Wordt toch de 8 Vijver

Wat een mooi weer zondag 8 oktober 2023 is het en als ik twee bakken koffie en dito broodjes achter de kiezen beb begint het weer te kriebelen. De Goldie’s verzorgt dat elke dag als eerste want die vreten nu met deze temperatuur. Gras maaien kan morgen als zoveel klusjes. Ik gaat mijn voer aanmaken.

Als ik aankom op de 8 vijver eerst maar eens kijken of er plaats is en of er bekenden zitten. Ik kan altijd nog naar de Betjesweg, Voornse Kanaal of op Land van paling gaan vissen. Maar jawel hoor aan de overkant zitten Fred en Nuno. Dat is toch een hele wandeling die vijver rond lopen. Dat doet Matin elke dag als oefening voor zijn spieren. Die twee zitten vanaf vanochtend acht uur en hebben al wat platten en blieken gevangen. Geen probleem als ik er naast gaat zitten maar Fred gaat om twaalf uur weg en Nuno blijft dan nog wel even zitten. Ik ben om en gaat hier ook vissen dus gaat mijn spulletjes halen.

Als ik dan terug loop zit een kat een paar eksters achterna en die kat springt zo de boom in en klimt naar boven. Moet je niet denken dat die eksters er vandoor gaan. Die springen van tak naar tak en die kat er achter aan.

12:35 uur.

En als Fred zijn spulletjes aan het opruimen is pakt die nog een laatste vis. Dat heb ik nu altijd zegt die. Laatste uur geen stootje meer zien en als je opruimt krijg je beet.

13:07 uur.

Nu Fred weg is maak ik een tweede hengel klaar om te vissen op twee stekken. Daar is nu ruimte zat voor. Ik wil wel eens zien of het wat uitmaak wat je in je korf steekt en zal op beide met een andere samenstelling van voer gaan vissen. Hoop dat ik daar mijn voordeel me kan doen voor de wedstrijd woensdag weer met de Veteranen.

13:22 uur.

Als er dan weer muziek komt naast me want Nuno pakt weer een mooi brasem. We weten allemaal dat dat de beste stek is om platten te strikken. Zo zie je maar dat het even duurt voordat je vis op je stek krijgt. Het is druk vandaag want aan de andere kant van me zitten er ook twee te vissen en door de bocht zit ook iemand. Over de overkant maar niet te spreken daar zit het vol en zeker op het eiland en de kleine vijver is de hengeldruk groot. zie zo al acht stokken uit staan richting grote plas.

13:28 uur.
14:01 uur.
14:36 uur.
14:47 uur.
14:52 uur.
13:45 uur.
14:22 uur.
Twee hengels beet.
14:47 uur.
14:56 uur.
13:54 uur.
14:29 uur.
14:41 uur.
Weer twee gelijkertijd.
15:03 uur.

Het duurt best nog lang voordat ik vis op mijn stek krijg. Links naast me waar Fred verleden woensdag zat te vissen die zit al aan de 9 blieken en zijn opa heeft er twee. Die gesprekken zijn natuurlijk kasie voor de BassBuster. Het is een gezellig koppel en leuk naast je te hebben. Op mijn eertse stek begin ik pas te vangen na een drie kwartier met om de tien minuten wat voer te brengen. Dat gebeurt dus ook bij de tweede hengel. Alleen heeft Fred er net zitten vissen en daar begint het dus met blieken. Daar gaat ik ook twintig meter verder zitten vissen dan Fred heeft gezeten en na een half uurtje krijg ik ze er daar ook op met een andere samenstelling van voer. Maakt dus geen reet uit je moet je moet brengen en als ze er zijn heel zuinig voeren. Dan pakken ze de korf met aas al als die neervalt. Rond drie uur is het niet meer t doen om met twee hengels te vissen. De korf bereikt de bodem en voordat ik de lijn kan strak draaien want dat doen de vissen dan zelf al. De method zit nog half vol met voer. En als Nuno me ziet met twee kromme hengels neemt die er wel eentje van me over. Maar het is ingooien en gelijk raak met nog voer in de method.

15:16 uur.
15:47 uur.
16:40 uur.
15:30 uur.
15:54 uur.
15:39 uur.
16:04 uur.

Maar toch is er dan een verandering. Op mijn eerste stek duurt het lang voordat ik beet krijg terwijl op de tweede na strak draaien er gelijk vis bij is en meestal na aarzelen gelijk raak. Om klokslag vier uur is het gedaan met het feest. Je probeert nog wat en we nokken af om vijf uur. Ik heb een heerlijke middag gehad lekker in het zonnetje in mijn T-shirt. Dat wordt wort nog moeilijk morgen want er komt weer zo’n mooie dag aan en woensdag nog beter als we hier zitten met de Veths. Nu nog hopen op een beetje goed stek nummer trekken dan komt dat helemaal goed.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *