Met Joop naar LvP

Als ik tegen de middag maandag 9 oktober 2023 al weer wat gaat de tijd snel, Joop belt of die mee gaat naar Land van Paling moet die eerst zijn spullen op zoeken. Dan zie ik je zo makker want het is heerlijk weer om aan de waterkant te zitten.

Als ik aankom om twaalf uur is mijn favoriete plek natuurlijk al bezet. Als ik daar wil zitten moeten ik er al om zeven uur zijn. Maar het is nog niet wild. Zijn naam weet ik niet maar die zit hier hoor ik dan dagelijks. Hij woont er bijna want zit al dik in de zeven honderd karpertjes dit jaar. Van allemaal heeft die een foto in zijn data bank staan. Kan dus nog gekker dan alle herrieneringen opschrijven. Vandaag vanaf acht uur heeft hij er drie en naast hem zit Willem weer waar we vorige week kennis mee maakte en die heeft er eentje net als ik aankom in zijn netske. Wel weer een hele mooie spiegel.

.

Dan gaan wij op het korte stuk zitten want op het lange stuk richting Haringvliet zitten al hier en daar wat mensen te vissen.

Op een paar lijn zwemmers na gebeurt er niet veel. Paar keer valt de lijn in één keer slap en dan toch pak je de hengel op en draaid strak. Ik zit tegen de muur te vissen dus de vis kan alleen maar naar links, rechts of naar me toe zwemmen. Wel nerveuze tikjes van kleine vis die aan de korf zitten. Houd dat op dan weet je dus dat die leeg is. Joop heeft ook één tik op de top gezien als we al een uurtje zitten in het zonnetje en bijna wind stil. Het is heerlijk bivakkeren hier. Hoor naast me zeggen datr je hier oud kan worden zo lekker zitten in het zonnetje op je bolletje.

Maar dan om twee uur vertrekken de mannen naast ons. Die vissen vijf uur de ene moet naar ziijn hond die alleen zit en Willem vind dat lang genoeg. Dan verhuizen wij want tot nu toe is het taai op het korte stuk. Bij Willem is het bij één vis gebleven wel een hele mooie en onze databank spaarder kan er toch weer zes bij zetten. Dat is knap gedaan.

14:18 uur Je bent van de nul af.

Na een vis gemist te hebben. Thomas is inmiddels gearriveerd en die wil wel even scheppen. Maar boven het net ben ik een hele mooie schub kwijt. Jammer dat was een plaatje waard geweest maar was een heerlijke dril door de hele vestinggracht heen. We hebben haar gezien en wat een bak was dat. Even later wel een grote zwartbek grondel. Dat dan weer wel.

14:54 uur.

Dan mist Joop zijn vis door lijnbreuk. Eigenlijk haak want op de knoop van de haak is hij zijn vis kwijt. Bijna tegelijkertijd ben ik bijna mijn hengel kwijt omdat ik naar Joop kijk en nog niet hebben. De hengel ligt helemaal uit de steun. Vangt Joop ook een grondel. Zo we staan weer gelijk.

15:32 uur.
15:36 uur.

Maar dan heeft mijn maatje het aan de stok met een serieuze klant die aan de andere kant van de lijn klopt. Thomas wil dat wel eventjes vast leggen als de vis de hele gracht al is door gezwommen en ik dan eindelijk opstaat vindt hij om te netten. Ik weet uit ervaring dat je geen haast hoeft te maken als Joop een vis drilt. Die vindt dat heerlijk en geniet daar zo lang mogelijk van. Bedankt Thomas voor de reportage ook namens Joop.

Een hele mooi schub is dat.

15:55 uur.

Maar dan hebben we allebei beet tegelijkertijd. Moet ik toch mijn meerdere erkennen van mijn leermeester. Er is enig verschil qua grootte, soort en de drill.

16:32 uur.

Als ik dan om half vijf weer een mooie spiegel aan de haak heb die me door de vesting gracht lijdt maak ik maar vast een plaatje voor het verhaal want heb er al vijf domig verspeelt door lijnbreuk onderlijntje, eentje boven het net van Thomas, er knalde er eentje dwars door de slip richting Haringvliet en er haalde er twee het paaltje verboden te nachtvissen.

16:36 uur.

We hebben nu beide duidelijk meer lijnzwemmers en gedoe op de stekken. Er is duidelijk meer beweging maar dat lijdt niet tot duidelijke aanbeten. heel vaak valt de lijn in één keer slap maar snel strak zetten levert geen vis op.

17:39 uur.

Na beide toch weer wat vissen verspeelt te hebben, er even aan en dan los of in de rommel gezwommen die daar ligt kan ik er toch nog eentje netten. Het was een heerlijke middag met mij maatje. Heerlijk gevist en in het najaar zonnetje gezeten. Die pakken ze ons niet meer af en weer een heerlijke herinnering er bij gespaard.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *