OchtendSessie op het LvP

Heet duurt eventjes maar dan is het raak.

Vandaag 18 augustus 2020 zijn we weer op zijn favoriete plekkie het; ‘t Land van paling in Hellevoetsluis. We zetten groot in want we hebben vandaag alle tijd. Drie hengels met allemaal een ander aas er op met dezelfde voer in de korf. We gaan het zien wat lukt en niet lukt dus. Wat is de beste keuze vandaag..

Gisteravond heerlijk ge-BBQ kipdij saté en grote garnalen van Tok Thanh Hung. Een bapao kip als voorafje daar kan je Willem wel voor porren. We hebben kleine BBQ en weer wat vis spullen gescoord voor de verzameling. Op de terug zouden we naar de Mac Donald gaan maar als ik me herinnerde toko weer open is en ik zonder sambal thuis zit gaan we er eventjes langs. Maar al die lekkere dingen vergeten we de Mac en wordt het een risoles, pasteitje of bopao. Daar liggen ook grote garnalen dus de keuze is snel gemaakt. Die BBQ kunnen we dan gelijk uitproberen. Lopen we langs een baal emping je kan hier zelf afwegen. Zeg tegen Willem; dat is lekker chips man mag je best proberen dus die steekt er een paar in z’n mond. Dat gezicht’ goud. Die gelooft niks meer van me vandaag. Onder het BBQ-en opper ik dat we ook eens s’ morgens kunnen gaan vissen en de plannen worden gelijk gesmeed. Willem blijft slapen en de wekker zetten we op acht uur…

En zo groeit deze gestadig.

De spullen zijn net uit de auto. Ik zet em weg en het begint te hozen. De paraplu wordt met wat strubbelingen opgezet dus we zijn alsnog zeiknat maar onze spullen zijn droog. Gelukkig. We gaan er tegen aan en dat zal vanochtend nog een paar keertjes voorkomen. Een bui die over onze stek heen trekt.

En met zo’n regenbui staan plotseling twee stokken krom.

We zitten al eventjes en het blijft stilletjes aan de andere kant van de lijn. Maar als er dan weer een plaatselijke waterbui ons nat maakt. Het is warm en lekker verkoelend maar toch buiten de paraplu stappen is echt af te raden. Wat een grote druppels en dikke stralen. Dan gaat eerst de linker hengel dansen in de steunen en als Willem die drilt gaat ook de tweede stok op salsa stand, en gaat op en neer in de steunen. Altijd een fenomeen, je wacht een half uur en er gebeurt niets maar dan plotseling krijg je tegelijkertijd beet op beide hengels. De buurman komt helpen want we hebben maar 1 landingsnet meegenomen. Bedankt dus voor de hulp buurtjes.

Wat is er leuker al vissen met je vriendjes.

En dat helpen gaat gewoon door. Die mannekes kennen elkaar onderhand wel. Ze zitten er zowat elke dag en zijn er helemaal klaar voor. Daar is het virus dus aangeslagen en dat is geen Corona. Gaaf om het allemaal te aanschouwen. Doet me goed en zie mezelf aan de Dubbelsteynlaan staan in Dubbeldam als ventje.

Die is binnen met verenigde krachten.

De aanbeten volgen nu snel op elkaar en we krijgen het druk. Dan is het raak en binnen tien minuten de volgende dril. Je vangt er een paar om dan weer een half uurtje te moeten wachten op de volgende sessie.

En vandaag alleen maar mooi exemplaren.

De ene vis is nog mooier dan de vorige. Allemaal dikke volle exemplaren.

Het zijn weer een paar heerlijke uurtjes.

Tuurlijk we verspelen er ook wel eens wat maar dat mag na een kort momentje de pret niet drukken. Soms zijn we gewoonweg te laat omdat we niet opletten, de vis zwemt achter het paaltje langs verboden nachtvissen, losse aanbeten je voelt de vis een kort moment en we verspelen ook wel eens wat vlak voor ons net omdat we te hebberig zijn en hem te hard met teveel spanning op de lijn in het landingsnet willen schuiven. Maar we leren en deze ervaringen zijn nodig voor als het er echt op aan komt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *