Polder Karper

Heerlijk zitten we er.

Vanmorgen 1 augustus 2016 belt Leo me op of ik zin heb om vanavond een paar uurtjes de polder in te gaan om te proberen een karpertje te foppen. Dat heb ik al lang niet meer gedaan en heb gelijk visdrang. Natuurlijk ga ik mee maar heb wel een paar uur nodig om alles bijeen te zoeken. Ik vind m’n karperstokken met nog een boilie er aan uit 2006 toen een koppelwedstrijdje met Frans van Dun

Om zeven uur ben ik op de afgesproken plaats maar er zit al iemand te vissen. Na een praatje pot komt ook Leo er aan en wij gaan wat verder in de vaart zitten.

We zitten nog maar net als ik al een wegloper heb. Ik moet nog even wennen van die fluiter van de pieper want Leo roept dat ik er eentje aan heb. Ik grijp de hengel en voel de vis even maar na een paar rukken en enkele meters lijn schiet hij los. Das jammer…

Maar dan moet Leo serieus aan de bak.

De vis laat hem al de hoeken van de vaart zien en als we hem dan eindelijk zien dan is dat een hele mooi vis maar weer gaat hij er vandoor. Ik roep hem die moet op de pasfoto en dat komt goed hoor ik em nog zeggen vol vertrouwen.

En… kwijt is hij em.

De karper showt zich even vlak aan de kant bij het net en dat is een hele dikke vis. Maar als hij ons  ziet gaat hij er weer vandoor zo het riet in aan onze kant van de vaart. En dan plotseling… is Leo em kwijt. Soheeye die is er echt ziek van en dat wrijf ik er natuurlijk goed in…. dat kan je aan me overlaten.

Maar even later is het weer raak op dezelfde hengel.

En als dezelfde hengel even later er weer in ligt aan de overkant is het weer raak en deze keer kunnen we hem scheppen. Een dikke 68cm schub karper uit de polder helemaal gaaf. Wat een mooi exemplaar is het.

En dan mag ik ook een vis landen.

Het wordt al donker en het wordt steeds rustiger om ons heen de schapen gaan slapen en wij denken er aan om op te breken.

Bevoorrecht zo’n mooie gaaf exemplaar te vangen.

Als dan mijn pieper voor de tweede keer haperend af gaat. De vis is helemaal naar ons toe gezwommen want als ik m’n hengel indraai voel ik niks en zie de lijn tot bijna onder onze kant binnen komen. Maar dan is het bal. Ik krijg contact met de vis die zich zelf heeft gehaakt met dit systeem en dan gaat hij er in één streep vandoor. Heerlijk is dat zo’n kromme lat. Ik heb een heerlijke avond gehad en dat gaan we snel weer eens dunnetjes over doen.

Reactie’s

Hoi Freek,

afbeelding-19

Facebook

Peter van der Burg heeft gereageerd op je foto.

afbeelding-3

Peter van der Burg

3 augustus om 1:53

Mooie karper Freek. Heb je nu de duitse vlag om je nek hangen of is het de belgische 󾰀

* Nee m’n Nikon jekkie

afbeelding-19

Facebook

John Voogt heeft gereageerd op je foto.

John Voogt

3 augustus om 13:28

Leuk geschreven Freek, ook het stukje van zaterdag avond. En natuurlijk mooie foto’s!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *