8 Vijver KooisteeBos

Ik dacht dat enkele de Veths zondag 1 oktober 2023 gingen vissen op de 8 vijver. Maar daar aangekomen zit ik alleen. Zal het wel weer verkeerd begrepen hebben want app Joop maar die weet van niets.

Gaat ik toch maar hier vissen want ik ben er toch.

Kan Martin gelijk even opletten want ben weer eens wat vergeten uit de auto mee te nemen.

Als Martin langs komt lopen. Die woont aan deze vijver en is aan zijn ochtendwandeling bezig. Dat houdt de spieren in conditie op zijn 78 jarige leeftijd. Misschien kom ik zo eventjes naast je zitten.

Gezellig hoor.

En even later komt hij er aan met zijn spulletjes. Gaaf hoor zo uit de tuin naar je visplek wandelen.

10:22 uur.
10:41 uur.
10:52 uur.

Het begint dan aardig te lopen maar echt wils is het niet. Wel mooie dikke vissen.

11:42 uur.
11:43 uur.

Het valt helemaal stil wanneer Marin naast me kom zitten. Maar dan heeft Martin aan twee hengels tegelijkertijd beet. Is altijd zo. Wanneer je een boterham pakt, een kop koffie dat zal nooiot veranderen. Was vroeger al net wanneer je een shaggie draaid krijg je beet. De eerste is een mooie bliek en geen tijd voor een foto want de tweede hengel staat al even te klapperen. Dat is een dikke brasem.

En wanneer ik dan wat foto’s van Martin maak komen er dames langs die hun paarden uit laten. Als ik zeg dat de honden steeds groter worden hier dan hoor ik dat ze die nog niet hebben gehoord.

12:02 uur.
12:04 uur.

Het fenomeen loopvis kennen we van Martin en weer weet hij die naam hoog te houden. Hij staat bij me te klessebessen en jawel hoor. Ik zie zijn hengel klapperen in de steun.

12:36 uur.

En jawel hoor weer raak voor Martin. Ik wordt er compleet uitgevist. Bij mij alleen maar kleine vis die aan de method ligt te rukken totdat de pellet uit het bandje is gezogen..

13:34 uur.

Als dan zijn schoonzus eventjes komt kijken want die moest nu zelf koffie zetten wil ze geen houten bek krijgen wat Marin aan het doen is. En net loopt ze weer naar huis en Martin vangt weer een dikke vis. Maar net is ze weer terug gelopen verspeelt hij die jammergenoeg.

13:36 uur.

Maar als Schoonzus achter me langs loopt kan ze toch nog een brasem aanschouwen want ze brengt mij geluk in het netske. De vis springt een meter uit het water als die zichzelf haakt aan het gewicht van de method. Zo schrikken ze en zo ondiep is het hier.

In de kleine vijver zitten twee jonge zwanen. En geregeld rennen ze over de gehele plas heen en vlak voor ze zouden kunnen opsteiken remmen ze weer af. Wat een magnifiek gezicht is dat steeds weer dat oefenen.

Aanloop heb je hier zat je hoeft je je niet te vervelen hier maar de jeugd dat is helemaal leuk. Ze komen hun gevangen schatten trots laten zien. Zo zijn we toch allemaal begonnen. Ook hier al is het virus toegeslagen.

Die voorntjes plukken dus je method leeg. Ik heb lekker in het zonnetje gezeten met een klein beetje wind in de rug. Dat was wel lekker anders moet de plu nog op en dat op de eerste dag van oktober. Wat een heerlijke dag was dat weer om aan de waterkant te vertouven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *