Buckaroo’s naar de Sprong

De molens onderweg.

Het is wel een eindje rijden maar dan heb je ook wat. Naar de Sprong 21 juli 2020 in Rijkevoort en dat water blijkt toch wat te moeilijk voor ons te zijn. De laatste visdagen dat we er hebben gedaan. We gaan er elk jaar een keertje naar toe waren de vangsten niet overweldigend op een paar stekken na.

Alle plekken zijn al bezet als ik aankom van 2 tot nummer 12 en sluit achteraan aan op 13. Prima hier onder de bomen en m’n nieuwe rod pod met dito molentjes staan in no time klaar. Kan ik op twee afstanden vissen. Met de maïs korrels pellets van de Sprong “het “ pelletaas hier moet dat gaan lukken deze keer.

Ben blij met m’n nieuwe setje.

Met Joop hebben we hier eens een fantastische middag beleeft een paar jaar geleden aan de overkant. Ook ‘s morgens eigenlijk niets gevangen om ‘s middags helemaal löss te gaan en alles goed te maken qua aantallen. Wat een middag was dat saampjes op de steiger.

Nu dit setje eens uit proberen op wat grotere karpers als in op Land van Paling.

En dan je gelooft het eigenlijk niet zo snel heb ik een aanbeet die ik kan eindelijk landen landen na voor mij eden eeuwigheid. In m’n net een mooie schub van naar de zeventig maar onheil natuurlijk. Zit aan het eind van de poel en daar is de helling echt schuin. Ik wil mijn kamera pakken de vis spartelt op de metermat en klappert over het gras zo weer weg de plomp in. Geen pasfoto dus om op te scheppen. Das balen want natuurlijk wil je sterke verhalen vertellen zodadelijk tussen de middag bij een uitsmijtertje  met als bewijs je foto..

Niet getreurd, heb nog een troef in handen.

Maar daarna dus niets meer wat ik ook bij voer we gaan het anders doen en de Waggler in zetten. Dat vindt ik leuk aan dit stokkie die ik kocht als twaalf jarig ventje gespaard van het brood rond brengen op zaterdag voor Goof met zijn brood kar door Dubbeldam sjezen van bakkerij Bijl. Kreeg je een rijksdaalder en een amandelbroodje. Die kreeg je thuis niet en je was helemaal blij natuurlijk. Een daalder in je zak en met een amandelbroodje. Allemaal proeven natuurlijk.

En dan natuurlijk krijg ik er een goede run op.

En terwijl ik bezig ben met de waggler stok klaarte maken krijg ik een dikke fluit zeggen ze in het karperjargon. De spoel loopt leeg en kan snel alles neerleggen en de hengel pakken van de Rod pod. Zeg naast me tegen Willem die alles aanschouw dat wisselen en van alles proberen toch baat en beaamt dat dan ook. Het is lastig on deze dikke schub te netten met die lage waterstand. Maar eindelijk gelijd hij dan toch in m’n landingsnet. Eentje richting de zeventig maar over opscheppen gaat niet lukken. Hij is zo glad als ik em op de onthaakmetermat leg dat hij plotseling flink spartelt en zo over het gras met die steile kant weer in het water glijdt zonder een portretje. Das balen want die zou zeker meedoen aan de grootste van de dag.

Bijna alle steigers zijn bezet.

Het is allemaal niet wild, ook niet om em heen. Aan de overkant wordt ook niet overdreven gevangen. zie over de hele kant vier of vijf keer een kromme stok. Voor na de middag maar eens met de Waggler proberen. Ik zie in mijn hoek geen vissen draaien aan het oppervlak maar misschien komt dat nog als ik pellets gaat schieten. Mijn score is dus één zelf release schub over de gehele ochtend.

Met ham en kaas of bacon en kaas.

Dat is wel een nadeel als je met tien man komt lunchen en je heb maar twee pannen. De helft zit al weer te vissen als de laatste zijn uitsmijter krijgt. Je moet wel anders eten de eerste een koude uitsmijter.

Sterke verhalen over dikke vissen maar ik kan niet meedoen.

De BP-Buckarroo’s van deze dag Mike, Kees Tjeerd Jr., Wilmer, Arno, Tjeerd Zr. Piet, Marco, Leen, Willem en de BassBuster.

Ik ziet helemaal achter aan.

De rest zit alweer te vissen als ik naar mijn stek toe moet lopen en zo kan ik mooi ff buurten.

Mike heeft wel heel veel pech terwijl ik bij em aankom.

Mike zit met de vaste stok te vissen en heeft net als ik tot nu tor één karper achter zijn naam staan vandaag. Hij heeft wel stinkende pech. Met afsteken wipt del vijf het water in en we zien em beide zo naar de bodem vertrekken met een rot vaart. Niets aan te doe als zo’n deel rechtop te water gaat zwemmen. Gelukkig heeft hij thuis nog een deel vijf want zijn topsets lopen tot en met deel vier. Verder vissen dus met de wagler of feeder.

Kees heeft helemaal uitgepakt met en splinternieuwe set hengels.

Kees zit ook merendeel met de vaste stok te vissen en heeft net zijn eerste vis van de middag sessie gevangen. Er hebben er een paar flink uitgepakt door allemaal Kees, Arno en Leen dezelfde vaste hengel set aan te schaffen. Ziet er gewoon fantastisch uit.

Bij Wilmer was het vanmorgen ook niet wild.

Wilmer pakt ook met zijn eerste worp een spiegeltje maar ook hij zit zwaar onder zijn niveau te vissen tot nu toe maar er kan natuurlijk nog van alles gebeuren. Tot nu toe op vier man na die onder de bomen zitten te vissen plaats zeven tot tien zo als elk jaar hebben een leuke ochtend beleeft. Ook niet wild zo’n viet tot zeven stuks maar de rest zit rond de twee vissen.

Ook bij Tjeerd is het gelijk raak na de lunch.

Geloof dat het een prima middag gaat worden want ik zie nu toch dat er goed wort gevangen. Tjeerd zit te hannesen met een witvis landings netje omdat zoonlief naast em ook een vis aan het scheppen is.

Wel allemaal mooie vissen.

Het wel allemaal een mooi formaat vissen om zo te vangen met de vaste stok, waggler, winklerpicker of lichte feeder.

De ene Tjeerd Schept voor de andere Tjeerd.

Elkaar assisteren is wel zo handig zeker nu de aanbeten zo uit blijven is het wel zo fijn die je kan foppen ook te landen.

Weer een mooie spiegel.

Deze vissen geven goed sport op ons lichte materiaal en ik zie nu toch dat iedereen plotseling zijn visje begint te vangen.

Afwisselen is de boodschap van Arno.

Arno is vandaag de gelukkige en zal met veertien vissen als hoogste eindigen vandaag. Gebruik ook alle technieken als de vaste stok, method feeder of de wagler.

En dat doet Piet dan ook.

Alleen Piet die naast Arno zit kan em bijhouden qua vangsten maar moet toch zijn meerdere erkennen aan zijn buurman vandaag.

Marco doet het ook goed, zit zeker in de familie.

Marco zit aan de andere kant van de boom en zit ook nog in de goede zone qua vangsten en doet mee om de derde plaats vandaag.

En ook bij Piet beginnen ze te bijten.

Ook bij Piet Schipper gaat het na de lunch veel beter en zal er zes bij vangen na de uitsmijter met ham en kaas.

Bij Willem naast me is het niet veel beter dan als op mijn stek.

Wij op stek twaalf en dertien houden elkaar in evenwicht en vangen beide drie karpers vandaag. Echt wild is het dus niet maar de dag maakt een hoop goed. Het weer is fantastisch om te vissen en zodadelijk gezellig met elkaar naar de Rijckevoortse Turk. Altijd weer een feestje onder de kameraden van de BP-Buckaroo’s.

Ik heb alle mazzel van de wereld.

Mijn tweede vis pak ik pas om half vier en heb er alle geluk van de wereld mee. Zit met de method feeder en plotseling naast me gaat mijn oude Shakespeare stok een eigen leven leiden. Heb de dobber in het water hangen naast de vlonder zodat ik er niet op kan gaan staan en de hengel ligt in het gras. Dan stuift in één keer mijn geliefde stok langs me benen heen over de vlonder en kan hem nog net grijpen. Toch nog een mooie spiegel dus vandaag om te portretteren.

Tuurlijk zet ik dan nog alles in voor het laatste uurtje.

Voer weer wat bij langs het riet en misschien heb ik nog een prima laatste uurtje maar ik vang nog wel een dreumes van dertig centimeter. Nee qua vangsten is het niet best vandaag voor de BassBuster.

Ook dit jaar geen beste vangsten voor de BassBuster op de Sprong.

Deze hoek moet toch goed zijn als de wind er op staat zou je zeggen maar het mocht vandaag niet baten. Alles er aan gedaan maar het leverde weinig op vandaag.

We zijn met z’n allen lekker bezig vanmiddag.

De middag sessie verloopt gelukkig beter als voor de uitsmijter. Iedereen vangt nu zijn vissen. Heerlijk die drills en het samen netten van de karpers. Een plaatje maken voor de herinnering. Het is een een heerlijke dag weer onder elkaar.

Fantastisch natuurlijk maar niet iedereen krijgt zijn bordje leeg gegeten.

Behalve vorig jaar toen moesten we noodgedwongen uitwijken naar een veredelde patatzaak verderop in de straat maar eten we altijd in Kapadokya. Je weet niet wat voor borden voedsel je daar te verwerken krijg en altijd alles prima geregeld. Je heb natuurlijk wel een beetje trek na een dag vissen.

Shoarma schotel, Mix van Shoarma en … en een bordje met van alles wat begin er maar eens aan.

We zitten nokkie nokkie vol en kruipen de zaak uit. Maar na wat gewandeld te hebben naar de auto lopen we langs een ijs salon die we op de heenweg ook al zagen. Een mevrouw vertelde dat je daar best naar binnen kan gaan want het is prima te doen.

Dat is zeker lekker ijs.

Ik ben best kritisch met ijs, toetjes etc. is niet mijn ding en is niet echt aan mij besteed maar dit was heerlijk. Een mooie afsluiting van een heerlijke vis dag met vismaatjes vandaag. Maar snel weer overdoen lijkt me. Het ‘t Mun in Appeltern staat te wachten donderdag 30 juli volgende week. Daar zal de vangsten ook beter zijn denk ik zo. Dat is alle jaren wel bewezen. Alleen nog een stuk verder rijden en dus vroeger op staan…

Reactie’s

Hoi Freek,

afbeelding-19

Facebook

Mike Piepenbroek heeft gereageerd op de link die je hebt gedeeld.

afbeelding-64

Mike Piepenbroek

31 juli om 22:02

Ik zie alleen zwarte pagina geen tekst…ik heb wel weinog gevangen maar….🤣 Meer weergeven

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *