Buckaroo’s 24.3 Voornse Kanaal steiger 30

Steiger 30 dus vandaag.

Als ik aankom op steiger 80 dinsdagmiddag om half vier 14 mei 2024 ben ik weer de eerste bij het gemaal van Noordermeer. Maar zitten er weer Engelsen te vissen en dit keer zijn ze met z’n zessen. Als na Theo dan Marco aankomt heeft die helemaal geen zin om ze weg te sturen. Das ook een hondenbaan. Met de papieren zwaaien dat we ze hebben afgehuurd.

Daarbij komt dat er dan toch weer de helft van onze groep op hun stek kan verder vissen. En hoe je dat ook wend of keert dat is een voordeel. Het duurt normaal altijd eventjes voordat de vis op je stek arriveert. Maar zelden gebeurt het dat ze er al liggen. Op je te wachten als het ware om gevoerd te worden. Dus besluit is al snel genomen want bij het gemaal daar zit niemand dus we gaan naar steiger vanaf dertig vissen.

17.01 uur Klaar voor de start.

Ik maak een voerplek pal naast het riet aan de overkant want ziet dat het daar steil naar beneden loopt. Bij mijn eerste worp zit zelfs mijn haak vast aan de stengel van rietpluim vast en ben die kwijt. Een volle korf gooit toch iets strakker dan een lege korf dus moet de stopper op de molenspoel twee slagen terug draaien en iets schuin boven me de worp afremmen zodat het aas achter de korf neerkomt. Dan raakt het als alles naar wens valt te water het niet in de knoop. En de andere stok valt de korf iets over driekwart kanaal daar waar het diepste deel begint. Breng drie korfen voer en we kunnen beginnen met geregeld wat te brengen en de stek levendig te houden.

Gelukkig blijft het droog.

Naast me blijft stek 37 leeg want Nico komt niet maar is toch meegeteld door Marco. Daarnaast zit Tjeerd junior 38, op 39 zit Mike en die heeft er al snel twee in zijn shepzakske liggen. Dan zijn zwager Kees op 40 en je weet het die kan makkelijk het eerste uur overslaan zoals ook vandaag weer kwam die laat op stoom. Op 41 dan Theo en op 42 zit Harry op het eind nummer te blauwbekken.

17.01 uur. Hebbes.

Aan de andere kant, het zal weer niet zo zijn, zit Marco op 35 zodat ik weer les van hem krijg en dat is fijn ik kan nog wel wat kennis gebruiken. Jos is weer aan de late kant en begint een half uurtje later op steiger 34. Daarnaast zit Tjeerd Senior en die is vandaag niet te houden. Dat doet die dan ook niet zich inhouden want die gaat gelijk als de brandweer. Moet niet meer zeggen dat de vis er dus al kan liggen te wachten op je voer en aas. Mats zit op 32 en Glen heeft vanmiddag het kop nummer getrokken namelijk 32.

17.27 uur.
18.12 uur.

Het zijn er nog zes en dat is knap als ze zover van de ouders vandaan zwemmen met al die meeuwen, ratten en snoeken.

17.42 uur Mike zijn tweede.
18.09 uur. Ook Marco.

Er worden toch al platten om me heen gevangen maar ik krijg ze nog niet op mijn voerstek als dan toch een aanbeet volgt gelijkertijd met Marco.

17.40 uur.

Niet groot maar ben er blij mee. Ik ben van de nul af zoals we dat dan zeggen. En sinds Marco de scepter zwaait telt die ook mee. Een mooi baars op de wormen.

18.52 uur.
Bij Kees blijft het lopen.
Harry op het eindnummer.
Terwijl na een misser het stil valt bij Mike.

Ik doet dat eigenlijk nooit maar ik gaat aan de wandel. Even bij Theo buurten want Kees, Make en Theo blijven brasems vangen. Eens kijken hoe die dat flikken. Maar eigenlijk vissen ze met hetzelfde aas als ik dat doet op de midden stek. Tegen het riet aan zit ik met wormen als aas en genipt door het voer heen. Zo wed ik op twee paarden dacht ik zo en hoopte op een verdwaalde voorn of winde tussen dat riet.

19.24 uur.

En dan uit het niet vlak tegen het riet aan de overkant een felle aanbeet. En ik doet weer mee want al hebben er een paar jongens als Theo, Mike, Kees, Tjeerd Senior en Marco twee of al meer in hun netje liggen. Er zijn er ook die minder hebben dus ik doet weer mee. Ben weer blij ermee.

19.29 uur.
Hoeveel zullen er oud worden.

Ik kan het niet laten en wat een hoop jong grut is er terwijl je overal nog nestjes ziet tussen het riet met eitjes. Als alles zou blijven leven en niet opgevreten wordt door predators dan zou er een overvloed zijn aan meerkoeten en eenden.

20.14 uur.

De stek halverwege verlaat ik en ik vis alleen nog maar steeds met langere tussenpozen dicht bij het riet. En jawel eindelijk krijg ik weer een aanbeet na twee keer een lijnzwemmer te hebben gehad. Trouwens op beide hengels maar twee keer een lijnzwemmer gezien terwijl bij de anderen de gehele avond het raak was daarmee.Vreemd.

20.31 uur.
De wind valt.

En dan wordt het nog een zachte avond tegen alle verwachtingen in. Hagel emt onweer en harde windstoten was al dagen voorspeld maar het trekt de gehele dag al allemaal net langs ons heen. Vannacht zal het wel bar, nat en boos worden maar daar merk ik weinig van onder mijn dekentje dromend over wat ik volgende keer anders moet doen..

20.36 uur.
Geduld loont.
Wat een geweld.

En dan is het eindelijk mijn buurman Tjeerd junior aan de rechterkant die een brasem kan foppen.

Past maar net.
En genet.
Das een beste.

Deze keer heeft hij zijn voerplek verplaats naar driekwart en met nog een twintig minuten te gaan wordt dat nog net op tijd beloont. Toch nog vis gearriveerd op zijn voerplek.

Mats heeft er vier dikke platten weten te foppen.

Tjeerd heeft het vandaag helemaal naar zijn zin gehad. Wat een vracht aan brasems brengt die boven om te wegen. Fantastisch gevist. Maar wat een rot jassies zijn dat om in te flitsen.

Marco die naast me zat heeft twee brasems gevangen.

Drie stuks.
Wel op 0 zetten.
3800 Gram.

Ikzelf heb dus twee brasems, drie minuscule grondels en een mooie baars waardoor ik net iets meer grammen heb dan de mannen met twee brasems. Ben blij dat dat baarsje zich vergiste.

Junior.
Reflectiescherm.

Tjeerd Junior heeft één mooie brasem van dik twee kilo.

Mike had er vanavond als eerste twee legge. Maar daar is het dan ook bij gebleven nadat die er eentje verspeelde op zijn voerplek.

Kees was de tel kwijt geraakt maar het zijn er toch echt vier. Klasse gedaan weer. Die vist het snot voor de ogen de laatste weken.

21.45 uur.

Harry heeft bijna drie kilo gevangen.

En Theo die heeft het op zijn heupen en gaat ook lekker vanavond. Die pakt net niet Kees in met 400gram verschil. Die zich vertelde en dacht dat die er vijf had. Al met al was het een heerlijke avondje vissen. En geluk gehad met het weer. We begonnen met heel veel wind en donker weer. Gelukkig geen nattigheid op een spatje na. Ik heb weinig activiteit op mijn stek gezien op een enkel lijnzwemmer na terwijl een paar stekken verderop de top niet stil stond, de vissen draaiden aan het oppervlak en rommelden in de rietkant. Wat een grote verschillen weer op een paar meter uit elkaar. Ik had wel lekker de ruimte met niemand naast me op stek 37.

21.27 uur.

De stand aan de waterkant.

Hierbij nog de officiële stand. Nog niets van te zeggen dus.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *