John v:s LvP

Wat een mooi fiets weer.

Op de terug weg naar huis na een rondje Nederland komt John op zondag 26 juli 2020 zijn nieuwe brommer ff showen. Wat een mooi ding is het weer. En wat is er mooier om elkaar weer eens te zien na een lange Corona tijd. Natuurlijk aan de waterkant dus daar afgesproken.

Om kwart over twee krijg ik een berichtje. Ik zit nu in Utrecht en ben over een drie kwartier in Hellevoetsluis. Kunnen we even vissen voordat ik door stuur naar Gent en morgen de boot pak naar Engeland.

Het midden stuk is nog vrij.

Ik ken em een beetje dus heb alle tijd om alles bij elkaar te zoeken. Het is druk maar in het midden is nog plek. Achter het elektra huisje zit nog iemand en ik ga recht t.o.v . het bordje zitten precies in het midden van mijn buren.

Laat de boeren maar dorsen.

Ik zit er prima en installeer alles. Beetje kletsen met de buren hoe het is. Er word zeer weinig gevangen maar het weer is prima hoor ik overal. En dat klopt het is er prima vertoeven vanmiddag. Maar even later vertrekt links van me die achter het elektra kast en ik schuif gelijk op. Hij is vanmorgen begonnen en heeft niets kunnen netten. Das niet best maar het kan hier zo omslaan met azen. Komt bij dat hier vandaan ik een hengel bij dat bordje kan leggen hét plekkie van mijn vismaatje Willem en eentje op één van mijn favoriete plekken tegen de muur.

Gelijk een mooie schub.

Ik gooi mijn korf strak tegen de muur en eentje naar het bordje Nachtvissen verboden. Draai rustig de lijnen strak en boem. Hengel naar de muur staat te schudden in de steunen. M’n ex- buurman zit nog in de auto om weg te gaan. Zo snel al een aanbeet. Het kan raar gaan een mooie schub. Maar daarna niets meer en zie net zoveel als mijn voorganger heel de dag wat ik er ook aan knoop. Niks, nada geen enkele beweging als alleen maar lijn zwemmers.

En ja het begint op werken te lijken.

Dan komt mijn maatje en het is mijn schuld dat hij zo laat is. Okeeeeje, ik moest nog boodscappen doen en hij heeft een tas vol pindasaus, kruiden, drop, jam, blikjes weet ik het allemaal niet bij zich en verdeeld dat in zijn fiets tassen. Die hangt flink achter over en is zwaarder volgens onze England vaarder dan een volwassen vent achterop.

Weer eentje gelost zo te zien.

En John is net aangekomen stoppen ze op “ons” plekkie. Daar zitten we graag en die gasten die weg gaan hebben flink gevoerd en bere goed gevangen. Ik ga voor de tweede keer verkassen en we strijken neer in een gevuld bedje. Het is in werpen, strak draaien en ramm een run maar ze vangen valt nog niet mee. Ik denk dat we in een half uurtje tien aanslagen verliezen. Veel gewoon de onderlijn gebroken nog niet meegemaakt hier, of vast zitten in de fietsen en ijskasten, de vissen vluchtyen onder de muur. Alles maken we nu mee.

We hebben het gewoon hartstikke druk.

Meerdere malen allebei drillen we en vis om em daarna te verspelen. Het is ingooien, strak draaien en Boem de top gaat richting de muur en het is bingo.

John heeft ook een stukje gefilmd hahaha.

We hebben er natuurlijk schik in. Heerlijk we hebben elkaar al een paar maanden niet gezien door die Corona. In huize Jordan zijn ze er een dikke week flink ziek van geweest maar weer opgeknapt en dan weet je wat dat betekent. Gewoon heel voorzichtig daarmee zijn.

We gaan een broodje paling en een frietje eten in Warung Freek op gepaste afstand natuurlijk.

We hebben een heerlijk middag saampjes aan de waterkant en elkaar genoeg te vertellen en te vermaken. Zodadelijk nog ff in de tuin natafelen en dan moet hij naar Gent. Daar heeft hij een hotel geboekt. Normaal slaapt hij natuurlijk bij ons maar Henny en ik zijn beide risico en heel voorzichtig. Dat begrijpt mijn maatje wel en zo is hij morgen ook dichter bij de tunnel om over te steken naar GB. Het wordt toch nog laat als hij naar Belgie gaat maar dat lukt hem wel om voor elven in het hotel te zijn. Die brommer zal wel weer warm worden..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *