LvP met Willem

Dolgelukkig is hij.

Mijn vismaatje Willen den Adel heeft nog nooit een karper gevangen. Hij struint het hele NieuwenHoorne bos af naar vissen. Die stekken kent hij daar  als zijn broekzak. En ziet daar dan dikke vissen zwemmen op dit moment. De karpers die afpaaien. Maar met z’n vaste stok gaat dat niet lukken. Daar gaan we verandering in brengen

Dat karpervissen vind hij eigenlijk maar niets maar hij heeft dit weekend wel een alround werphengel gekocht op Markplaats. Daar wil hij met de korst en dobber op die karpers vissen in het NieuwenHoornse Bos. We gaan saampjes vissen dinsdagmiddag 30 juni 2020 en dan moeten we eerst maar de werptechnieken doornemen. Samen maken we op zijn fiets eerst een houder om zijn hengel mee te nemen zonder dat die beschadigt en dan gaan we op stap.

De eerste worp voor het eggie.

Eerst het werpen onder de knie krijgen en na een twintig worpen lukt het aardig om een method korf dertig meter te gooien op de zelfde plaats neerkomen in het water. We gaan er voor en vullen hem met voer en een onderlijntje met elastiek en een pellet.

Na vier keer mislukken komt de beloning.

En dan komt er een leerproces die we allemaal moeten doorstaan. Hoe dril ik zo’n karpertje. Dat gaat natuurlijk de eerste vier keer verkeerd. Dat hebben we allemaal meegemaakt maar de vijfde weet hij te netten. Helemaal uit zijn dak natuurlijk. En ik ook wel eigenlijk. Gelukt en het is net of ik weer aan de “s gravensingel staat in Dubbeldam maar dan in 1970…

En velen zullen er gaan volgen (filmpje).

En dan loopt alles zoals we willen. Het klopt weer en we, Willem heeft de dag van zijn leven. De ene aanbeet na de ander volgt nu.

Tja en dan kan het snel gaan en is tie voor z’n leven verslaaft.

Hij vangt zeven karpertjes en zal dat nooit meer vergeten. Helemaal zelf gedaan. Van zijn zakcentjes bij Mario de volgende dag nog wat spulletjes gekocht en daar zit tie  dan alweer.

Mooi is dat.

Kom ik terug uit Delft en had al een mailtje dat hij  onderlijntjes, voer en pellets had gekocht bij Mario. Dan tuf je natuurlijk ff langs en jawel hij zit er alweer. Goud, met zijn vriendje lekker vissen. Fantastisch toch.

Reactie’s

Hoi Freek,

afbeelding-19

Facebook

Willem Den Adel heeft je getagd in een bericht.

Willem Den Adel

30 juni om 17:47

Gevist met Freek Oosterhuis

Was top!

afbeelding-19

Facebook

Ed Verweij heeft gereageerd op je bericht.

afbeelding-12

Ed Verweij

30 juni om 23:37

Heel erg lekker bezig Freek! 👊💪 

afbeelding-19

Facebook

Ed Verweij heeft gereageerd op je foto.

afbeelding-12

Ed Verweij

1 juli om 23:30

Achter die Playstation vandaan en naar de waterkant om lekker te gaan vissen! Dat heb jij toch maar mooi voor elkaar gekregen! … Klasse Freek! 💪👊😃

afbeelding-19

Facebook

Ed Verweij heeft gereageerd op je foto.

afbeelding-6

Ed Verweij

1 juli om 23:32

Oh ja … leen die jongen ook even een hengelsteun va

Oh ja … leen die jongen ook even een hengelsteun van jou! Ik schat dat je er een stuk of 20 in je schuur heb liggen? 😁

afbeelding-19

Facebook

Rene van Fessem Ed Verweij idd

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *