Laatste vakantie dag

Willem heeft de laatste lijsten en passe paspetouts geteld donderdag 23 juli 2020. En na werken komt plezier maken en dat kan maar één ding betekenen. Op naar het Land van Paling. Daar zit hij elke dag nadat Willem twee wkn geleden heeft geleerd hoe hij op de F1 karpertjes moet vissen

Vanavond macaroni eten bij Oma en dan morgen de grote ris maken naar Italië met de auto. Daar is hij vorig jaar ook geweest en weet er een mooi visplekkie. Natuurlijk zou je kunnen zeggen want de hengels moeten mee. Zoals Bram zijn broerje niet zonder zijn voetbal gaat, zusterlief Vera natuurlijk niet zonder beautycase gaat Willem niet zonder zijn hengels mee. Noway.

Eerste laat lang op zich wachten.

We krijgen gelijk een aanbeet maar missen em en daarna blijft het anderhalf uur stil aan de overkant. Alle kleuren en smaken worden zwaar op de proef gesteld maar leiden tot nul, nada, geen enkel succes. Op wat lijnzwemmers na gebeurt er helemaal niets ook niety bij alle buren dus dat geeft een beetje geruststelling. We doen het niet verkeerd ze azen gewoonweg effe niet.

Dan loopt het in eens.

Dan komt de buurman van links buurten en heeft de gehele dag nog niets gezien. Oef dat is niet best maar terwijl we bijkletsen lossen zowel ik als Willem een vis. Willem pakt de eerste runner ik de tweede. Ik lost de vis omdat de lijn met de boilie om de korf is geslagen. Op Willems zijn hengel hadden we een wat langere onderlijn genomen. Je probeert toch wat. En dat werkte want twee hebben we er tot nu toe gefopt en op mijn hengel was de vis gewoonweg te groot volgens Willem maar met iemands anders zijn stok vissen is het gevoel de feeling altijd anders.

Maar de volgende dubbele runner kunnen we beide landen.

En zoe zie je maar weer, wisselen, wisselen van smaak, geur en kleur dat werkt. Voor vandaag hebben we het gevonden maar dat kan morgen weer heel anders zijn.

En ja we lossen er nog steeds wel eens eentje en dan moet je em horen, als volleerd dokwerker.

We beginnen altijd met allerlei onderlijnen en verschillende kleuren en smaken. Zodra er ééntje gaat vangen worden de andere hengels ook zo beaast.

Het loopt weer lekker zo.

De middelste hengel ligt altijd met een probeerseltje qua onderlijn of aas maar wat moeilijker te drillen tussen de andere twee stokken. En warempel we hebben een aanbeet er op. Na het verspelen van een vis eerder op die hengel mag ik em vertellen hoe dat moet. De vis en beetjes sturen onder het drillen. Leuk maar ik moet er mee op de foto volgens Willem. Dat geloven ze niet zegt hij zo uit je luie stoel. Ik moet em uit die droom helpen hé John Nisp. Hahahaha. 

De kers op de taart.

En dan na een ferme run en dit uitvallen pareert onze giant van de LvP vak kundig deze aanvallen van een hele mooie vis. Eindelijk laat deze zich zien en Willem is helemaal blij. Zijn lievelings karper de schub. En wel een heel mooi exemplaar uit dit water. Wat een mooie afsluiting. Die gaat met volle overtuiging morgen richting Italië om daar zijn kunsten te vertonen. Ben reuze benieuwd naar zijn resultaten en kan niet wachten op zijn foto’s. Fijne vakantie allemaal Adeltjes dat iedereen aan zijn trekken mag komen en uitgerust en vooral gezond weer terug voor nieuwe avonturen..

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *