Buckaroo’s naar de Vossekuil 2022

Tis best wel een eindje tuffen

Donderdag 11 augustus 2022 gaan de Buckaroo’s weer naar de Vossekuil in Nijnsel bij Sint-Oedenrode, Noord Brabant een dag vissen. Ik wordt weer opgehaald door Piet om kwart over vijf en we drinken dan eerst een bak koffie. Veel leuker met z’n tweeën rijden dan alleen dat hele stuk.

We gaan richting Nijmegen en niet via Eindhoven. Das allemaal ellende daar met heel druk verkeer. Ik vindt alles prima ben tenslotte de bijrijder. Je rijd heel anders met zo’n bus en zeker niet als ik gewend ben alleen al de snelheid. Maar het lijkt toch niets uit te maken als je samen lekker kan kletsen

Dat zullen ze wel lusten

Er is geen catering daar bij die visvijver. Er staat een dixie en dat is het dan. We missen dus onze uitsmijter tussen de middag maar ik ga die gasten verrassen met een broodje verse worst van de BBQ. Heb ze eerst aangebraden met wat kruiden zodat ik ze alleen maar goed warm hoeft te stoken

Lekker hoor alle ruimte

We hebben er een abonnement op maar we zijn weer de laatste die arriveren. Ze zitten zelfs aan de linkerkant al te vissen. Recht is nog helemaal vrij. Piet wil ook naar de linkerkant maar ik zeg dat het vanmiddag warm wordt en ik denk dat je dan rechts in de schaduw komt te zitten onder de bomen. Doen we zegt de stoffeerder en gaan we naast Kees en Mike zitten aan de rechterkant in het midden t.o.v. de fontein

Eigenlijk kan je niet zonder
Anders sjouw je je een hernia door dat zand

Die fout heb ik met Joop gemaakt de eerste keer dat ik hier kwam. We hadden ook geen zin om door dat zand met de spullen naar achetr te lopen en op de eerste stekken gaan zitten. Dat was dus voor beide 1 vis over de gehele dag. Wat we er ook aan pellets inschoten ze kwamen niet van die fontein vandaan. Nu wel heel veel alg aan de oppervlakte tegen onze kant aan door de wind. Hoop dat geen spelbreker voor ons vandaag wordt

Mike krijg het niet voor elkaar te poseren
Gaat hier gewoon door

Ik zou van Peter een nieuw balletje krijgen. Die ik op de Sprong heb gekregen van hem is spoorloos verdwenen. Dat systeem wat die heeft uitgedokterd werkte fantastisch maar door familie omstandigheden kan die er vandaag niet bij zijn. Sterkte allemaal van de gehele BuckarooClan

Die slow Sinking Bomberta zakt veel te snel

Heb gelukkig van alles meegenomen ook die verzwaringen om delta visjes weg te kunnen zetten bij het zeebaarzen. Maar de lichtste Slow Sinking Bomberta 20gram zakt te snel. Dat werkt niet.

Ik ben om want krijg ze niet te pakken

Na twee uur aanklooien ben ik om en gaat bedelen bij de buren of ze ook zo’n magisch balletje als dobber voor me hebben te leen. Piet die links naast zit heeft er ook nog geen eentje kunnen strikken. Hoe kan dat nu en ik geef die alg de schuld die bij oons door de wind op onze stek ligt. Als die karpers aan het oppervlak azen dan zullen ze dat niet prettig vinden lijkt me

De ene
Allemaal bakken
Na de andere wordt genet

Ga eens kijken bij Arno, Mike en Kees wat ik en Piet niet goed doen maar we doen hetzelfde qua vissen. Dezelfde viskorrels gebruiken we die mais corn van de Sprong en de korrels van Piet die dat in grootverpakking koopt voor ons. Zou het aan die alg liggen

Dan eindelijk, eindelijk een goede aanbeet

Na bijna drie uur ploeteren ben ik de op één na laatste die een vis vang van de Buckroo’s. Ik geef de alg de schuld omdat ze op twintig centimeter water azen. Eindelijk door de wind ben ik die alg kwijt vandaar dat Piet die rechts van me zit als laatste van de Clan een vis kan netten

Piet is de laatste die er eentje pakt maar zal de schade vanmiddag dik inhalen

Wordt dat weer zo’n dag dat we ze niet kunnen vangen en de buren het snot voor de ogen vissen.

Dan moet je hengel echt vast staan ijn de beugel

Want naast ons zitten ze alle drie al in de dubbele cijfers terwijl nog de tweede moeten vangen. Het zijn ook allemaal bakken van vissen

Net voor de middag mijn tweede

Het is in onze hoek niet wild. Aan de overkant pakken ze ook mooie vissen van de bodem met de method of korf. Maar dat lukt Piet en mij ook niet. Toch net voor twaalf uur loopt de spoel van de baitrunner hehe, eindelijk dan toch kan ik er eentje netten

Foto’s van Kees

Bij mijn buurman gaat het fantastisch. Lopende band werk eigenlijk. Ingooien, pellets schieten, geen reactie dan inhalen pellets schieten dobber er weer bij en poef. weg is die en drillen maar. Hij is de tel al kwijt hoeveel die er heeft

Ga ik maar werken aan de verrassing

Heb de kolen al aangestoken en die ziet nu mooi wit. Worstjes zijn gisteravond net niet gaar gebakken en hoeven nu alleen maar warm gestookt te worden. Broodjes, mayo, ketchup en mosterd

Dan denk je daar bij de BP zijn allemaal technische handige gasten.

Cor zit recht tegenover me met de method feeder te vissen en heeft nog nooit zoveel karpers op een dag gevangen. Ik doet mijn dobber vanmiddag ook in de wilgen hangen en gaat het op de grond proberen

Ook bij Theo loopt het goed

Bij Theo schuin rechts voor mij aan de overkant gaat het ook goed. Eigenlijk in onze hoek waar het niet wil lukken. Maar we hebben nog heel de middag om het goed te maken

En dan plotseling vangt Piet en ik ons het snot voor de ogen. Of dit nu komt dat de wind is gedraaid en nu op onze kant staat. Of dat Piet met mais is gaan vissen terwijl hij pellets erbij schiet. Ik vis nu op de grond hoef ook niet zo nauw in te gooien want binnen twee minuten staat toch de top hoepeltje rond. Wat kan het raar verlopen we hebben beide nu steeds allebei beet en staan dan tegelijkertijd smillend te drillen. Wat zijn diew vissen sterk. Soms kunnen ze de vis aan de overkant netten. Wat een runs zijn dat dan. Op de grond zijn de vissen wat kleiner dan aan het oppervlak maar ik maal daar niet om. Ingooien en houd je hengel vast want je bent em geheid kwijt als de baitrunner er niet opstaat. En wat een dreunen zijn dat. Terwijl de baitrunner openstaat toch lijnbreuk na de korf. Wat een aanbeten zijn dat dan

Mooie graskarper

Piet pakt tussendoor nog een nette graskarper. Die heb ik in jaren niet meer gevangen hoor ik em zeggen. Hij is er reuze blij mee

Wordt wel wat afgeleid van het vissen

Als dan even later bussen vol dames aankomen die de planten achter ons dieven dan ben ik toch ff afgeleid van mijn feedertop. Wilde nog mijn overgebleven worsten aanbieden maar er kwamen steeds meer dames. Stel dat je verkeerd wordt begrepen dus heb ze maar weer mee terug naar huis genomen

Zo nu en dan toch een mooie vis van af de grond

Mike heeft een hengel voor 17€ gekocht op AlliExpress. Zo eentje waar ze mee adverteren dat er een Chinese Schone achterelkaar karpers ermee vangt. Dat is formidabel die hengel gaat helemaal rond maar echt niet breken. Zo af en toe miet iemand anders de vis netten want door het buigen en de lengte van de uitgetrokken lijn is het onmogelijk dat Mike hem zelf kan netten

Bij Arno die aan deze kant als laatste zit zijn het alleen maar grote exemplaren. Die is nu ook op de bodem gaan vissen met enkel een loodje en een pellet

We helpen Mike maar ff uit de brand. Wat een spektakel aan zo’n hengeltje. Kijk eens op https://fb.watch/aNQoEzeQju/. Dan zie je die jufrouw vissen

Kan er gelijk weer eentje netten en mijjn buurman ook
Het begint nu op werken te lijken

Zo vangen we allemaal onze vissen vandaag en hoor ik niemand klagen. Allemaal natte netten vandaag. Ik ben blij dat ik Piet heb overgehaald om zzn deze kant te gaan zitten. Nu in de middag zitten wij in de schaduw en staat de overkant in brand. Vanmorgen met twee vissen en Piet eentje dacht ik dat we mis hadden gegokt maar na de middag halen we beide schade dik in

Wat een krachtpatsers zijn dat hier
Vaak tegelijkertijd aan het drillen
Als het kan op de baitrunner en een plaatje schieten
Allemaal een kromme stok

Mij lukt het op een of andere manier niet de vissen te vangen aan het oppervlak maar op de bodem gaat het hartstikke goed. Naast me Piet zowel als Kees pakken de vissen op twintig centimeter water.

We drillen beide weer
Een giebel

Het is weer na ingooien en nog geen minuut dan is ere een vluchtpoging die ik van vervolgens mis. De laatste is deze giebel die gelijk bij neerkomen de pellet tot zich neemt. De korf zit nog vol met voer

Zo zegt Piet ik heb de laatste van de dag als mijn top plotseling een eigen leven gaat lijden en naar de overkant wijst. Het duurt best eventjes en Piet zegt ik maak nu eens een paar aktie foto’s van jou. Het is ver na vier uur al ik em eindelijk kan netten maar heb zo toch de laatste vis van de dag op de Vossekuil met de Buckaroo’s

De Buckaroo’s van vandaag
Een familiebedrijf allemaal aardige gasten

Op de visvijver de Vossekuil staat een Dixie en thats it. Daarom gaan we naar de Pannenkoeken Kabouter in Schijndel om wat te eten. Anders sta je toch overal in de file en het is zo een heerlijke afsluiting van een dag vissen

Pannekoek met kroket
Het lijken wel pizza’s
En zo sta ik er ook eens op, met een kabouterbiertje
Pannekoek met kroket

Dat hebben Arno en Mike weer goed gedaan vandaag. Was een heerlijke dag vissen met elkaar en dan deze afsluiting. Een fantastische dag

Heerlijke ijsjes waren het

En dan als klap op de vuurpijl heeft Piet ook een verrassing en trakteert de hele bende op een ijssorbet. Wat een afsluiting. Of het de warmte is of het vroeg opstaan wat ook geen voorkeur heeft voor de BassBuster. Ik was versleten toen ik thuis kwam. Snel uitladen en Piet is ook aan het einde van zijn latijn. Niet eens een koel drankje, die slaat hij resoluut af en vertrekt direct naar huis. Even lekker banken onder de airco

Abby is er

Maar nog een verrassing wacht me. Yvon en Johan is er al met Abby. Die blijft weer logeren. Een heerlijke vrind is dat en ik wordt vrolijk begroet

5 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *