VethsVk 23.12 op de 8Vijver

We zijn er allemaal vandaag dus dat is een drukke bedoening aan de waterkant woensdagochtend om mijn Oma haar verjaardag 4 oktober 2023. Het lieve mens leeft niet meer maar je bent pas dood als er niet meer aan je gedacht wordt en dat doen we nog.

Ik pak nummertje tien want Jan heeft zich al nummer vijf toebedeeld. Dat is een vaste stok plek en Jan vist altijd en overal met de vaste stok. Dus we gunnen hem die plek allemaal. Het is één van de beste stekken zeker om met de method te vissen dertig meter uit de kant.

Rechts naast me zit Jan Jobse op elf. Dan Hans en Joop op het eind nummer dus van hem wordt vandaag wel wat veracht. Dat nummer willen we eigenlijk allemaal, iedereen hoopt er op om die te hebben. Daar zitten ze altijd te vissen en is het diepste gedeelte van de plas. Wordt dus ook altijd heel de week gevoerd door karpervissers en witvissers. De vissen weten dat en eigenlijk komt daar meestal de winnaar vandaan. Dan zitten links van me Jap, Aad met de vaste stok en de jarige van vandaag Fred. Endje verder om de hoek Kees en Jan de Bruin en aan de overkant Gerbrand, Martin, Harry en Nuno op de kop positie. We zitten zo dicht op elkaar want op het eiland zitten karpervissers. Die zijn er gisteren neergestreken maar liggen nog in diepe rust. Als Jan Jobse als functie controleur van de vereniging eens gaat kijken is het gelijk raak. Agressief uit hun slaap gehaald om half negen vissen ze met teveel hengels en hebben ze niet allemaal een nachtvergunning. Kan je natuurlijk heibel maken maar verstandig. Jan weet de namen en zal het melden bij sportvisserij Nederland en we hebben wel gelijk heel de ochtend muziek. Geloof niet dat het een ieders sharme was maar toch. Twwe uur later is het weer rustig en liggen ze allemaal weer in de tent. Wat het met vissen te maken heeft ik weet het niet die piepers en slapen tot je wakker gemaakt wordt om een vis binnen te takelen met zwaar materiaal heeft me nooit zo getrokken. Ieder zijn ding.

08:35 uur.

En dan staat naast me bij Hans zijn hengel al naar hem te zwaaien na vijf minuten. Hij vist boven op het voer van die karpervissen van een zondag die er met zijn voerboot zijn best heeft gedaan. Dat is wel vlug een brasem netten.

09:16 uur.

Eindelijk na drie kwartier ligt er voor mij ook een platte in het net. Naast me zit Aad continue voorntjes te vangen en ik dacht nog eventjes weer de verkeerde keuze te hebben gemaakt. Maar met zo’n platte richting de twee kilo moet die z’n best nog doen vandaag. Maar er worden nu overal wel een platte gevangen. Dan naast me verspeelt Jaap er eentje vlak voor de landing. Dat is jammer.

09:17 uur.

Maar Joop op het eind nummer gaat van kiet en vangt eigenlijk alleen maar mooie dikke brasems.

09:18 uur.

En voor Aad is het dan een verloren wedstrijd. Als doet dat element wedstrijd hier helemaal niet mee onder de mannen. Maar het is hier een halve meter diep en dat afsteken van je hengel neemt veel te veel tijd in beslag wil je het winnen van een brasem qua gewicht.

09:31 uur.

Asl Jan dan een mooie dikke brasem verspeelt.

09:34 uur.

Komt die even later dus wel een paar foto’s maken als ik een mooie brasem drilt naar het schepsnetske. Sta je er ook eens op hoor ik hem zeggen. Lief toch.

09:55 uur.

Maar even later is mijn buurman toch ook aan de beurt om een zware platte te scheppen. En Jaap komt wel even helpen.

09:50 uur.
10:10 uur.

Als ik dan eindelijk mijn derde en vierde kan netten.

En dan komt Yvonne aanrijden die iedere week ons aanmoedigt. Natuurlijk komt ze voor Fred om die extra in te stralen maar deze keer hangt haar firts achterover. Ze heeft een heerlijke versnapering bij zich en niet alleen voor Fred maar voor iedereen. Fred is namelijk jarig vandaag dus we moeten zo gaan zingen voor em. Was heerlijk Fred en bedankt.

Dat is een mooi kadootje.

En als Fred terug is van zijn warme hapjes uit delen kan die gelijk aan de bak. Een mooie verjaardag vis om het mee te vieren.

10:32 uur.
10:41 uur.

Dan heb ik ze weer gevonden. Of eigenlijk gooi ik met die vervelende wind eindelijk een paar keer precies goed op de stek.

10:40 uur.

Maar eigenlijk loopt het bij iedereen wel aardig. Bij de ene wat beter als bij de ander. Maar iedereen kan wel zijn visje vangen.

10:52 uur.

Het zou de gehele dag droog blijven maar dan in eens is er dan een dikke bui. We hadden al een paar spetters gehad vooraf maar deze is serieus. Aad gaat zijn jas halen en dan neemt tie die van mij ook mee uit de auto. Fijne goossert. Bedankt.

11:10 uur hehe het heeft ff geduurd.

Eindelijk dan ligt nummertje zeven in mijn leefnet. Heb er een paar verspeelt. Ze springen zelfs boven water en niet hebben. Mijn slag is net te kort want verspeel ze omdat de druk op de lijn weg valt terwijl ik de hengel oppak en naar achter trek. Dan zit ik in de uiterste houding en valt de lijn eventjes slap. Ik gaat mijn stoel toch maar een halve meter naar achter verplaatsen. Zodat de hengels voor me staan. De opstelling was niet jofel maar kon niet anders met die bomen en bosjes achter me.

Huh, nog nooit meegemaakt maar de hele korf valt uit elkaar. Wel eens dat het gewicht verliest maar dat dioe uit elkaar valt.. Ben wel gelijk mijn afstand kwijt en dat merk ik. De aanbeten waren al langere tussen poses maar nu duurt het nog langer.

12:04 uur.

Als ik dan eindelijk weer eens een vis kan drillen na een spectaculaire sprongen boven water op mijn voerplek komt Jan Jobse daar een hele reportage van schieten. Maar terwijl hij hier staat ziet ik een brasem springen op zijn stek en zijn hengel staat te klapperen in de steun. Ach joh, dat komt zo wel zegt die dan. Geeft de kamera terug en loopt op zijn dooie akertje terug naar zijn plek. Zijn hengel ligt nog net niet in het lel. Wat een vent is dat dan.

12:05 uur.

Maar de vis zit er nog aan en dat met een slappe lijn. Terwijl ik er mis door een slappe lijn en er geen druk staat op de vis laat jan hem door de gehele vijver zwemmen en haalt hen daarna gewoon binnen. Klasse gedaan.

12:28 uur nummertje 9.

Ik heb weer eens lekker gevist. Ging fantastisch op deze plek die voorgaande keren niet zo succesvol was.

Stek 13 van Joop
Joop.
Joop de Jong
Hans.
Jan Jobse.
10500gram.
Stek 8 van Aad.
Fred.
Joop.
Eind nummer.
Stek 12 van Hans van de Vaart.
Stek 10 van Jan Jobse.
BassBuster.
Jaap Jansen.
Aad Carlebur.
Stek 7 van de jarige.
Joop.
Stek 13 van Joop de Jong.
Hans.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Stek 10 dus.
Stek 9 van Jaap Jansen.
Aad.
Fred Levering.

De weegploeg langs mijn buren.

Jaap mijn Goldyus bedanken je weer voor de maden.

De stand van Jan Jobse van vandaag.

Rest me nog de eindstand van Jaap. Volgende week gaan we naar Het Voornse Kanaal ter hoogte van de oude Bieb op de hoge nummers dit keer gekozen door Jan Jobse..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *