8Vijver KooisteeBos

08.12 uur.

Als ik zondag 12 mei 2024 aankom op de 8vijver pakken Jan en Fred net uit. Het wordt een heerlijke dag in het zonnetje

De mannen zitten graag in de zon en hebben een mooi plekje voor me overgehouden.

Eigenlijk zit Jan hier altijd.
09.03 uur. En gesetteld.
Alle ruimte voor mij.

Jan zit altijd op deze stek maar er dreef heel veel vuil maar met deze wind schuift het gelukkig de goede kant op. Jan vist graag met de vaste stok en Fred vist vandaag ook met de feeder. Jan zit eigenlijk al gelijk in de vis.

09.07 uur.

Ik gaat vissen met de Tri-Cast feeders om het midden van de vijver te halen en eentje met een voerkorf en de andere met een method systeem. En al snel kan ik op de method systeem de eerste slijmjurk netten

Kijk nou es.
09.16 uur.
En ik dan.
Aan de overkant.

Dat is de eerste keer in 60 jaar dat ik gecontroleerd gaat met vissen worden behalve dan twee keer met de boot. De eerste keer had ik de boot net en dan noteren ze je hele hebbe en houwe en een keertje door rijkswaterstaat en dat loopt nog. https://bassbuster.nl/2021/07/13/vissen-met-tygo/ Ik roep naar haar dat ik mijn papieren haal uit de auto maar dat wordt niet begrepen. En als ik dan terug komt is ze al door gereden naar die polen aan de overkant.

09.22 uur.

Maar de dame van Staatsbosbeheer komt terug lopen. Ik hoorde u niet zegt ze. Heb je bijna mijn spulletje geconfisqueerd zeker en het ijs is gelijk gebroken. Tja als er dan een keertje om mijn papieren wordt gevraagd wil ik wel meedoen. We hebben nog een leuk relaxt praatje. Niemand met drie hengels zegt ze dan en waar is uw legitimatie. Gelukkig volstaan mijn marifoon en vaarbewijzen. Daar staat wel een foto op. Anders moet ik weer een wandeling maken naar de auto. Niet dat ik dat niet kan gebruiken want kan wel een paar kilootjes missen. En zeker vraagt me ze niet om het bijbehorende boekje anders moest ik alsnog een wandelingetje maken net als Jan hoor ik later.

09.25 uur.

Even later verspeel ik een dikke brasem op de method om daarna een mooie voorn te vangen op de voerkorf met lange onderlijn onder toeziend oog van de meester glasbak Willy.

09.41 uur.
Mooi brasem.

En dan pakt Fred toch ook een mooie platte. We zitten alle drie lekker te vissen aan deze kant van de plas.

En ik denk dat Jan aan de zestig voorntjes komt. Als die niet hoefde af te steken komt die makkelijk aan de zes kilo. Daar moet je toch drie goede brasems van formaat voor vangen. Dat gaat er om spannen woensdagochtend met de VethsVK.

Overwegend ruisvoorns terwijl ik midden in de plas blankvoorns vang. Maar doet er nu geen stukje worm aan om te zien of er een brasem op de voerplek is gearriveerd want een half uurtje geen beet meer bij hem gezien. Alles op één made aan de haak. Zelfs geen casters. Ze zijn wel eenkennig vandaag die rode ruisers.

10.50 uur.

Als Jan deze school blankvoorns op zijn stek kan krijgen dan is die woensdag niet in te halen. Die wegen vier keer zoveel als die ruisvoorns. Dan moet je je best doen met brasems vangen op de method of feeder om hen voor te blijven.

11.02 uur.
11.19 uur.
11.40 uur.

Dan komt Yvonne ook nog eventjes kijken bij natuurlijk in eerste instantie bij Fred. En we zien weer dat ze geluk brengt aan de waterkant. Ik kan een paar brasems netten.

11.59 uur.
Onder toeziend oog van Yvon.
Vakkundig gedrild.

Maar als dan Martin even komt buurten kan ik de koelbox uit de auto halen. En als ik dan een versnapering uitdeelt staat er een hengel in de steun te klapperen. Marins is meester in het vangen van loopvissen en daar geeft die nu vakkundig les in zal ik maar zeggen. Nee nu dril je de vis ook maar dan kan ik er een plaatje van maken zeg ik dan.

12.00 uur.
Met een gewonde arm.

Toch weer een mooie brasem met nog paaipukkels. De gewonde arm van Martin daar lukt het nu wel om een vis binnen te drillen. Die is er woensdag dus bij net als Fred hoor ik net. Gezellig hoor. Hoe meer er mee vissen des te gezelliger het is.

12.03 uur.

En Jan vangt alleen maar mooie ruisers achterelkaar aan één stuk door.

12.09 uur.

Ik gooi mijn korf weer in met nieuw voer. draait strak en pak wat te drinken. Als ik dan achter mijn stoel staat ziet ik in m’n ooghoek mijn hengel een meter verschuiven in de steun richting naar de overkant. Kan hem nog net grijpen. Wat een brute kracht was dat dan. De hengel sattat nog wel eventjes rond maar valt dan stil. Er zit een dikke schub op de haak. Is er denk ik een karper door de onderlijn gezwommen en ik denk dat die geschrokken is. Anders ik wel wat een geweld was dat dan.

13.32 uur.
13.39 uur.

Het valt helemaal stil ook bij Jan en Fred. Ik heb al even niets zien gebeuren en Jan vangt zo af en toe een ruisvoorntje. Fred gaat naar Feyenoord kijken samen met zijn meissie. En maak nu geen grappen over dat ploegie uit Rotterdam met z’n kuip. Want dan heb je bonje met Yvon en dat wil je natuurlijk niet. En terwijl Jan naast me staat en ik de laatste voerkorf gooit hoef ik niet eens strak te draaien. Hoe raar kan het lopen.

Toch weer twee missers.

We weten het weer maar dat kan een paar dagen compleet anders zijn. Het blijft vissen en die willen de aanbieding steeds weer anders op hun tafeltje. Het spelletje blijft zo leuk. Ik heb weer lekker gevist en daar gaat het om. Proberen ze te activeren om aan je tafeltje te komen zitten. Dat ik er twee grote vissen verspeelt halverwege dat vind ik erger. Kan je zo een podiumplaats verspelen. Daar moeten we dus aan werken.

Hoe zat het ook alweer.

Natuurlijk nemen we een kouwe klets als afzakkertje van weer een leuke ochtend vissen. Moet Jan me weer uitleggen hoe het nu zat met dat wegen vorige week. En legt het me haarfijn uit met dat net en weegschaal. Dat heb ik daar daarna uitvoerig beschreven bij dat avontuur, herinneringen sparen van vorige week. We moeten er weer hartelijk om lachen. Wat een soap. Als er maar gelult wordt over je fiets en niet andersom. Woensdag weer voor het echie. Want tot nu toe is de generale beter gevist dan moment supreme voor de Bassbuster.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *