Willem en het LvP

Heet duurt eventjes maar dan is het raak.

Twee weken Italië en een weekje acclimatiseren. Tja dan lonkt het Land van Paling voor onze jongste. Maar alleen vissen vindt hij helemaal niks aan en daar vinden we elkaar. In je eentje aan de waterkant is ook mijn ding niet. Vrijdag middag 14 augustus 2020 valt het mee met de warmte en is de hittegolf aan het uitdoven. We gaan het proberen.

Als we aankomen net voor vieren zitten er aan de kop en de staart mensen te vissen. Ons geliefde “plekkie” is vrij dus we strijken er neer. Binnen vijf minuten liggen onze hengels in de steunen. De routine zit er dus goed in bij m’n vismaatje. Terwijl ik de auto terugzet staat de rod-pod en stoel al klaar. Aas aan de hair en voer in de korf en vissen maar.

Heerlijk een paar uurtjes pakken.

We zijn verwent want waarom krijgen we geen aanbeten. We zitten al een uur te kletsen lijkt het over de vakantie natuurlijk en de alledaagse beslommeringen. Eigenlijk Willem is aan het woord want die heeft weer heel wat avonturen beleeft in de laatste drie weken en wil die graag delen. In werkelijkheid duurt het een half uur als de eerste karper zich meldt.

Geen uitschieters deze keer.

Het lijkt eventjes of ze löss zijn. Een paar runners, ze worden steeds gewiekster, wat losse of een lege elastiek en natuurlijk kunnen we er ook een paar netten voor een portretje. Het is heerlijk vertouven hier aan de waterkant.

Het is weer heerlijk aan de waterkant.

Vera is gisteren jarig geweest en de familie gaat uit eten dus moeten we om half zes stoppen. Voor de zekerheid de wekker gezet want je zal zien dat je er een dikke vis op heb en dan is Willem te laat thuis. Dat doen we dan ook en de spullen zitten nog sneller weer in de auto als met opzetten van ons kamp. Het ligt er net in als Sandra belt. Ruim je op want die kent ons pappenheimers wel. Maar deze keer dus keurig op tijd. Want ik wil ook nog douchen. Hoezo vraag ik lachend. Ik stink naar dat aas van u en dat vindt Vera vast niet leuk. Tja wat moet ik daar in tegen brengen…

Er varen er twee uit en jammergenoeg naar links en rechts eeehhhhe stuurboard en bakboard.

Als we weg rijden horen we een herrie. Eén van de drie boten gaat proefvaren die in de haven liggen. Die heeft een claxon en laat die ff horen. Die boten bouwer heeft werk zat dus. Minstens drie afleveren dus dit jaar. Heb er al eens foto’s voor mogen maken voor het  Millennium nog op film. Was midden in de nacht voor de verlichting van de boot. Er ligt er al eentje op het Haringvliet maar met mijn compact vis kameraatje lukt het niet om ze er alle twee op te zetten. We hebben haast want anders is Willem te laat en die wil zijn zus dat niet aan doen op haar verjaardag etentje te laat te komen dus als een speer naar huis en dan naar de Buren. Gezellig happen.

Reactie’s

Hoi Freek,

Peter van der Burg <petervanderburg@.com>

Aan: info@bassbuster.nl

Verslag spiegelkarpertjes

Hoi Freek,

Leuk verslag weer.

Groetjes Peter vd Burg

Outlook for Android downloaden

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *