Oma wil ook mee

Oma vindt het allemaal prachtig wat haar kleinzoon doet.

Oma wil ook mee hoor ik op de app. Tuurlijk kan dat, is gezellig. Hoe meer er mee doen des te leuker wordt het dus maandag 6 juli 2020 is Hennie de Oma van Willem ook present. Die wil wel eens weten wat haar kleinzoon zoal uitspookt. Wat bezielt die gast met dat vissen. Nou daar komt ze achter en zegt later nu begrijp ik dat allemaal wel.

Willem heeft een andere hengel gevonden nog tussen de spullen van de vakantie in Italie van vorig jaar. Deze is zeker veel te licht vraagt hij maar die is perfecto voor deze visserij. Wat aan de korte kant maar met die zachte top dempt hij alle uitvallen veel beter dan die nieuwe veel hardere stok van em. Ik leg em dat uit en dat begrijpt hij wel net als uw hengel bedoelt u. Precies amigo en Oma staat er bij te genieten. Maar nu nog een molentje. En terwijl ik wat zoek in de verzameling. Ik heb er nog eentje thuis liggen zegt Willem en we kijken Oma lief aan. Jahoor die wil wel eventjes terug rijden om hem te halen. Tis ook op de Rijksstraatweg maar die is lang. Loopt helemaal naar Brielle…. Maar ze hoeven maar tot aan Nieuwenhoorn en zijn in een half uurtje terug. De lijn die er op zit is oud want breekt al bij de eerste ruk maar we hebben klossen lijn genoeg. Doe er 30/100 op die kunnen we later vervangen door 25/100 als hij het allemaal beter onder de knie heb. Maar met deze dikkere nylon lijn gooi ik makkelijk tot bij de vesting muur aan dus die lijn zal er wel op blijven zitten denk ik zo.

Ingevuld en Oma Hennie mag ook mee vissen.

Alles is prima geregeld bij Willem. Hij heeft zelfs een mee VisVergunning aangevraagd voor vandaag zodat Oma ook als ze wilt mee kan vissen. dat is goed geregeld bij Sportvisserij Nederland. Invullen en je kan gelijk mee gaan vissen. Zo kan een familie lid, een vriendje op vriendinnetje het ook eens uit proberen zonder gelijk een vergunning te moeten kopen. Dat is best prijzig als je er niets aan vindt en niet meer mee wilt gaan vissen. Er zit geen statiegeld op…

De foto’s van Oma Hennie.

Oma vindt het allemaal prachtig en blijft foto’s maken. We hebben er een fotojournalist bij op Hellevoet zo sta ik er ook eens op. Er wordt druk gecorrespondeerd op de familie app. Er worden over uren gemaakt door de familie.

Willem gaat gewoon door waarvoor hij is gekomen en Oma houd de gehele familie op de hoogte.

Er komen allerlei foto’s terug van gevangen vissen van neefjes die hun vangsten ook laten zien. Willem gaat ongestoord fanatiek en geconcentreerd door met vissen en vangt de enen na de andere mooi spiegel of schub.

Ganzenmars tijd om te drinken.

Nee bang zijn ze niet voor vissers, Terwijl er ruimte zat is komen ze vlak langs om te water te gaan met hun jongen. Maar als de rest van de groep even later een hond zien verschijnen krijgen ze meer haast en kakelend gaat dan de gehele groep te water.

Het gaat weer fantastisch.

Het loopt weer hardstikke goed. Als je maar goed ingooit en dat moet nog wel eens opnieuw maar dan is het ook de lijn strak trekken en oppassen dat je niet je hengel kwijt raakt. Op dit molentje is geen baitrunner en dat verschil merkt hij nu ook. Is bijna zijn hengel kwijt. Hij draait zich om om te gaan zitten en roetsj daar gaat zijn hengel. Ik kan em nog net aanroepen en tis dat de molen blijft haken achter de afrastering paaltjes al in het water langs de kant. Ja nu gelooft hij me wel dat hij naast zijn hengel moet gaan zitten of hem moet verzekeren achter een stoelpoot of touwtje als je vist zonder baitrunner op de molen en even wat anders moet doen dan opletten.

De vis vast houden is teveel gevraagd maar ff aaien dat lukt nog net.

Natuurlijk samen er op, je vangt hem ook saampjes. Netjes genet hoor door oma met de aanwijzingen van onze sport visser in spé.

We hebben er lol in Oma met Kleinzoon.

Ze en natuurlijk we hebben er plezier in. En zo word het nog een hele reportage.

DuoChamp vandaag van het LvP.
Het gaat lekker met die twee

Wel uitkijken dat Oma niet te water glijdt. Maar ik kan zwemmen hoor zegt ze. Gelukkig komt mijn vismaatje Leo ook ff kijken en let er op dat er niemand te water gaat in hun enthousiasme en kan ik nog wat foto’s maken.

Box Oma, wat zegt ze….

En zo word het nog een hele leuke reportage. Wat een leuke dag is dit dan weer. We sparen herinneringen en daar hoort deze dag helemaal bij.

Die twee zijn niet meer te houden.

Want de ene na de andere vis wordt nu geland. Het wordt een routine klus en gaat op werken lijken. Nee hoor we hebben een wereld middag. Oma heeft een etentje dus die gaat naar huis om haar op te doffen en heeft een fantastische middag met haar kleinzoon gehad.

Zijn PR is verpulverd.

En Willem, die is helemaal löss vandaag. Zijn eerste karpers deze week en vangt er een dikke platte. Nog nooit zo’n grote brasem gezien zegt hij. Hij is helemaal blij. Dat wordt nog moeilijk dit record voor em te verbeteren. Gelukkig heeft hij daar nog tijd genoeg voor. Die is nu helemaal verknocht aan het vissen. Tja als je wat vangt dan wordt het steeds leuker.

Deze is wel heel mooi getekend bij een zilver variant.

Dan wordt er gebeld, het eten staat op tafel. Of hij ook nog thuis komt om te eten vraagt zijn vader Erik. Wat gaat de tijd toch altijd snel met vissen. Lijkt twee keer zo snel te gaan als in de schoolbank. Snel de spullen inpakken en terwijl ik even later een biertje drink met Erik en Sandra en de kids Bram en Vera werkt Willem een bord targentelli weg. Moet nog even uit legen dat zijn lichtere hengel met een veel betere top actie veel beter werkt op het Land van Paling. En dan kan Sandra precies vertellen waarom. Aktie, reactie de sommen komen boven tafel alles komt weer boven zegt ze want ze helpt nu Vera met die sommetjes. Op papier weten we nu ook waarom die hengel veel beter voldoet met deze visserij. Wij, Erik, Bram En Willem knikken alleen maar. Deze keer hebben de meiden ons de mond gesnoerd.

Reactie’s

Hoi Freek,

afbeelding-19

Facebook

Patrick Stad heeft gereageerd op je bericht.

afbeelding-84

Patrick Stad

7 juli om 17:54

Waar is dat dan Freek 

Hier in de vesting gracht van HSV Het Voornse Kanaal

afbeelding-19

Facebook

Anneke Bulder heeft gereageerd op je foto.

Anneke Bulder

7 juli om 16:34

Geweldig ! Leuk stel! 

Ja hé, Oma en kleinzoon

afbeelding-19

Facebook

Patrick Stad heeft gereageerd op je bericht.

afbeelding-84

Patrick Stad

7 juli om 19:40

Kom er een keertje bij zitten met die ouwe 

Heb em al vaker uitgenodigt, jullie zijn altijd welkom

Hoi Freek,

Via Michiel kreeg ik de reportage van het vissen toegestuurd. Kan nog niet alles goed bekijken, maar ga daarvoor wel even naar Michiel.

Maar in ieder geval bedankt. Vond het ook echt leuk.

Gr. Hennie

Verstuurd vanaf mijn iPad

Krijg ook hele leuke reactie’s over die sportieve Oma met haar Kleinzoon

Ja ik ook, van mijn broer kreeg ik gelijk een foto van zijn kleinzoon met een snoek! Ja baas boven baas!

Verstuurd vanaf mijn iPhone

afbeelding-19

Facebook

Cornelis Jan Cinjee heeft gereageerd op je bericht.

Cornelis Jan Cinjee

16 juli om 16:25

Joekel van ,n brasem , heel mooi ! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *