Buckaroo’s 20.4 Voornse Kanaal de Bieb

Dit keer stek 6 getrokken.

Donderdag 2 juli 2020 alweer wat gaat het vlug allemaal. De alweer vierde wedstrijd zomeravond competitie met de BP-Buckaroo’s. Ik trek nummertje zes. Met de Carona deed Mike en kokertje zoeken in zijn grote zak en dat ging een stuk beter. Tis niet anders en zit tussen Wilmer op zeven en Piet in die een uurtje later begint.

We moeten weer zelf de lootjes trekken en het is dat Wilmer nummer zeven, Mike nummer acht en nummer negen is voor Kees al hebben getrokken. Tja dan blijft nummer zes voor mezelf over. Dan ben ik er vroeg bij, het maakt niet uit dus.

De eerste worp.

Maar warempel, na drie, vier korven voer is de eerste worp met onderlijn en aas al een tik op de top. Zitten ze al op het voer. Dat zou wel heel snel zijn voor dit water de laatste tijd. En ja hoor zie duidelijk een trilling door de top gaan en even later wat rukjes. Hoppeta gelijk vis. Alleen zal de schaal niet uitslaan. Het is een grondel. Die eerste korte tik is dus toch de aanbeet geweest want de haak is ook weg. Dan de lijn maar zo kort mogelijk afknippen en opnieuw een haakje aanknopen.

Piet komt een uurtje later.

Dan begint Piet na een uurtje ook naast me uit te pakken, die trekt dus nummer vijf. Vanmiddag nog gezien samen met Harry bij Mario voor ook aas en wat materiaal. Na de les die die ons vorige keer heeft gegeven doet hij rustig aan. Hij heeft alle tijd maar veel heefttie ook nog niet gemist. Niemand heeft nog vis. Die grondel telt niet mee hoor ik later bij het wegen. En wanneer hij dan ingooit heeft hij gelijk een mooie winde te pakken. Om niet te stoppen Piet vangt er nog een paar bij en ik zie helemaal niets, nada, noppes beweging. Geen lijnzwemmers, geen bellen geen activiteit. Heb de bolonaise uitgepakt en zit op tien meter op voorntjes of bliek maar ook dat lukt niet. En dan plotseling uit het niets begint de top te zwiepen. Pak de hengel op en dat voelt gelijk zwaar aan. Om direct weer slap te vallen. Haak kwijt. potverdriedubbeltjes. Dat kost me op dat moment punten. Niemand heeft nog gewicht. Mike heeft net een dikke platte verspeelt vlak voor die hem kan netten en die is not amused. En gelukkig gaat een half uur voor tijd nogmaals m’n top aan de wandel. Heb er een lange onderlijn aan met wormen en de top gaat dus helemaal in één beweging rond. Hopsakee, de vis blijft diep en voelt goed aan. Alle tijd neem ik om te drillen en te landen. Deze moet ik netten en dat lukt. Twee en een halve kilo en 60 cm groot is de brasem. Dat zijn de platten uit het Voornse Kanaal.

Die boven aan staan zijn best wel fanatiek.

De strijd is er echt wel en als Mats dan 100 gram meer heeft dan Marco en em zo de tweede plek af snoept vandaag dan hebben we daar allemaal zo onze lol om. Zo ook even later om de KanjerBokaal. Die snoept Kees weer van me af met een verschil van een centimeter.

Maar Kees gaat er toch weer met de overwinning naar huis.

Mats redt het weer net niet van zijn leermeester en komt een vis te kort. Kees wordt eerste vanavond met dik zes kilo.

Eén centimeter groter dan de mijne.

En zoals gezegd doet Kees goede zaken vandaag. hij laat niet alleen Wilmer, Mats en Marco zijn hielen zien ook mij snoept hij dus de KanjerBokaal af door vandaag een 61cm brasem te vangen tegen die van mij 60cm. Jammer maar het is em gegund. Krijg spontaan kiespijn…

Piet pakt toch de zevende plaats.

En Piet die bijna de helft van de tijd heeft gevist pakt toch nog de zevende plek en dat is knap op stek zes. Harry daar in tegen pakt gelijk plek vier met de eerst keer dat hij vis vangt. Heeft er ook nog een paar verspeelt op de kop positie stek dertien. Dat is jammer maar hij is al reuze blij weer wat te wegen te kunnen aanbieden aan Mike. 

Dit zijn de standen tot nu toe.

Wat moet ik van de standentabel zeggen. Om te huilen zijn de uitslagen. Wat een slecht jaar maar we hebben nog twee wedstrijden te gaan dus alles is nog mogelijk. Succes mannen maar eerst gezellig naar de Sprong met z’n allen dinsdag 7 juli a.s. Ik zie er weer naar uit.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *