VethsVk 23.11 Voornse Kanaal bij de Ravelijn

Voor Jan stekkie 2 getrokken.

We vissen woensdag 27 september 2023 aan het Voornse Kanaal ter hoogte van de Ravelijnstraat. Deze keer gekozen door Gerbrand maar die is er zelf wegens Corona in huis niet bij. Strekte beide goossert van ons allemaal.

Ik pak weer de twee laatste nummer uit de zak en Jan kiest dan steevast mijn linkerhand. Hij wil nummertje 1 maar het wordt 2. Ook prima zegt hij. Natuurlijk zit Aad op de kop stek. Hoe die dat steeds doet dit jaar is een wonderlijk verhaal aan het worden.

Als ik om kwart voor acht aankom dan kunnen we gelijk lootjes trekken. Jan staat al te trappelen en als ik de laatste twee uit het zakje haalt kiest Jan als altijd mijn gesloten linkerhand en pakt stek 2 naast Aad. Ik kijk wat ik heb en heb drie. Zelfs Harry vindt deze keer dat ik gelijk heb. Daar is door een ieder nog nooit hoge ogen gevangen. Wat een waardeloze stukje water is dat. Tertwijl de nummers er naast wel wat opleveren. Heel goed zelfs. Of dat het daar ondieper is of er wat ligt het is natuurlijk wel een haven.

Snel je spullen uitladen want ze kunnen knap moeilijk doen zelfs als je spullen in het gras staan. Vorige keer had Jan geluk. zijn auto was net weg maar ome agent stopte toch om te zeggen dat die spullen te dicht bij de rand van de weg lagen. Azijndruppels..

Zo we zitten. Tegenover me zijn de twee boxen leeg dus maak ik ook de feeder klaar. Het is dar toch wat dieper en aan de overkant weliswaar twee rijen boten verder zit Kees de Boer altijd tegen de aanleg palen te vissen en daar lukt het meestal wel mooie vissen te vangen. We hebben het dan wel over “de alchemist” en die bijnaam heeft die niet voor niets verdient. Kees hoeft je niets meer te vertellen die heeft zijn strepen allang verdiend in de visserij.

09:08 uur.

Volledig uitgepakt dus met de vaste stok en een feeder voor de overkant.

08:54 uur.
08:54 uur.
09:08 uur.
10:06 uur.

Ik gooi wat balletjes voer bij de dobber en gelijk pak ik klein spul er op. Gelijk wat korven voer naar de overkant als backup. Kan ik later het laatste uur tje eens kijken of ik een platte kan strikken. Zo nu en dan onderhouden natuurlijk. Blijf ik vijf minuten liggen en verder met de vaste stok.

10:06 uur.

Wat eeb drama zou Nuno zeggen. Na drie voorntjes houd het op en krijg geen enkele beet meer. Terwijl naast me het gestadig door gaat met vangen en even later vangt Kees zelfs een dikke brasem. Wat ik ook probeer ze zijn er gewoonweg niet en dat met 12 meter uit elkaar zitten.

11:54 uur.

Hengels gaan als slagbomen omhoog want de overburen vertrekken richting de sluis naar het Haringvliet. Maar voor mij duurt de ochtend zo wel erg lang. Wat een taaie ochtend is dit dan.

12:47 uur.

Het is zoeken naar drie voorns. Wat een lange zit was dat vandaag voor mij.

Er hebben dus drie man redelijk wat vis gevangen. Klein dus een drukke ochtend voor ze terwijl er naast zaten die zelfs geen aanbeet hebben kunnen registreren.

Met z’n elven een kleine zeven kilo aan visjes gevangen. Tis maar goed dat Kees nog een platte mee kon wegen van twee kilo anders is het helemaal om te huilen vandaag. Terwijl er bij Cebeco op de steigers een Buckaroo dik 100 voorntjes had op zijn teller en een dikke brasem. Het is weer zoeken op het Voornse Kanaal waar de vis zit op dat moment. Informatie is dus weer belangrijk.

Vandaag maden genoeg overgebleven en die worden grif doorgegeven aan de mannen die vanmiddag nog een wedstrijdje vissen met de witvis afdeling van HSV het Voornse Kanaal.

De maden van Jan Jobse gaan naar de Goldy’s die zijn er reuze blij mee.

14:11 uur.

Als ik thuis kom is net de inhaal wedstrijd van 010 tegen 020 begonnen. Zet hem op terug kijken zodat ik het begin ziet maar veel aan is er niet. Hoor ik dat Ajax kon tekenen voor die 3-o en de rest hoefde niet meer gespeeld te worden. Beter was geweest dan tegen Volendam te spelen dan zit Ajax in de staart van de competitie tussen de degradatie teams. Ik zie ze zo niet winnen van RKC dit weekend… Zo genoeg kolen op het vuur lijkt me.

Rest me nog de stand van Jaap en het commentaar van Jan Jobse om het weer compleet te maken als herrienering voor het nageslacht zal maar zeggen. Maar weer snel vergeten en naar volgende week. Jan Jobse was aan de beurt en heeft voor de 8vijver gekozen. En als hert weer zo blijft wordt dat weer een heerlijke ochtend.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *