Buckaroo’s naar ’t Mun

De BP-Buckaroo’s gaan weer op avontuur en wel naar ‘t Mun in Appeltern op donderdag 30 juli 2020. Komt voor mij goed uit ik moet wat ophalen in Oss en dat scheelt me weer een ritje deze week. Een DVD Recorder met harde schijf is te gevoelig om te versturen met Tante Post volgens de verkoper.

Het is rustig op de weg en kan lekker door rijden. Deze keer een andere route namelijk via Oss. Heb een DVD Recorder over genomen en volgens de eigenaar is dat link om op te sturen. Zal em goed inpakken zegt hij met bubbeltjes folie etc. Ik zeg als je dat doet is er niets aan het handje. Maar toeval wil dat ik met de BP-Buckaroo’s weer op een avontuur gaan. En wel in Appeltern en dat ligt op een steenworp afstand van Oss.

Toch is het steeds weer een hele zit. Op de heen weg elke keer heb je steeds van, waar doe ik het voor. Veel te vroeg op want dat heb ik altijd met vissen. Veel te vroeg wakker en maar opstaan want val ik weer in slaap dan ben ik gebroken als de wekker af gaat. Kleine twee uur sturen maar dan maakt de rest van de dag het helemaal goed. Vorige week in de Sprong was het qua aantallen niet best. Daar is het maar op een paar stekken dat je zeker weet een leuke dag te hebben is me na al die jaren opgevallen. Heb daar 1 jaar leuk gevist toen zat ik daar met Joop Flohil samen op een steiger. ‘s morgens was ook niet veel maar dat maakte de middag sessie meer dan goed met de pellet waggler. Terwijl de ene een vis drilde bleef de ander pellets schieten op de stek en moesten we meer dubbel netten dan enkel. Wat een middag die komt nog al eens ter sprake aan de Stamtich in Warung Freek. Het Mun daar in tegen heb je meer optie’s om wat te vangen dus heb vangdrang. Uitkijken met het gaspedaal dus vanmorgen nu het zo rustig op de weg is.

Ga nu via Oss naar Appeltern dus pak een brug eerder over de Maas en kom langs wat vrienden. Norma en Armand uit Hedel zijn met de camper op stap dus dat heeft geen zin maar misschien is Carla vanmiddag thuis in Kerkdriel. Gezellig ben al zo vaak uitgenodigd maar het komt er gewoonweg niet van. Als ik nog puf heb na een warme dag vissen zoek ik haar even op.

Met het pontje dus.

Nadat ik iemand uit zijn bed heb gebeld want ben een half uur te vroeg. Zonder oponthoud dat schiet lekker op op de weg. Iedereen moet veel meer thuis gaan werken. Fantastisch is het nu op het asfalt  het lijkt wel weer als voor het Millennium. Heerlijk rijden nu. Sorry hoor ik aan de andere kant van de deur in Oss, nee hoor ben een half uurtje eerder zeg ik. Oef, dacht dat ik me verslapen had maar kon hem geruststellen. Sorry van deze kant van de deur. Je dag is wat eerder begonnen.

Toeristische route langs de Maas.

En weer verder, kan ik toch voor acht uur op het ‘t Mun zijn ruim op tijd. Had Mike al in geseind want ik vond kwart voor acht wel vroeg genoeg iemand te storen op zijn vrije dag dus die zegt wat ben je lekker vroeg. Toets dus op mijn navigator Appeltern in en hopatee weer op de pad maar kom er binnen tien minuten achter dat ik via een pontje gaat. Ook goed en nog leuk ook. Praatje met de schipper en vlak voor de wal zegt hij dat hij ff wat te doen heb. Zie ik niemand anders in de cabine of die moet weg gedoken onder de stoel zitten. Dal lijkt me ook niet handig. Gaat dat allemaal automatisch op de Hummingbird ofzo. Hij laat de klep al naar beneden opschieten dus hup snel er af. Je volgt dan de dijk en rijd zo ‘t Mun binnen.

Het is al hartstikke druk.

Welkom bij ’t Mun!

Graag heten wij  u van harte welkom op de ruim opgezette forellen-, zalmforel en karpervijvers van ’t Mun in Appeltern. Een fantastische plek in het land van Maas en Waal waar u nog echt de ruimte heeft om te vissen. Waar de mogelijkheid bestaat om een ochtend, een middag, een avond of de hele dag te vissen, afhankelijk van de tijd van het jaar.

Jochem Quint & Marjo Poelen

Arno verwacht een hoop toeschouwers en heeft al wat stoeltjes neergezet.

De BassBuster is weer de laatste die aansluit bij de BP-Buckaroo’s. Alles zit al geïnstalleerd. Te meten, voeren en uitloden van de pennen, hengel vier instellen, o nee vijf en zes ook nog vier met een verschillend cupje jaja alles wordt uit de kast gehaald bij die mannen. Iedereen heeft het er maar druk mee. Ik vindt het nog koud aan mijn kantje en ga eerst maar eens overal kijken en gedag zeggen. Kan wel weer op mijn vertrouwde stekkie zitten hier. Die schaduwplek in dat rottege hoekie laten ze allemaal links liggen maar Wilmer en ik zitten er graag. Bij Wilmer aan de andere kant van de hoek is het al snel zonnig maar mijn hoek komt die pas na de lunch in de zon staan door de hoge bomen. Heerlijk vindt ik dat en nog mazzel ook want want het wordt warm vandaag.

Op de andere vijvers is het ook druk.

Maar nu ik zo uit de auto stap is het nog fris in de schaduw onder de bomen ook met een lange training broek aan. Gelijk even bij Piet en Arno kijken die met de vaste stok beginnen en groots uit pakken. Arno laat me allerlei bakjes zien met weet ik niet wat. Hoe krijg je dat in godsnaam aan je haak. Maar goed hij laat me er van ruiken en de geuren die ik net kan thuis brengen. Zit ik nu bij Kees de alchimist. Arno is dus wat van plan vandaag. Maar die is altijd serieus met zijn visserij bezig als we op de pad gaan. Een gezonde fanatisme dus. Laatste komt niet voor in zijn woordenboek. Ik plaag hem natuurlijk gelijk door te vragen of ik naast em kan gaan zitten recht naast zijn stek aan de ander kant van de bomen reeks. Jullie weten het antwoord zeker al. Heerlijk zo onder elkaar. Ik ga dus eerst koffie drinken met Wilmer en zo zien we dat op alle vijvers de plekken al grotendeels bezet zijn. Er worden al volop steuren en forellen gevangen en flinke vissen nog ook. Er zal vanavond weer hier en daar een BBQ aangestoken worden met zo’n rakker in de folie. Wat peper, zout, prij en wat citroen. Heerlijk.

Eerst maar eens een bakkie koffie.

Er zijn er toch meer van de groep die eerst een bakkie zijn gaan doen. De meeste hebben em leeg en wij moeten ff wachten op een vers bakkie. Maar Kees, Marco, Wilmer en de BassBuster blijven dus nog ff hangen. Heerlijk zo ouwehoeren we hebben heel de dag en zijn ook de laatste die de hengels gaan klaar maken. De hofmeester draait dus over uren bij de koffiemachine. Altijd weer fijn elkaar te zien maar nu met gepaste afstand en zonder hug. Een vuistje en een elleboog deze keer. We gaan een hele mooie dag tegemoet volgens de eigenaar Jochem. Gisteren een koppelwedstrijd geweest in onze vijver en iedereen had minsten 100 kg aan karpers gevangen. Nu heb ik daar andere gevoelens bij. Als je op stap op welke boot dan ook op de Noordzee dan is het steevast gisteren een meer dan goede dag geweest. Kisten vol platvis Schollen als verkeersborden, schar, griet bot en zelfs tong en een hele mooie tarbot en rondvissen allemaal naar de halve meter als weiting en makrelen en af en toe een dikke zeebaars en kabeljauwen die niet in de kisten paste. Trouwens met die wedstrijdvissers die hebben allemaal uitgekiend voer en aas en die karpers zullen allemaal wel vol gevreten zijn van gister en wat er nog ligt. Ik moet het dus nog zien maar misschien ben ik te pessimistisch. Maar met vorige week in mijn achterhoofd toen was er ook heel de week goed gevangen vooral op de huis verkochte mais coins door de wedstrijdvissers.Ook allerlei competietie’s afgedraaid maar die komen wel met bakken uitgekiend voer aandraven. En dan wij de gewone stervelingen. De meeste van ons kwamen niet verder dan over de gehele dag aan drie vissen of nog minder. Daar rij je niet twee uur voor. Tis dat het onder vrienden toch wel een bere gezellige dag wordt maar je verstookt een tank benzine, een snelheidsbekeuring, Mike moet een flink bedrag af tikken voor de huur van de vijver, wat te bikken tussen de middag en de avond. Ik hoor toch hier en daar, zullen we niet gewoon in Hellevoetsluis blijven op het Land van Paling. Een Broodje Donner tussen de middag. Oké die moet je dan gaan halen op het Evertenplein Maar of je nu met z’n allen moet wachten en een dik uur op je uitsmijter als je de laatste bent. ‘s avond dito wachten terwijl je nu je spullen opruimt in de auto en de Vesting in loopt naar de Buren voor een frietje met saté. Mike is zonder de vijver huur en wij zonder een tank benzine. Voordeeltje je kan twee uur langer uitslapen.

Weet niet waar ze gister mee hebben gevist maar dit ligt op mijn stek.

Ben ik eenmaal weer op mijn plekkie aangeland is het al weer wat lichter geworden en moet ik eerst ruimen. Getver de getver heb ik weer.

Zo ik zit en zie dat Harry de eerste vangt van vandaag.

Links naast me zit dus Piet, dan Jan en Arno allemaal met de vaste stok. Rechts naast me Wilmer, dan Marco Kees en Mats. En aan de overkant. Vanaf links waar Arno normaal altijd zit nu Mike en dan Kees, Tjeerd senior en Tjeerd jr, dan Theo en helemaal voor mij dan achteraan Harry. Naast me ligt de schakelaar van de pomp en tja, kan het natuurlijk niet laten… Die bedien ik vandaag (lol). Zo af en toe aan zetten en iedereen weet niet dat ik dat doet. Wat een herrie maakt dat water nog meer dan die vervangende vliegtuigen van de F-16 die steeds overkomen. Wat een tief..es herrie maken die dan. Nee echt landelijk woon je hier ook niet

En een beste gelijk zou mijn vismaatje Joop zeggen.

En die laatste achteraan zullen de eerste zijn. Harry vangt de eerste van vandaag. Die heeft dus goed op gelet op het Land van Paling vorige week. Wat een mooie spiegel is dat. Hij is er reuze blij mee en dat mag dan ook wel. Want dat moet ook worden vermeld de vissen zien er allemaal fantastisch uit. Dat mag ook wel eens worden gezegd. Goed gedaan jochie op naar de volgende.

Dan ben ik aan de beurt.

Maar ik hoef niet al te lang te wachten en kan ook aan de bak. Heb net mijn aas op de voerplek gegooid. Wat een run weer. Ben blij met mijn nieuwe bait runners vorige week gescoord op Fb. Want hier is er geen aarzeling. De top blijft bewegen van lijnzwemmers en de vissen die de korf verplaatsen maar als ze de prik voelen van de haak dan is het “stampede” en een grote boeggolf naar de overkant. Wilmer wil wel even overkomen en maakt een plaatje van mijn de eerste bijna leder karper. Wat een mooie exemplaren zijn het.

Het is een eind rijden maar je zit er dus prima.

Gewoon uit de achterbak van je auto vissen. Kan het nog makkelijker. Er wordt zo af en toe een drankje gebracht met een golf karretje warm of koud. Er worden wat vissen genet wat wil je nu nog meer. Goud gewoon dit plekkie. Zodadelijk een tje. Ze kunnen me hier iedere week neerzetten.

Dan heeft mijn buurman er ook eentje.

Ik zit met Wilmer samen altijd in deze hoek. Ik moet een trui aan trekken ‘s morgens door de bomen terwijl de rest al zit te smeren. Wilmer wil hij niet verbranden moet eerder de plu op zetten. Ik vindt dat geweldig in de schaduw en na de lunch hoef de paraplu pas op te zetten tegen onze warme vriend. Zo heeft ieders hier zijn voorkeur van plekkie. Ik zit liever in de schaduw te vissen. Ik kan gerust als laatste komen want niemand wil hier zitten. Houden zo want ieders heeft dus zo zijn voorkeur.

Naast Wilmer zitten Marco en Kees gebroederlijk naast elkaar.

Maak snel ook gelijk een plaatje na de vangst van Wilmer van de twee broers met de vaste stok die er naast zitten en een eindje verder zit Mats. Maar dat durf ik niet aan te lopen. Heb met die nieuwe molens wel een baitrunner maar ze brullen zo heel de vijver door deze maat van vissen. Dan heb je niet genoeg aan 400 meter lijn… Er zouden volgens Jochem de eigenaar niet veel grote karpers meer zitten in deze vijver allemaal weg gevangen en uitgezet in de andere. Deze is eigenlijk voor de vaste stok vissers. Maar omdat de BP-Buckaroo’s al jaren de halve vijver af huren wordt het toegestaan. Je kan alleen  je eigen mensen dwars zitten met uit gooien. Niet iedereen heeft dat helemaal onder de knie. Volgens mij heeft hij een deal gesloten met de hengelsport winkels want heb maar drie dreumesen gevangen. De rest allemaal ronde de zeventig cm. Sommige namen een run en nooit meer gezien. Hij moet er om lachen en draait nog eens een shagje.

Dan heeft mijn andere buurman er ook eentje op de vaste stok.

Piet zit intussen te tobben als ik terug kom naast me dus ga hem assisteren. Maar de vis doet gewoonweg wat hij wil. En doet er ruim tien minuten over voordat ik em kan scheppen voor em. Te licht elastiek. Tja gister te druk geweest en tot laat moeten werken zegt hij. Geen tijd gehad om het één en ander te veranderen voor dit water en dacht vanmorgen, het gaat denk ik wel. Ik mag er niets van zeggen want zal vanmiddag 61 bevestigde minuten staan drillen getimed door een omstander. Niet eens vanaf het begin dus want we begonnen er over dat ik dacht dat deze misschien verkeerd gehaakt zat en dat het wel even kon duren. De vis bleef op de bodem en we hebben em één keer gezien na een half uur. Wat een krachtpatser was dat dan. Maar dat fiasco voor later.

En dan gelijk een … roofvis

Ik loop terug naar mijn stek en Piet pakt zijn hengel op en dit is maar goed ook want zijn pellet lag in het water naast een rietkraagje. Is die bijna zijn topset kwijt. Zo zit je een uur te wachten om er twee achter elkaar te vangen. Krijg nou wat hoor ik dat is een snoekbaars. Die moet natuurlijk op de foto. Die zal er zwemmen om de voorntjes en vooral bliekjes te elimineren. Want als karper visser ergens een hekel aan hebben dan is het wel een slijmerige brasem te vangen.

Deze maat zit er dus wel.

Ik pak een paar f1tjes en mis gewoon een paar dikke vissen. Dwars door de onderlijn heen of na een korte dril toch lossen. Zou mijn haak te klein wezen. Toch maar wat experimenteren want aanbeten krijg ik nadat is uit de kant naar het midden ben gaan vissen. Dacht als er gister een koppelwedstrijd is geweest na de wedstrijd kieperen ze allemaal hun overgebleven voer het water in. Driekwart wordt toch gesponsord dus wat maakt het hun uit. Ik dacht dan begin ik gewoon dicht tegen het riet en vlonder aan en ga er een eindje vanaf de kant zitten.

En toch na een paar die gewoonweg te sterk zijn en door heel de vijver heen gaan.

Gister met de koppelwedstrijd is er gemiddeld 100kg gevangen per koppel. De vissen zijn vandaag dus reuze voorzichtig en het aas wordt van alle kanten bekeken. ik ga toch na een dik uurtje in het midden vissen naast de fontein die ik zelf uit en aan kan zetten. De schakelaar zit naast mijn stoel. Wat pellets en een paar ballen voer erbij en de top staat niet stil. Wat een vissen zitten daar op het voer en die zijn heel heel voorzichtig. De korf word zo nu en dan gewoonweg een halve meter verplaatst. Maar als je dan een run krijg. Wat een explosie. Een dikke golf door het water en je kan aan de bak. Toch kan ik maar de helft van de aanbeten op de foto zetten. Ze knallen de fontein in of het riet en niet te keren of je bent hem kwijt als je er te veel druk op zet. Tja het is buigen of barsten want als hij die palen of riet haalt ben je hem sowieso kwijt. Maar die rechtdoor naar achteren sjezen richting Harry daar moet toch wat aan te doen zijn. Eens vragen tijdens de lunch wat ik er aan moet doen. Hoe de rest het vergaat.

Voor de lunch wordt ik weer verslagen op een centimeter.

En terwijl ik eigenlijk alleen maar spiegels vangt pakt Wilmer naast me overwegend allemaal mooie schubkarpers. Deze haalt volgens Wilmer de 74 centimes. De Kanjerbokaal waarschijnlijk  mijn neus al voorbij dit jaar met laatst de zomeravond competitie. Daar waar Kees naast me een platte vangt met één cm verschil met de mijne in mijn nadeel dus en nu dit. Maar ik heb nog de gehele middag om dat verschil te verbeteren.

Ook Marco vangt nog een mooie spiegel voor de lunch.

De buur van Wilmer, Marco vangt voor de uitsmijter ook nog een hele mooie spiegel die het hele elastiek er uit trekt uit de vaste stok.

Mats wil een steur vangen.

Mats is verhuist naar de vijver met de steur. Die zit met een potje zure haring in het zonnetje. Stukjes er aan of zalm en kan weer wat van zijn Bucket lijstje schrappen.

Tja wie kunnen weer als eerste gaan vissen.

Zijn we er toch weer ingetuind zou Theo Komen zeggen… Je moet gewoon zonder kaas nemen en die vervolgens apart vragen zegt Arno. Half één afgesproken maar weer de laatste is een uurtje later klaar met zijn lunch. Hartstikke gezellig natuurlijk maar allemaal tegelijkertijd eten is wel zo leuk. De helft zit alweer te vissen terwijl de rest nog zit te wachten. Dat moet toch anders kunnen. Volgende keer maar laten bezorgen op de stek. We eten toch niet met elkaar. Nee een break is tof maar een uur wachten tot je maatje eindelijk ook kan eten is wat lang met die visdrang….

Als ik terug kom op mijn stekkie vangt mijn buurman net een karper.

Als ik dan als laatste naar mijn plek loop dan vangt Piet Schipper een mooie karper. Tenminste we tellen ze pas als ze genet zijn en dat valt niet mee vanmiddag. Iedereen verspeelt er net zo veel als ze kunnen portretteren. En allemaal mooie exemplaren. Dikke gezonde vissen.

Ik heb al snel weer wat aanbeten maar verzilveren is wat anders.

Voordat ik  naar de uitsmijter ging heb ik nog flink gevoerd op de stek en heb eigenlijk gelijk weer vis er op. Ze zijn rete voorzichtig geworden en de korf wordt continue verplaatst. Te weinig om eventueel op te slaan. Ook als het duidelijk geen lijnzwemmer is maar een wegloper. Probeer het wel eens maar sla een gat in de lucht. Krijg een paar niet te missen aanbeten maar heb niets te vertellen. Of lijnbreuk door teveel druk op de vis te zetten of hij of zij laat me de gehele vijver zien.

Ik dacht aan heel wat anders.

En dan krijg ik een aanbeet weer als een speer naar de overkant. Kan em pareren en we gaan de hele vijver door. Weer naar het riet en dan naar de beluchtings pomp maar gelukkig nu wel kiest de vis onder druk een andere richting. Ben er al ff mee bezig en er komt een camping gast naast me zitten die vanmorgen ook al belangstelling had en allerlei vragen had. Komt ok iemand bij mijn buurman vandaan die eigenlijk naar zijn werk moet. Maar al die drils wel mooi vind. Vist zelf alleen maar met een reel op groot water. Samen met vrienden naar Noorwegen en heeft ook al drils gehad van en uurtje…  De vis blijft beneden en ik krijg em niet omhoog. Ben denk ik al een half uur bezig als ik em eventjes ziet. Wat en mooie vis zie ik dan die moet op de foto. Maar zodra de spiegel boven komt en het licht ziet duikt hij weer en is niet te houden. Nu moet ik em hebben en ben echt geconcentreerd want nu ben ik al zolang bezig en wil em gewoonweg op de mat hebben. Hij zal wel verkeerd gehaakt zijn denk ik want anders kan dit niet. De hengel staat continue hoepeltje rond. Wat een heerlijke spanning staat er op die lijn en zo ook mijn publiek. Die zijn er bij gaan zitten. Er wordt geklokt door onze Noorwegen ganger. Al 45 minuten en steeds komt de vis op tien meter en probeer em omhoog te trekken maar nog een tien centimeter en dan komt de run weer . Dwars over mijn stekken dus daar zal ook alles wel verstoord zijn. Op naar de overkant en ik kan weer opnieuw beginnen. eindelijk na een uurtje trekken kan ik em netten en zo groot is die niet. Netjes gehaakt in zijn bek. Dat dan wel. Zijn  bek is helemaal intact op een rood klein puntje na net achter de lip. En mijn haakje ligt los in het net. Wat een mazzel. We hebben het er over gehad met mijn publiek. Zou zuur zijn em nu te verspelen vlak voor het landingsnet. Blij, blij, blij dus maar in versla nog steeds mijn buurman niet. Dacht echt, dit is een hele vette dikke vis die Wilmer het nakijken geeft . Wat een krachten kwamen er daar los onder water enwat een strijd was dat. Dik en vet wel maar geen lengte… Ben er reuze blij mee en bedank em voor het plezier.

Het duurt wel weer even voordat alles rustig is op de stek.

En toch na een kwartiertje en flink voeren zijn ze er weer en gaat de top als van ouds vandaag weer heen en weer en staat niet stil tot dat de korf leeg is en de pellet er af gesnoept. Als de top na vijf minuten stil blijft, haal dan maar op want er zit geen bait en aas meer aan het uiteinde. Alsof ze aan het bowlen zijn met mijn method feeder. Mis een paar runs een paar meter lopen en los en kan er eindelijk eentje netten. Het “normale” formaat hier. Weer een spiegeltje.

Zelfs nog een schubje.

Het is niet te geloven hoeveel ik er vandaag mis. Of het aas is er binnen tien minuten af of er volgt een dikke run van een dikke vijf meter. Je moet echt heel snel reageren want het gaat in één streep naar de overkant en dan…. Je voelt hem wel eventjes en los. Om gek van te worden. Zijn ze zo slim om alleen de maïs coins van se Sprong of pellet te pakken. Is mijn haakje te klein. Het is een heerlijke dag. Laten we het daar maar op houden. Je blijf lekker bezig zo.En ik vang zelfs nog een schubje en daar ben ik blij mee. lijkt er op waar je zit en dat zal verschillen van dag tot dag waar de bepaalde vissen zich op houden. Welk formaat etc. Ze zitten toch graag bij elkaar de jaargangen en type vis neem ik aan. Waar het best is te vreten zitten de meesters van de plas.

Zelfs nog een schubje de laatste van weer een heerlijke dag.

Ik heb na de lunch bij mijn buurman wat pellets geraapt van gister waarschijnlijk. Er lag genoeg om een dag mee te vissen en te voeren. Donkere 8mm pellets. Hier hebben ze mee gevist en gevoerd gister met de koppelwedstrijd. Dus die schiet ik die samen met de maïspellets van de Sprong die ik nog over heb van vorige week en gelijk staat de hengel weer te stuiteren in de steun. Ik denk dat mijn haakjes te klein waren want ik verspeel er gewoon een stuk of vijf achter elkaar. Een dikke run en los na een paar meter. Dan hoor ik later onder een sateetje dat ik met een grotere haak veel minder aanbeten had want ze waren vandaag ozoo voorzichtig. Tja zeg het maar maar ik wilde ze wel portretteren. Kan er tien voor vijf nog eentje netten een schub maar lijkt wel een lederkarper zo helemaal glad. Moet er zeker nog vijf lossen en kan niet stoppen eigenlijk. Het is nu binnen vijf minuten een run maar allemaal lachen ze me uit.. Ook na dat ze tot twee keer toe richting mijn kant kwamen en toch weer de kuierlatten namen richting Harry.

Theo is ook lekker bezig naast Harry.

Voor mij dus achteraan in de vijver naast Harry die als laatste zit heeft Theo het ook naar zijn zin. Nu is daar weinig voor nodig bij em. Maar vandaag best naar zijn zin. Is herstellende na zijn zware operatie en dan is zo’n visdag onder vrienden welkom. Alle beetjes helpen nietwaar om te herstellen.

Ook Kees heeft een fantastische dag.

Kees maakt zijn middag kompleet nadat hij ‘s morgens zijn vissen niet kon houden aan de vaste stok. Daar tussen die bomen is de rek van het elastiek wel getest. De één na de ander ging er van door na een korte of lange dril. Maar vanmiddag ging dat en stuk beter.

Zo ook broer Marco.

Die twee broers zijn aan elkaar gewaagt. Allebei vier mooie vissen op de vaste stok. Een discipline apart. Knap gevist mannen.

Dancing with the  fish.

En nee dit is geen vreugde dansje voor twee.  Wat er ook beurt die via zal niet op de grond vallen met alle gevolgen van dien. Zo’n kapitale zware vis moet je met zorg behandelen. Als die van die hoogte valt is dat niet goed. Klasse gedaan en zo herken je de crack van het spelletje.

We eten nog wat gezellig met elkaar.

En dan de verhalen onder elkaar. Altijd hilarisch iedereen weet wel een een mooi verhaal te vertellen over zijn werk maar zoals altijd alles blijft vet onder de rader. Maar ik lig wel dubbel achter mijn frietje.

En dan in eens ligt de tafel vol met borden eten..

Heerlijk al die verhalen, een biertje erbij en een saté met friet wat kan er mis gaan. Ik heb weer een heerlijke dag beleeft en ik spreek denk ik voor allemaal. Het weer, was weer prima de lux, de vismaten de Buckaroo’s van BP weer helemaal toppie, en allemaal je vissen vangen, de één wat meer dan de ander en dat wordt je gegund onder elkaar. Een prima groep dus. Tja dan kan er weinig mis gaan om een leuke dag te hebben. Vorige week kon ik er met moeite drie bij elkaar sprokkelen op de Sprong. Drie aanbeten, drie vissen. Wat een slechte plek had ik daar zeg en dan is al drie keer achter elkaar. En nu hier als ik elke run genet zou hebben zit ik dik in de dertig stuks zitten. Wat een dag was dit voor mij.Op naar de volgende BP-Buckaroo’s Avonturen en die is volgende week vrijdag al aan het Kanaal door Voorne. De één na laatste zomeravond Competitie wedstrijd en die is rete spannend geworden door … de slechte vangsten. Nog nooit zijn er zoveel “nullen” gevist als dit jaar. En dan heb ik het over lege bewaarnetten. Wat was dat een slechte reeks dit jaar. Maar we hebben nog twee wedstrijden en iedereen zit al rijk te rekenen achter zijn sateetje, schnitzel of forelletje. Kees moet er twee winnen om Mats nog voorbij te streven. De Kanjerbokaal kan altijd nog door een iedereen worden gepakt. Onder in de staart is er de poedelprijs en zal er bij Jos nummer dertien op de schoorsteenmantel komen te staan. Nee de de spanning is er nog volledig hoe de eerste zes plaatsen die een beker kunnen bemachtigen verdeelt gaan worden. Misschien wel de spannendste competitie tot nu toe en dat deze keer door de slechte vangsten. Ook weer eens wat anders. Wat een vreemd jaar Novid2020.

Reactie’s

Hoi Freek,

afbeelding-19

Facebook

Mike Piepenbroek heeft gereageerd op de link die je hebt gedeeld.

afbeelding-64

Mike Piepenbroek

3 augustus om 19:30

Weer mooi stukkie bedankt Freek tot snel 

afbeelding-19

Facebook

Carla Jansen heeft gereageerd op de link die je hebt gedeeld.

Carla Jansen Volgende keer effe wat eerder laten weten dan zorg ik dat ik er ben ! Bij mij is de beste visplek 😉

Kees Westdorp We waren het van plan Carla Jansen Freek zei het nog toen we daar stonden , maar van plan zijn telt zeker niet ?

afbeelding-19

Facebook

Carla Jansen heeft gereageerd op de link die je hebt gedeeld.

Carla Jansen

3 augustus om 21:51

Kees Westdorp het is een begin 😉 

 –

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *