Veths Vk 23.13 naar de 8 Vijver

Beste plekkie.

Ik heb er zin an na een zondag hier in dik drie uur 21 stuks te hebben kunnen netten. Heb ik het er niet over hoeveel nog verspeelt. Vandaag 11 oktober 2023, aan de temperaturen zou je het niet zeggen want moet in mijn T-shirt de stek op bouwen zo transpireer ik.

Ik pak het laatste lootje bij Jan uit de zak want die heeft weer stek voor de vaste stok en trek het eindnummer twaalf. Een droom van een start dus want daar komt bijna altijd de winnaar vandaan. Daar zitten dagelijks de karpervissers te vissen op het diepste gedeelte van de plas onder die wilgen. Daar valt natuurlijk ook van alles uit dus de vissen zullen hier sowiso vaak rondscharrelen op een lekkernij.

Tis wel niet mijn plekkie van een zondag waar ik er toen 21 vissen ving want daar zit Fred nu in dik drie uur vissen maar zit nu verder een dikke twintig meter helemaal in de hoek. Dat moet gaan lukken dus vandaag.

Jaap trekt ook de overkant vond dat eigenlijk maar niets. Dat is ver lopen en ik heb er nog ooit wat gevangen. Maar ruilen wil die ook niet. En zo ook Kees die bijna naast em zit. Zo zitten de vriendjes vlak bij elkaar met Martin er tussen.

Ik zit dus op het eindnummer en kan de gehele vijver overzien. Ik laar mijn afstanden staan ie ik viste een par dagen geleden. Het begin is er lijkt me. En na het startsignaal van Jan heeft Kees gelijk al een dikke bliek te pakken als eerste van de club op negen de andere hoek aan deze kant. En even later is Marin de gelukkige en als dan Jaap daarna een mooie platte schept kijken Fred en ik elkaar aan. Nu zijn wij zeker aan de beurt.

09:20 uur.

Maar ik piep Fred voor in het rijtje en krijg voor het eerste een aanbeet die ik gelijk kan verzilveren. Een halfwassie zoals ze hier zeggen. Net strak gedraaid en raak. De korf zit nog vol voer. Zullen ze de plek hebben gevonden en kan het dan nu los gaan. Maar niets anders van dat zal het zijn.

09:51 uur.
10:05 uur.
09:51 uur.
10:33 uur.
10:05 uur.
10:33 uur.

Naast me zit Fred te tobben met onderlijntjes. Gisteren Bij Mario geweest maar die had weer niet wat ik zocht van Preston hoor ik em zeggen. Dan neem je toch een ander merk. Ik zeg em dan dat ik er ook was en ze van Cresta heb gekocht. Ik kon ze niet vinden is zijn antwoordt dus zeg ik ik heb er wel voor je. Tja met de goede onderlijn, haakje 14 en dito medium bait bandje voor een pellet van 2mm… Dan vangt hij zo een paar blieken en ik op twee voerplekken om en om aangooien kan geen beweging krijgen aan de andere kant.

Dan komt Yvonne de boel wat opvrolijken. En daar is Fred maar wat blij mee. Yvon heeft altijd een positieve uitstraling lijkt het wel achter wie ze staat want altijd is er dan vis die tot azen is. Fred’s zijn meissie neemt altijd wat lekkers mee en deze keer doet ik ook mee met smikkelen. Wat een traktatie een lekkere warme saucijzen broodje. Dat gaat er wel in. Heerlijk. Bedankt.

Helemaal aan de andere kant in de hoek had Cees als eerste een mooi bliek maar daar is het ook helemaal stil gevallen. Daarnaast zit Martin en die had als tweede vis. Die heeft zo nu en dan wat om op te slaan. Maar darnaast zit Jaap te vissen precies waar ik een zondag mijn vissen ving. En die gaat als een jekko vandaag en vangt regelmatig een platte. Maar ook een mooie zeelt en daar staat ik wel even voor op vanachter mijn stille vennoten. Want ik ziet op beide stekken geen enkele reactie.

Wat een soft dag vandaag. Ik dacht echt na het goede voor vissen vandaag op deze stek vis te hebben. Zo ook Nuno op stek één het eiland tegenover me. Nee aan deze kant van de vijver zten ze niet. Nuno heeft helemaal pech want die heeft zijn nummer vanochtend met Harry geruild. Die dacht ook spek koper te zijn maar Harry zit graag op vier en daar heeft die nu mazzel mee gehad en twee dikke brasems kunnen foppen. en wordt zo nog tweede ook vandaag. Want wat was het weer taai vandaag voor iedereen. Zo zie je maar dat het elke dag weer anders is.

Ik gaat snel mijn auto halen want zit helemaal achter aan met mijn nummertje twaalf in het park. Je mag natuurlijk hier niet rijden op het wandelpad maar iedereen doet een oogje dicht. Snel inladen en weer weg wezen. Honden mogen ook niet los lopen maar voor beide vergrijpen moet je die boa’s niet tegen komen. Die doen daar verschrikkelijk moeilijk over en dan kan de portemonnee open getrokken worden. Een zondag al kennis gemaakt met deze AraGirl zal ik maar zeggen. Deze dame laat geen honden uit maar grote mooie vogels. Zitten op haar schouder of vliegen mee. Een fantastisch gezicht is dat. Net als Bella de kaketoe van Sylvana en Nico uit onze buurt en die kent ze wel wel. Bella en mijn meissie kunnen elkaar goed verdragen en elke dag komt ze buurten en een nootje of zonnepitten eten. En een herrie dat ze maakt in de tuin als Henny niet opschiet met naar buiten komen.

Het zit er weer op voor vandaag. Helemaal daar links achterin zat ik als laatste nummer. Fred neemt mijn leefnet mee want die en bliek moet toch maar gewogen worden voor de statistieken. Ik wilde direct mijn auto daar weg hebben dat begrijp je.

De stand van vandaag genoteerd door Jan Jobse. Jaap heeft het fantastisch gedaan vandaag een dikke proficiat. Overduidelijk de winnaar vandaag.

De officiële stand van Jaap het is jammer dat die het niet voor elkaar krijgt op de PC dat je al die voorgaande resultaten ook niet ziet staan. Volgende week vissen we aan het Voornse Kanaal ter hoogte van de Ravelijnstraat gekozen door Gerbrand. Dat wordt tegen de zon in kijken en een hoop herrie achter je van het verkeer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *