Training StreetFishing voor NK

Dit spul ben ik niet gewent maar zal het toch moeten leren ze te vangen

Afgesproken vandaag 31 augustus 2020 met Wim om vandaag te gaan vissen vanaf de kant. We moeten toch eens gaan denken aan onze NK wedstrijd waar we ons voor hebben geplaatst een paar maanden geleden. We moeten namelijk NK streetfishing vissen en vertegenwoordigen Sportvisserij ZuidWest Nederland

We bellen nog eventjes met elkaar maar kan Wim slecht verstaan de regen klettert op het dak en de straat maar over en half uur is het droog en komt het zonnetje door. Ik ga m’n spullen bij elkaar zoeken en Wim komt me over drie kwartier ophalen. Das helemaal top. Ben ik niet gewent om in te stappen en te gaan vissen.

We beginnen in ons eigen water waar pas honderd snoekjes zijn uitgezet.

Na een bak koffie gaan we op pad. Ik vis nooit vanaf de kant dus laat me vandaag leiden. Eerst maar eens de vesting grachten afstruinen. Daar zijn in het voorjaar jaar snoekjes uit gezet. Eens zien of we er eentje kunnen foppen. Maar vanaf het boten huisje tot aan het Frans van Dun plein alles uitgevist. Geen enkele reactie waargenomen. Ook niet van vogels of jagende vissen.

En op een bijslootje een dikke baars gevangen.

Maar dan als we tussen de huizen een dikke baars kunnen vangen. Zo de nul is er af. Nee het is niet best vandaag. we gaan de polder in en komen dan langs huis. Een bak koffie hebben we wel verdient en ik neem gelijk toch wat zwaarder spul mee aan pluggen om mee te werpen op die ene vis. We gaan het eventjes in de polder proberen maar daar stroomt het zo hard met allerlei vuil aan riet, stronken, vuil en waterplanten etc. dat daar niet is te vissen. We houden het gezien na een half uurtje vuil trekken en gaan naar de sluis en omgeving in Hellevoet.

Deze maat is het dus allemaal vandaag.

Dan maar op dat kleine spul en dat moet ik leren. Allerlei aanbeten en ik heb al een super klein haakje met dito shadje. Het is pielen op de vierkante meter. Maar de oude dropshot hengels brengt wel vis op de schaal.

Groter worden ze niet vandaag.

We zijn nog lekker bezig rond de sluis en alleen maar van dit soort baarsjes. Hoor van Wim dat dat cruciaal is deze te vangen. We gaan er zeker nog op oefenen want ben deze tak van sport is helemaal nieuw voor me. Peuteren op die visjes. Als kind deed je dat met kleine ronde dobbertje en een loodje boven de haak. Zo kon je elke diepte afvissen op die baarsjes. Er is niets veranderd we zitten nu te dropshotten. Wel in de regen want die buien rader van Wim werkt ook niet helemaal zo als je zou willen. Maar we gaan dus leren om die jonge predators te vangen op super licht materiaal vanaf de kant.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *