harry ziet ik voor de eerste keer aan de wandel en dan is het ook niet best. Die zal toch nog twee blieken weten te verleiden tot een aanbeet. Maar de vis zit duidelijk op een paar vierkante meter.

10:05 Lijnbreuk.
11:08 Lijnbreuk.
10:13 Lijnbreuk.
11:32
10:34 Hehe
12:34 Buiten de tijd.
11:06
12:43 Wachten op de weegploeg.

En in het tweede gedeelte terwijl het weer opknapt zijn de aanbeten toch schaarser geworden. Wel feller. Steeds twee harde knallen en lijnbreuk. De vissen komen zo nu en dan dan geheel boven water met veel kabaal. Het is er dan ook maar een meter diep water. Zal dikkere lijn kopen. Deze is gister bij Mario gehaald 2,7kg en 15mm. Zou toch stevig genoeg moeten zijn. Ik vis met nylon hoofdlijn 30/100. Op het schap waren trouwens de dikkere op dus kon niets anders kopen. Volgende week doet ik er ook de zachtste top op de hengel. Misschien helpt dat ook mee. Want Nuno mag kiezen en ipv Voornse Kanaal ter hoogte van RIO wordt het toch de 8vijver.

Daar komt de weegploeg aan. Dat is een hele wandeling zo langs alle stekken. Jan de Bruin was een beetje teleurgesteld in me. Ik zat lekker in het zonnetje op het bankje terwijl hij eindelijk een net vol voorntjes had gevangen. Daarmee wilde hij op de foto in de BassBusterAvonturen. Sorry Jan. Hans helemaal aan de andere kant vangt nog een mooie brasem net voor de toeter gaat. En ik na tijd terwijl ik opruim. Moet toch wachten op de weegploeg en Jan Jobse kan em dan scheppen. Denk als ik blijf zitten er nog vele bij kan vangen.

Mijn buurman is aan de beurt om te wegen.

Is zijn net gedraaid tijdens het vissen en zit er één brasem gevangen in de bovenste ring. Als die uit gedrild weer bij positieven was gekomen en op krachten had die er zo uit kunnen springen. Wat een mazzel.

Maar het blijkt genoeg te zijn om Nuno net voor te blijven. Die had er weliswaar zes brasems tegen vier van Jan maar het scheelt of je ze echt een platte mag noemen of brasem.

En mijn zeven brasems leveren net geen tien kilo op. De zwaardere vissen knalden door mijn lijntje heen die aan de method zit. Daar moet ik dus wat aan gaan doen.

Dan nog wat rekenwerk en dat kunnen we wel aan Jan Jobse overlaten.

En de Goldys worden weer verwent door de overgebleven maden van Jan Jobse. Thanks.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *