Veteranen Voorns Kanaal 22.3

Mag naast Jaap zitten

Vandaag 31 augustus 2022 mag mee gaan doen met de competitie à la Crème van de Voornse Vereniging. Daar waar alle kennis bij elkaar komt van de witvisvisserij. Fantastisch en ik heb er zin an. Ik ben zo hoor ik later veruit de jongste dus moet me een beetje inhouden volgens de mannen. Ik gaat mijn best doen

Morgen in iedergeval 4 afschrijvers Gerbrand Aad (ribben) Hans vakantie Jan ziek Verwacht Piet ook niet.Willy wil.wel meedoen.Dan hebben we morgen 11 vissers Achter de oude bieb

Verstuurd vanaf mijn iPhone, Jan Jobse

Ik ben altijd vroeg wakker als ik gaat vissen. Maakt niet uit waarop. Nu ook weer slaap ik slecht om dan een uur later weer wakker te worden en eindelijk dan om zeven uur sta ik dan op. Broodje ei natuurlijk en mijn visvoer alvast aanmaken. Hoef ik dat zodadelijk niet te doen. Moet er om acht uur zijn om te loten maar als ik aankom zit iedereen al klaar om te vissen. Het is dus tot acht uur verzamelen en al om kwart voor acht wordt er geloot. Om half negen gaat dan de toeter en we stoppen om half één waarna er gewogen wordt. Alles telt mee behalve paling en snoek er wordt dus op gewicht gemeten

Iedereen is al klaar

Maar ik wordt hartelijk ontvangen en met Jan Jobse de organisator van deze veteranenclub lopen we eerst de deelnemers van vandaag langs. Ik ken eigenlijk iedereen en dat is toch een prima ontvangst. Ja natuurlijk kom er bij zitten hoor ik overal maar dan zitten we wel erg dicht naast elkaar. Naast Jaap die op de kop zit is dan de meeste ruimte. Als ik twee meter naast em kan zitten is dat geen probleem.

Het lijkt wel een koppelwedstrijd

Ik gooi, vist helemaal naar rechts en hij zou toch al recht voorruit vissen. Opgelost dus. Zo makkelijk gaat dat dus in de groep maar of ik wel volgende keer wat vroeger aanwezig ben om mee te loten….

Dan is het spannend wie de meeste vissen heeft

Ik mag dus naast Jaap zitten en we kennen elkaar al dus dat wordt gezellig kletsen onder het vissen. Eigenlijk pakt Jaap al gelijk een voorntje aan de vaste stok. Zo de nul is er af zegt die gelijk. Ik begin een voerplek te maken met de feeder aan de overkant en na de tweede worp al als ik er een made aan doet aan de haak heb ik gelijk beet. Een dikke bliek nog net geen brasem. Dat is vlug dus mijn nul is ook pleitte. Maar Jaap pakt zo nu en dan een voorntje op de vaste stok en ik verderop met de feeder om de vijf minuten een korf brengen ziet niets. Ik gaat mijn Bolognese hengel klaar maken. Lijkt me perfect voor dit water. En terwijl ik de dobber uitlood. Of ze het er om doen krijg ik beet op de feeder. Eentje verspeel ik onder de kant omdat ik niet bij mijn schepnet kan en twee onderweg gewoon omdat ik te laat ben met aanslaan. Dan nog maar even wachten met op zeven meter vissen. De vis schijnt geariveert te zijn aan de overkant op de voerplek. Maar zit ik wel er voor klaar gebeurt er natuurlijk niets en gaat dan alsnog de Bolognese klaar maken voor gebruik

Alles wordt gewogen

En dat is dan weer mijn geluk denk ik want gelijk heb ik mooie voorns op de stek, windes en roofbleien van twintig centimeter. Had er al een balletje voer neergelegd aan het taludje aan mijn kant schuin naar rechts. Ook door de zon moest je schuin weg vissen want tegen dat licht op het water was het onmogelijk je dobbertje te zien zefs met een zonnebril op. En als klap op de vuurpijl pak ik ook nog een leuke brasem en die zorgen voor gewicht in de schaal

Jaap heeft ook lekker zitten vangen

Mijn buurman moet ik ff helpen met zijn net omhoog te krijgen. Jaap heeft ook lekker zitten vangen vanmorgen

Alles word nauwkeurig gewogen

En met mijn platte tussen de voorntjes door gevangen allen op de maden aan de Bolognese heb ik toch nog 3850 gram bij elkaar gesprokkeld. Je moet wat mazzel hebben om het verschil te kunnen maken en een brasem te vangen maar goed. Met een beetje geluk vaart..

Jan laat de vis nog eens zien wat ik gevangen heb

En dat hebben de mannen allemaal goed geregeld. Centraal regelt Jan Jobse alles dus als je me wilt doen en je bent lid van het HSV Voornse Kanaal hoef je je daar alleen maar te melden. Er zijn twee man die de bordjes met nummers regelen met uitzetten en weer ophalen en er is een weegploeg die alles wegen en Jaap houdt de standen bij

Jaap houd de stand bij

Zo is loopt alles op rolletjes en wordt er zelfs na afloop een biertje gedronken en opgeschept hoe en wie er aan de vis is gekomen vandaag. Welke systemen en afloding op of half water is er gevist en die kennis kan ik allemaal gebruiken voor de volgende wedstrijden. Die mannen vissen al zolang in deze regio die kennen elk richeltje en dieper gedeelten in alle planzoenen, vijvers, kanalen, polder en weteringen. Hover moet is er vissen en met welk systeem. Gaat ik allemaal leren van die veteranen garde

Daar kunnen we er eentje op nemen

Ik vond het fantastisch om met deze groep me te vissen en doet graag mee aan de verdere competitie. Volgende week ben ik erbij aan de 8Vijver en gaat ik weer mijn stinkende best doen..

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *