Land van Paling

Wat een weer is het vandaag weer 2 oktober 2023. Geen regen een beetje wind en tegen de twintig graden. Ik kon het even aanzien maar vertrek toch dan naar het Land van Paling op de karpertjes.

Als ik aakom op land van Paling zitten Willem em Thomas er al op mijn favoriete plek. Kan natuurlijk ok het stekkei van Kees de boer gaan zitten maar na ons gezellige middag j.l. 16e vorige maand zegt gelijk Tomas kom maar naast me zitten. Dat is wel zo gezellig.

Dus zo gezegd en zo gedaan. De mannen hebben nog geen stootje gezien dus dat voorspelt niet veel goeds. Maar ben blij dat ik naast de mannen mag zitten. Voor mij gaat gezelligheid en ouwesexhostessen voor vissen vangen. Gezellige dag staat voorop.

Maar als we al een uurtje bivakkeren en Thomas zijn tweede geschaarde gast weet te vangen weten we eigenlijk al genoeg. Als die geschaarde vrienden het aas eerder weten te vinden dan onze geschubde vrienden dan wordt het een taaie dag vandaag.

Ik vis met twee hengels eentje natuurlijk een meter of tien uit de hoek tegen de muur aan en de tweede gaat naar de lantaarnpaal. Dat zijn eik punten van een ieder dus zijn ze gewend dat daar wat te halen valt. Dresseur is ook hier aanwezig. Dan heeft Thomas de hoek en Willem de linkerkant van de hoek. Dat zijn toch de beste stekken hier.

Maar we zitten al eventjes en als dan Thomas eindelijk een wegloper heeft zit er weer een dikke krab aan. Wel frappant dat hij die alleen vangt. Wij hebben best nep aanbeten maar zijn bijnaam is in de planning.

En dan net als Thomas het voor gezien houdt vandaag. Veel medelijden hoeven we niet te hebben hoor want die vist iedere dag een paar uurtjes rondom Hellevoet. Dan mag die komen helpen met netten. Eindelijk na anderhalf uur een aanbeet van een karper. Beet heb je hier wel maar allemaal van kleine vis die aan je aas zit te trekken wat net te groot voor ze is. Ik probeer nog een hengel in te zetten om op half water te vissen of net onder het oppervlak maar ook daar valt vandaag niets te halen.

Wat taai ie het vandaag terwijl alles wijst op een leuke dag aan het water. Lage luchtdruk, goede temperatuur, weinig Zuid wester wind hoe wil je het dan hebben. Willem houd het voor gezien maar dat doet ik ook. Toch laat je je hengel liggen en als alles is ingepakt haal je die binnen. En warempel hij wil em op pakken en die staat te klapperen in de steun. Zeg ook altijd tegen die mannen met een petje dat ze die verkeerd op hebben. Als je die andersom op je kop zet lijkt het of je weg gaat en dat is nu dus weer bevestigt. En alles vast gelegd door een Duitse toerist, vader n zoon die ook naast ons is geschoven om wat te vangen. Gefeliciteerd Willem als je er dan eentje vangt dan is dit wel een hele mooi schubkarper.

Gouden momenten zijn dit. Ik roep naar Paps dat die dat vast moet leggen en dat ventje heeft de dag van zijn vakantie. Want morgen weer naar huis na een weekje Ouddorp. Na afloop heeft die vieze handen en wat nu vraagt die aan zijn vader. Dat ventje spreekt dus ook Engels en dat vindt ik nogal wal voor een Duitser dus die heeft bij mij al een streepje voor. Of ze het voelen die kids dus ik zeg in mijn steenkoolegels “gewoon aan je trui afvegen dan weten ze vanmiddag ook dat je vis heb gevangen thuis” en warempel terwijl zijn vader moet lachen veegt die zijn handen aan zijn trui schoon. Mijn dag kan niet meer stuk. Nadat Willem is vertrokken valt de wind helemaal weg en zit ik hier te verbranden. Ik nok ook af zo kan ik de spruitjes gaan schoonmaken onder het genot van een Duvel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *