Harder achter de vodden

Joop heeft de eerste te pakken.

Of is het achter de vinnen zitten. eind van de week vertrekt Joop naar Las Palma om bij zijn zoon René en Patricia op familiebezoek en natuurlijk te gaan vissen in dat paradijs daar. In ieder geval vandaag gaan we op dinsdag 22 mei 2007 Europoort gebied in om achter de harder aan te gaan. We beginnen op de waterweg maar daar lukt het niet ze aan het azen te krijgen

We vissen met een dobbertje en als aas een stukje broodkorst. Dus eerst naar de grootgrutter om afgeprijst brood te koep. het moet wel vers zijn anders krijg je het moeilijk aan de haak maar er is een grutter die ’s middags om vier uur al zijn brood voor 1gulden in de schappen legt en dan zijn we er als de kippen bij. Flink voeren met brood en havermout om een flinke witte wolk te creëren en dan je aas er tussen gooien. Of wachten waar ze beginnen te azen en dan heel voorzichtig je dobber met aas erbij werpen. Er over heen gooien en heel langzaam er naar toe trekken in die witte wolk

Joop doet het even voor hoe het moet.

Als dan het water zakt gaan we de haven in. Ik zet dan de auto boven aan neer en doe een touw aan de trekhaak binden. Dat loopt een stuk makkelijker naar beneden met je spullen. Maar zeker terug weer omhoog met die gladde stenen

We staan gelijk vandaag.

En even later mag ik ook aan de bak. Ik weet niet wie er wint de zeebaars of een harder van dezelfde grootte maar voor elkaar doen ze niets onder. Wat een gweld moet je daar drillen

Tuurlijk ff fotshoppen.

Dit plaatje gaat nu dus rond en dat zal altijd zo blijven. Dat we nog heel veel strakke hengels samen mogen beleven vriend

Joop is goed bezig.

En dan krijg je dit soort plaatjes binnen van je maatje om het ff dik in te wrijven. Nee hoor is em helemaal gegund natuurlijk. Joop kennende is die vanaf het vliegveld naar de haven gereden en ingestapt bij René om de avond nog ff mee te pakken en lekker te gaan trollen. Resultaat een mooie bleufich van 94 cm op 8 mei 2007

Tja, die zwemmen hier ook hoor.

Maar daar kan ik wel wat mee om em terug te plagen

Als de Harder het niet doet.

Zijn er altijd wel dikke voorns winde en zo nu en dan vergist zich een roofblei

Heb mijn twijfels.

Maar denk dat die dikste vissen van 2 juni ook windes zijn…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *