Dreumesen tikken

Veel groter zijn ze niet vandaag.

Ik moet zondag 30 juni 2019 om elf uur een gezin op de gevoelige chip zetten. Soms is het niet anders. Met de foto is haast dus als ik thuis komt is Joey de boot al aan het klaar maken om het Haringvliet onveilig te maken. Ik moet twee foto’s uitzoeken uit de serie opnamen en die printen 50×60 en op plakken. Het wordt dus flink later als we te water gaan en daar werkt het weer ook een beetje aan mee want het is bloedje warm vandaag.

\We zoeken de ondiepten eerst op en gaan richting vogel eiland. Maar de planten groei valt me nog tegen. We werpen tegen de kant aan met spinnerbaits, plugjes en pluggen, shads maar we kunnen niets trickeren. of de zon de spelbreker is voornamelijk het licht want warm is die ook. Ik weet het niet maar zie ook geen speltaas.

Met de wolf van Ulf.

Laten we maar gaan trollen langs de 3-5 meter lijn daar ligt een mooi talud voor richting Oudenhoorn. Zullen we de wolf er voor hangen vraagt m’n maatje en ja dat is een goed idee. Het water is weliswaar niet helder maar rond die 3mtr lijn moet je toch een aanbeet kunnen filmen. Als die komt natuurlijk want na een uurtje zijn we het zat. Trollen is voor mij de minste tak van sport op het water.

Het signaal net boven de bodem is de shad van Joey.

Op dieper water gaan we nog even pelagisch vissen op onze manier want een goede dieptemeter heb ik daar niet voor. Dat half water vissen heeft me wel op de WPC de mooiste vissen opgeleverd bij het licht van Oudenhoorn. Meer geluk dan wijsheid… maar dat is te lezen in de verslagen van vorig jaar. We zien wel vissen naar de shad toe komen maar we kunnen ze niet verlijden tot een aanbeet.

Pelagische vissen leven in de pelagische zone van oceaan- of meerwateren – niet dicht bij de bodem of dichtbij de kust – in tegenstelling tot demersale vissen die op of nabij de bodem leven, en rifvissen die in verband worden gebracht met koraalriffen.

Na drie uur zwoegen in de zon houden we het voor gezien. M’n maatje moet uit eten vanavond en ik zou sowieso niet zijn gegaan met dit weer. Te warm, soms is het water dik 24 graden, teveel licht en om nu op tintig meter te gaan vissen hebben we geen zin in. We nokken af en trekken de ijskast open…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *