Jippie Rozemeijer

Ben al jaren op zoek naar een vervanger voor m’n kanthengel voor op de Punt. Al hengels uit kunnen proberen van de rest van de “PuntClan” maar een ieder zweert toch bij zijn eigen stokkie. En ik kon ook eigenlijk niets er tussen vinden wat me aan stond. Van rommelmarkt hengels tot zwiepers ver boven mijn budget. Geen eentje die mijn hengel kon vervangen.

Joepiee, eindelijk wordt m’n Rozemeijer waarmee ik ben gevallen alweer twee jaar geleden en daardoor tien cm korter is geworden de Jig & Troll 40-50 gram van 3 meter vervangen. Toen ik em aanschafte nog in de gulden tijd veel stokken uitgeprobeerd van Mario tot titanium aan toe en de goedkoopste was het gewoon voor mij op de punt.

Die heeft een tikkie geincasseert.

Deze visserij op de Punt is zeer specifiek en de hengel moet bij je passen. Veel om me heen hebben em ook gelijk aangeschaft maar niemand wil er afscheid van nemen en nu krijg ik em van Waldi. Ik ben blij, blij, blij, joepie. Nog even ermee langs Mario want er is een oog die moet worden vervangen.

Makkelijk die onderhoudsluikje op de Penn molens.

Gelijk maar m’n molentjes een onderhoudsbeurtje, nieuwe lijnen er op en in de boter gezet. Ik ben er dus weer helemaal klaar voor voor dit seizoen.

Alle vier op een hengel gezet zodat ze evenredig worden gebruikt.

Heb die Penn Atlantis 5000 toentertijd gekocht voor onze trip naar Indonesië. Ze vervingen voor mij toen een kloon van Daiwa de Spro Meliss 4000 FD. En ik ben er reuze blij mee. Prima molentjes en dat ze zeewater bestendig zijn is mooi meegenomen.

Alles dus ingevet.

Na twee maal Indonesia te hebben gezien heeft Leo Stoutjesdijk ze nog meegenomen en en ze weer pico bello vertroeteld. Na zelfs onderuit te zijn gegaan in een golf kwamen ze daar achter. Had een zandbak zand bij me van de Gilie eilanden…

Wat dunnere lijnen opgezet om hier in de buurt mee te vissen.

Wat nieuw touw er op gezet gekregen bij de WPC wedstrijden. Krijgen we altijd een redelijk gevulde goodyback. Wordt dat dus ook gebruikt en we zijn er klaar voor.

Mario maakt tijd voor me om er een oog aan te plakken.

Als ik op de koffie komt bij Mario en mirabel neemt Mario toch ff de tijd om m’n oog te vervangen. Klasse natuurlijk.

Oude weg snijden.

Ik zei nog zeg maar hoe ik dat doet want er is nog een stok thuis die een nieuw oog nodig heeft. Maar na het geklooi terwijl ik samen zit te chillen met de leukste vertegenwoordiger die ik ken kan hij het niet meer aanzien. Pakt m’n hengel en zegt dat doe ik wel ff. Anders zit jij hier eind van de middag nog steeds te klooien. Dat koffie leuten was die zat.

En wikkelen.
De “Kale” wacht geduldig.

En Leo Stoutjesdijk onze sponsor van onze WPC in 2016 alweer wat gaat de tijd snel heeft alle geduld van de wereld zodat m’n hengel in no time klaar voor gebruik is.

Nog aflakken, continue draaien en klaar is Mario.

Dan laat ik de mannen alleen om goede zaken te kunnen doen. We gaan vissen. Nog even uitharden waarschuwt Mario dus ga ik eerst een gebakken eitje eten. Het moet maar ik moet immers toch nog ff wachten. Heerlijk…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *