Onderhoud Trailer van de Buster

Maandag 1 juli 2019 gaan we de Buster vertroetelen. De kabel van de lier vernieuwen want hier en daar is hij niet meer mooi rond. Heeft wat geleden daar waar hij eindigt en begint met de boot uit het water trekken. En  we gaan proberen de kalkvlekken van de boot en motor  te verwijden met warm water en azijn.

Terwijl ik de studio opruim en wat veranderingen ophang doet Joey de lier uit elkaar halen en de boot inspuiten met het azijn mengsel. De lier dat is al een doorn in zijn oog sinds we samen vissen. Elke week moet ik aanhoren die kabel te vernieuwen naar een band. Degene die bij de originele lier van de trailer hoorde maar met de hand moest traileren en dat was ik al snel zat. En als m’n vismaatje even later de oude kabel op de oude lier terug zet begrijpt hij dat. Ben blij dat we dat elektrisch doen dat traileren met de boot krijg ik te horen.

Dat kan je wel aan em overlaten.

De oude kabel is er niet zomaar af en de aansluiting voor de band is heel anders aangesloten dus we moeten eventjes knobbelen hoe we dat gaan aanpakken.

Passen en meten wordt de meeste tijd mee versleten.

Maar na wat gefröbel en pijpjes zagen en buigen wordt het toch gewoon een boutje en een dikke schroef. De lier trekt eigenlijk de band strak op de as. Deze moet alleen niet kunnen schuiven dus het lukt om hem te borgen.

Dan komt de overkapping uit zijn huisje.

De tent van de boot is al tien jaar niet uit zijn huisje geweest. Toen ik de boot kocht en met de dames Henny en Netty een rondje Haringvliet gevaren hebben we em uitgevouwen. Met een hapje en een drankje werd het ze te fris aan board.

Dan komt de overkapping uit zijn huisje

Sindsdien is die niet meer uitgevouwen en ik dacht die kan gelijk de kliko in. Maar alles zag er nog prima uit. De plastic ramen nog pico bello. Alleen watersporen aan de binnen kant te zien die onder in de bergkist ligt in de leuning van de bank. We laten hem luchten en pakken hem weer in. Ik zou hem gebruiken voor op ze als we gaan vissen op de platvis. Ankeren en de achter kant open houden. Lekker uit de wind zitten maar er is nog niets van gekomen. Mar snel eens pieren en zager kopen en op de tong voor de blokken bivakkeren.

Alleen de binnen zijde is wat te zien.

Na de boot te hebben afgespoten met water zijn de vlekken grotendeels verdwenen maar het moet minstens nog een keertje voordat hij in de was kan en na gewreven met silicone olie. we hebben dus nog wat te doen. Koop een boot en klus je….

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *