Buckaroo’s 20.5 Voornse Kanaal

We zijn er weer op 7 augustus 2020 met de zomeravond competitie van de BP-Buckaroo’s aan het Voornse Kanaal in Hellevoetsluis. Bloed en bloed heet is het en officieel vandaag een hitte record en dat duurt nog de gehele week. Heerlijk die 30+. Wel ‘s avonds slapen met een dekentje natuurlijk. Wat ben ik blij dat Rob (Samson) vorig jaar Airco’s geplaatst heeft boven.

We moeten weer zelf de lootjes trekken en het is dat Wilmer weer nummer zeven trekt. Die zit het dit jaar ook niet mee met loten. Tja dat loten heeft heel veel invloed op de eindstand. Mike trekt nummer vijf dit keer. En voor mij blijft dan negen over. Terwijl al de andere nummers nog in het zakje zitten. Het blijft een fenomeen dat kokertjes trekken.

Naast me zit Kees en als laatste Harry

Kees moet een eerste plaats pakken om Mats nog van zijn troon te stoten. En als nummertje tien tussen ons onbezet blijft omdat er twee niet kunnen door hun werk ziet Kees het helemaal zitten. Hij pakt helemaal uit door op vier plaatsen een voerplek aan te leggen met de feeders en de vaste stok. Het lijkt wel oorlog op zijn stek met al die hengels in hand bereik. Die eerste plek vandaag is voor mij zegt hij en tja . Dat moet kunnen vandaag want Mats heeft wel een heel slecht kokertje getrokken vandaag. Die zit naast met op acht. Even later komt Harry erbij zitten als laatste en heeft alle mazzel dat nummer dertien er nog in zit en dat tie die trekt..

Links van me.

Nummer vier tot tien doen niet mee om de dag prijzen. Zeker dit jaar niet. Dan moet je alles uit de kast halen om wat te vangen. Minsten twee afstanden een voerplek creëren het liefst niet op de hoogte van je buurmannen. Vissen zwemmen en in de lengte van het water langs het talud. Als ze de voerplek van je buurman voorbij zwemmen is het te hopen dat ze gaan foerageren op jouw aan gelegde plek.

Moet ff kijken hoe die motor loopt.

En dat helpt ook niet mee na driekwart wedstrijd. Zo’n tuffer over de voerstekken heen. Nee het zit niet mee vandaag. Net je voerstek optimaal opgebouwd en dan dit. Gelukkig een tweede op negen meter gemaakt voor de Boulainaise hengel want het is windstil vanavond. Daar vang ik ook de eerste mooie bliek mee. Had al een dikke baars maar die telt bij deze vereniging niet mee voor weging. Je krijg zelfs straf punten als ze die zien in je net als pos, paling, baars, elke roofvis. Nu weet ik niet hoe het zit met roofblei of winde. Die zijn ook niet vies van een klein witvisje. Maar jammer was een dikke vis. Zou er later nog eentje scoren weliswaar een kleintje van ongeveer 25cm net als Kees naast me die ook een paling kon netten. Die doen dus beide niet mee ter weging.

De mannen wegen mijn twee blieken 1340gram.

Nee ik doe ook niet mee om de prijzen maar naast me Kees wel en hoewel dit keer Mats verkeerd loot op acht is hij zeker van de overwinning als Kees geen eerste wordt vandaag. Die is rete nerveus natuurlijk en volgt elke weging op de voet. Heerlijk om een beetje te plagen en de weegschaal beïnvloeden door het weegnet vast te houden. Maar alle gekheid op een stokje. Goed gevist dit seizoen Mats. Klasse iedereen achter je gelaten.

Nee Kees redt het niet met vier vissen.

Kees heeft er alles aangedaan vanavond. Met 5360 gram komt hij tekort voor de eerste plek. Theo pakt op plek één de kop 8840 gram, en Wilmer heel knap op plek zeven die niemand wil hebben 6000 gram. Was rete spannend dit jaar en dat komt echt door de slechte vangsten aan het Voornse Kanaal op dit stukje. En Mats… die is hemelen. Niets gevangen vandaag. Weet hij in ieder geval wat stek zeven, acht en negen inhoud en kan zijn lol niet op. Je moet het maar doen terwijl er door de Corona twee wedstrijden uit vielen. Klasse vent gefeliciteerd.

Tja en deze telt dan weer wel mee een mooie zeelt.

Dat moet natuurlijk vast gelegd worden. Op het Voornse Kanaal. Oké buiten de witvis heel veel roofvis maar en mooie zeelt daar moet ff een plaatje  van worden geschoten.

En iedereen zet zijn vissen terug uit het weegnet.

Dan zijn je vissen op de schaal gezien en gooi je die terug. Wel belangrijk om dat weegnet vast te houden. Uit mijn ooghoek zie ik dit gebeuren en kees kan het net nog net redden. Hoor Mike vragen tjeetje kan je daar staan. Kees hangt aan zijn onderstel van zijn stoel en zegt. Gelukkig is het water niet zo koud…

Nee en Harry redt het ook niet.

Nee hoor ook Harry op de kop nummer dertien kan geen roet in het eten gooien van Mats met zijn 4990 gram en drie brasems. Die is met nog één wedstrijd de terechte winnaar van de BP-Zomeravond Competitie. Goed gevist dit jaar. Gefeliciteerd.,

De stand dan met nog één wedstrijd te gaan.

Maar voor de rest blijft het rete spannend want even niet geconcentreerd en je zakt een plaatsje dus volle bak mannen 27 augustus want de rest is nog niet verdeeld.

Reactie’s

Hoi Freek,

afbeelding-19

Facebook

John Gordon heeft je genoemd in een opmerking.

John Gordon

8 augustus om 20:35

Freek Oosterhuis, Betekend dat, dat stek negen positief of negatief voor jou is? Niet he-le-maal duidelijk.

afbeelding-19

Facebook

Mike Piepenbroek heeft gereageerd op je foto.

afbeelding-64

Mike Piepenbroek

8 augustus om 22:38

Freek weer bedankt…beetje jammer van die vent in dat blauwe broekie..dikke bast😂😂 Meer weergeven

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *