Polder Karper 2

Er is in die jaren niet alles goed gebleven.

Vanmiddag 2 augustus 2016 komt leo met een onderdeeltje aan wat ik al een een tijdje zoekt voor m’n Multimeter. Zelfde euvel als bij de pieper de batterij er in laten zitten en is de +pool gaan roesten. Hij is Moree, Gamma, Karwei etc. afgeweest maar niemand heeft dat los. De tip bij Moree was een elektronica zaak in de Kickersbloem. Het moest besteld worden en kosten 1,- + 5,95 verzendkosten. Net als op internet dus.

Gisteren er achter gekomen dat er nogal wat spullen te lijden hebben gehad. Toch alles netjes schoon opgeborgen in 2005 maar in de piepers de batterijen er niet uitgehaald. Ze zijn leeg en bij eentje is de + pool gaan corroderen.

Monteur komt aan huis.

Als dan ‘s middags Leo komt met zo’n stekkertje geritseld bij de Elektro zaak van de Gamma. Die moesten het dus ook bestellen maar onder uit een laatje kwam een splinternieuwe nog in het zakje verpakt en dat mocht hij zomaar meenemen. Dat uitgestreken gezicht krijg ook alles voor elkaar. Als je hoort hoe hij samen met Monica de rommelmarkten afstroopt en met van alles thuis komt. Die twee zijn daar meesters in met kwartjes en eurotjes pingelen. Gespecialiseerd want ze hebben beide hun interesses en zijn daar meester in van een niets uitzien prul na opknappen een waardevol stuk te maken. Hengelmateriaal, gereedschap, lampen, spiegels, kastjes, tafeltjes een lik vet en olie of de schuurmachine, schuurpapiertje kwastje verf en narollen met z’n tweetjes. Klussen tot ongeëvenaarde hoogte verheven. Dat zijn allemaal fantastische anekdotes en daar hebben we tijd zat voor onder deze discipline van vissen. Achter een pieper zitten dus en afwachten op een aanbeet. Het ene verhaal na het andere hoor ik dan voorbij gaan en Leo kan het nog goed vertellen ook.

Gelukkig de vis is al los.

Zullen we vanavond weer gaan oppert Leo om die pieper uit te proberen of hij werkt. Wat dacht je ervan om nu te gaan zeg ik en er wordt even naar huis gebeld of dat kan. Vanavond staat er eend op het menu uit de oven dus dat is lastig maar Leo warmt zijn porti wel later op in de Microwave. Hij gaat naar huis zijn spullen in laden en bij mij is dat zo gedaan. Alles staat er nog van gisteravond dus hoef het alleen maar in de auto te bergen. Nog wat te drinken en wat bifi’s worstjes en ik kan gaan. Maar ben al aangekleed en alle spullen staan buiten de auto als ik na een kwartiertje wachten maar alvast gaat wandelen. We moeten namelijk een paar honderd meter door een weiland ploegen om op de stek te komen. We hebben toestemming gekregen van de boer als we alles maar netjes achterlaten is er niets aan het handje. Het is een heerlijk plekkie.

Alles kwijt maar de vis zwemt weer.

Ik ben er al een kwartiertje en m’n spullen liggen net richting overkant als ik Leo ziet aankomen. Als hij op driekwart is ven de weide dan loop ik hem tegemoet om te helpen dragen van zijn spullen. Hoelang ben je dan weg. Drie minuten… hooguit vier maar als we terug komen denk ik een piepje te horen. Lijnzwemmer misschien maar m’n lijn wijst vijftig meter verder langs de rietkraag als waar ik m’n tijgernoot heb geplant en vreest het ergste. En jawel hoor de vis zit er nog aan maar heeft zich hopeloos vast gezwommen. Los trekken gaat dus niet en nu maar de lijn slap houden en hopen dat de vis zich zelf los zwemt maar dat gaat ook niet lukken. Nu komt zo af en toe zelfs de vis boven water een paar meter terug vanwaar mijn lijn vast loopt. Die is dus weer terug gezwommen. Ik ga wel naar de overkant besluit Leo en een twintig minuten later zie ik em uit het Maïsveld komen. Hij vist met z’n hengel m’n lijn op maar die zit muurvast. De vis is inmiddels los want die voelt hij niet meer en met harder trekken is het “knap” en er zal een nieuwe onderlijn op moeten worden gemonteerd.

Met m’n andere hengel is het intussen ook raak.

Terwijl Leo naar de overkant is vang ik nog een mooie karper op de andere hengel. Houd de vis in het landingsnet roept Leo en gebruik die even als bewaarzak voor de pasfoto. Dat is een goed idee.

Hij mag alsnog poseren en weer verder azen langs de rietkraag.
Weer een nieuw systeem voor mij.

Nu m’n tweede hengel weer op bouwen en krijg een rig van Leo. Ik heb vandaag de helft van de spullen thuis gelaten. Wat voor zin heeft het alles twee keer mee te sjouwen. Zo zie ik ook een heel ander haak systeem en we gaan die leren ook te maken volgende week.

Tis wel wat fröbelen van de week dus.

Werkt hier dus ook.

Hierbij kan het aas rond de haak draaien. Niets staat de karper meer in de weg om het op te zuigen. Dit systeem is voor putten in Frankrijk daar waar je geen gevlochten lijnen of een weerhaak mag gebruiken. Op deze zit wel een weerhaakje want zonder waren op en hier in de buurt niet specifiek deze te krijgen. Jaja, Leo is daar nog kieskeurig in ook.

Deze zijn van Frans.

Samen met die van Frans moet ik toch een eind komen in deze strijd. Van de week maar eens een paar uurtjes gaan knopen en een voorraadje aanleggen.

Dat gaat best wel lukken.

In 2007 alles aangeschaft met de kennis van zaken van Frans dus dat moet goed komen. Was even wat schuiven en zoeken maar ik heb het gevonden tussen al m’n visgerij. We kunnen na het weekend aan de slag want zondag geef ik samen met de Catfich een visclinic bij Camping de Weergors van Frans & Dickie Riedijk. Een van onze sponsors van de WPC.

En nog zo’n dreumes.

Ohja we waren aan het vissen. Dat knutselen is voor na het weekend. Het is raar zo zie je een uur niets en dan gaan in een kwartier drie hengels de piepers af die toch ver uit elkaar liggen. Ik zal er vandaag drie verspelen. Raar want bij twee is dat na verschillende runs en meters lijn terwijl ik er toch de druk op houd schiet hij dan na een lange dril los.

Dan is Leo aan de beurt.

Dan kan Leo plotseling weer aan de bak en de vis laat hem de gehele viersprong zien in verschillende runs om vervolgens een bijsloot in te duiken. En moet hij er achter aan om em niet in het riet te verspelen.

Weer een gaaf exemplaar.

Maar deze kunnen we wel landen en het is weer een geheel gaaf exemplaar. Geen schubbetje zit verkeerd en dan die kleuren. Hele mooi vissen zijn dat hier in de polder. Niet groot maar er zitten er genoeg voor een middag lol. De polder aan de andere kant van het Voornse Kanaal zijn ze groter maar vang je er minder. Logisch natuurlijk want er moet wel genoeg te vreten zijn.

Lekkkeuuuur een broodje warme worst.

Tja en daar zijn wij ook gevoelig voor want die paar biffie worstjes zet geen zoden aan de dijk en we willen nog een paar uurtjes richting schemer naar het donker vissen dus tovert Leo een blik uit zijn tas. Heerlijk zo in het zonnetje aan de waterkant tussen het riet dineren.

Het vissen gaat ook gewoon door.

Als we dan hebben gegeten en de tafel afgeruimd komt netjes weer de volgende piep op de hengel van Leo. En weer eerst zo’n lange run dwars door de wetering heen. De kleinere vissen duiken het riet in maar de grotere exemplaren gaan gelukkig gelijk het diepere in naar het midden van de wetering om daarna alsnog de rietkragen op te zoeken maar dan kan je em een beetje sturen.

En ook ik vang nog een mooi exemplaar.

Daarna al vlot want dat is hier dus normaal zo te zien. Zo een uurtje niets om dan in een kwartiertje op verschillende plekken vissen te vangen. Alsof er een knop wordt omgedraaid en het maakt niet uit of er wel of geen voer bij gestrooid. Want aan de overkant kunnen we niet voeren en daar vangen we net zoveel als aan deze kant waar wel voer bij het aas is gegooid.

Het avond licht is weer fantastisch.

Elke avond net voor het donker worden komen de ganzen met heel veel herrie vlak over de Maïs kolven heen gevlogen naar de natuurgebieden om de nacht door te brengen langs het Haringvliet. Die hebben lopen grazen langs het Spui en de weilanden en zoeken nu de beschermende slaap plaatsen op.

Het wordt tijd om op te breken.

Maar we zien wel weer een mooi natuurstukje drama er draaien namelijk drie ganzen af naar het weiland recht t.o.v. ons. Er is duidelijk eentje een stuk kleiner dus dat zal wel een jong wezen met twee ouders. De ouders blijven maar pushen en willen dat jong wel de lucht in kwaken. Die kleine strompelt een beetje en na tien minuten wilt die drinken. En dan komen er nog twee terug van het Haringvliet en lande bij de drie in het weiland en na een kwartier onder luid gekwaak wordt de start in gezet en vliegen ze allemaal richting natuurgebied. Discovery is mooi maar dit hakt er ook in…

We nokken af en dan zie ik dat ik als ik binnen draai geen aas meer aan de haak zit. Het laatste uur misschien zonder aas heb zitten te vissen terwijl ik ze zag draaien vier meter uit de kan op onze voerstek. Snapte er al geen reet van. Zo af en toe een lijn zwemmer en dan een grote kolk in het water. Shit happens zullen we maar zeggen maar als Leo dan zijn tweede hengel binnen draait denkt hij vuil te hebben gehaakt maar niets is minder waar er zit een magere brasem aan. Hahaha dat is nog erger voor een karpervisser dus daar kom ik goed weg. FF een een uitleg. Zo’n brasem krijgt het lood niet van zijn plaats die de karper haakt, het zelfhaak systeem. Dus blijft dan maar liggen. zit je dus voor niets te vissen. We moet dus een avond sessie nogmaals plannen volgende week of dat er vissen te vangen zijn in het donker…

Reactie’s

Hoi Freek,

afbeelding-19

Facebook

Jan Groeneveld heeft gereageerd op je bericht.

afbeelding-18

Jan Groeneveld

5 augustus om 8:19

Mooie vissen Freek!!

      Onderwerp: vissen met freek

                      Van:        Erik Franken <erikfranken@l>

            Datum: 5 augustus 2016 18:09:22 GMT+02:00

                 Aan:     info@bassbuster.nl

Hoi Freek

Weer een geweldig verhaal.

En je reputatie weer waargemaakt.

Erik.

Verzonden vanuit Mail voor Windows 10

Onderwerp: Antw.: [Karper Clinic bij de visvijver]

                           Van:   Jantina Vaandrager <notification+@facebookmail.com>

                 Datum: 5 augustus 2016 17:54:52 GMT+02:00

                           Aan:   Karper Clinic bij de visvijver <fotoboot@bassbuster.nl>

                           Antwoord aan:       Reactie beantwoorden <g@groups.facebook.com>

Jantina Vaandrager heeft gereageerd op haar bericht in Karper Clinic bij de visvijver

Jantina Vaandrager

5 augustus 17:33

Charissa en lyndsey hebben er zin in !

      Onderwerp: Antw.: karperen in de polder

                      Van:        waldi van leeuwen <waldivanleeuwen>

            Datum: 5 augustus 2016 19:05:08 GMT+02:00

                      Aan:        Vissen met Freek <vissen@bassbuster.nl>

VD = Veelzijdige Freek😀😀

Waldi van Leeuwen

Onderwerp: Antw.: karperen in de polder

                      Van:        Rob Makor <robmakor>

            Datum: 5 augustus 2016 17:28:58 GMT+02:00

                      Aan:        Vissen met Freek <vissen@bassbuster.nl>

Ha die Freek. Prachtig verhaal. Overigens zit er in Spijkenisse een elektronica zaak Elektronica 709 Korenbloemstraat. Ik weet zeker dat hij dat heeft. Dit ter info.

Alles goed =

Groeten*

Rob Makor

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *