Met Willem mee naar LvP

Zaterdagmiddag 11 juli 2020 zie ik via de app dat Willem weer aan het vissen is. Op m’n fiets een half jaar geleden nieuwe bandjes op gezet dus em uitproberen en trap naar het water toe. Neem alleen een hengel, wat pellets en natuurlijk de Vispas mee. M’n maatje heeft vandaag de rest bij zich.

Willem blinkt uit in afwezigheid. Verkeerd gelezen hij wilde gaan vissen als iemand anders ook ging. Alleen vissen vindt hij niet zo leuk en daar kan ik em helemaal gelijk in geven. Ik heb precies het zelfde. Maar ik kan gelijk komen want alles staat klaar. Okeeeye dan ik wacht wel ff.

Genoeg te zien om me heen.

Ik zoek een plekkie er is nog ruimte genoeg en dat is mazzel hebben op zaterdag. Naast me zitten wat vrienden en die hebben er al een aantal gevangen en nog veel meer verspeelt. Ik ga er ff bij zitten en een babbeltje is zo gemaakt. Op de foto nee niet met zo’n kleintje maar als ik zeg dat ze dan in het BassBusterAvonturen komen, dat vinden ze dan wel weer tof.

Ze vangen ook een beste krab en dat op de bollie.

En dan is mijn vismaatje er ook.

Dan vangen ze naast ons een veel betere en die graag wel op de foto.

En vier kilo is een mooie schub voor deze vijver.

Elk najaar probeert de vereniging de grotere vissen te vangen door een gespecialiseerd bedrijf er in  met netten. Maar er zwemmen nog wat van het oude bestand rond. Die duiken dan onder de muren van de vesting gracht en lachen de vissers uit. De grotere vissen worden dan weer in de andere grachten uit gezet.

Met deze wonnen we in 2005 de kanjerbokaal.

Daar was vroeger een heel mooi en groot karper bestand. Nu de grotere elk jaar weer weg worden gevangen in het Land van Paling hoopt men in de andere grachten weer zoo’n mooi bestand te kunnen laten opgroeien.

Eigenlijk dus door Frans het virus terug gekregen. Was weinig voor nodig hoor maar door de werkdruk was er gewoonweg geen tijd voor; https://bassbuster.nl/2005/09/10/karpermarathon-freezer-2005/

Heel de dag niets gezien samen met Leo Rumt, om uit het niets aan mijn twee hengels tegelijkertijd beet te krijgen en de grootste van de dag te vangen. Toppie weer.

Dit moet maar weer terug komen.

Wat dacht je bij het kippenbruggetje daar kon het echt löss gaan. Nu nog steeds natuurlijk daar komt het verse water binnen vanuit het Haringvliet.

En dan plotseling moeten wij aan de bak.

Ik heb al wat molentjes besteld bij Mario met een vrijloop systeem. Maar goed want zit te praten met Willem en ben bijna m’n setje kwijt. Wat een ram er op en Willem kan aan de slag.

Weer een mooi spiegel.

De vis komt van de overkant, de vesting muur vandaan en die geeft sport. We zijn er wel ff mee bezig. Heerlijk zo’n drill. Maar Willem kent de klappen van de zweep zo langzamerhand wel en pareert elke vlucht poging met de top in samenwerking met de slip.

Mijn vismaatje hoef ik niets meer te leren.

Met Henny afgesproken zes uur thuis te zijn kan ik nog net douchen en half zeven present te staan net over de Dam. We gaan wat eten op Stellendam dus om vijf uur vindt ik het welletjes. Toch lekker dit keer mee gevist met Willem. Wel lekker zo alleen je hengel mee op de fiets.

Trouwdag 1990

We hebben iets te vieren. Tjeetje alweer 30 jaar geleden. Tijd is omgevlogen met mijn allesie.

Heerlijk gegeten, maar een grapjas heeft de deksel van de zoutpot op scherp gezet.

Heel, heel lang geleden dat ik tarbot heb gegeten. Of we nog een voorgerechtje willen hebben. We eten nooit zo vroeg dus echt trek hebben we nog niet. Oh, zegt de bediening dan heeft u genoeg aan die 600gram platvis. Henny eet geen patat of gebakken aardappeltjes en als ik die ook op heb zegt ze. Ik zou het maar doen want die heeft allang gezien dat dit niet genoeg voor me is. Ik bestel dus nog maar een paling in ‘t groen. Eerder in botersaus maar ze is heerlijk.

Het uitzicht is formidabel.

Moet natuurlijk wel eventjes wachten voor de tweede ronde maar ze hebben Ballantines dus dat is goed uit te houden. Zeker met het uitzicht waar we van genieten.

Reactie’s

Hoi Freek,

afbeelding-19

Facebook

Cornelis Jan Cinjee heeft gereageerd op je bericht.

afbeelding-16

Cornelis Jan Cinjee

16 juli om 16:25

Joekel van ,n brasem , heel mooi ! 

 –

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *