Te warm vandaag

Toch een mooie snoek gevangen.

Zondag 23 juni 2019 om negen uur met 30graden en bijna geen wind gaan we te water tussen al het geweld van de WPC deelnemers op het Haringvliet. Wel gaaf om te zien hoor die dikke boten met tegen de honderd km/uur over het water te zien scheren. Ik doe dit jaar niet mee. Geen vismaatje die mee wil bekostigen is de grootste reden. Je moet wel dikke week vrij kunnen krijgen van je baas en de rest van de familie moet daar het mee eens zijn

Ik doe dit jaar niet mee met de World Predator Clasic. Hij was zo vol met 60 boten. De prijzen dit jaar liegen er dan ook niet om. Trouwens geen enkel vismaatje die mee wil of kan bekostigen is de grootste reden. Je moet wel dikke week vrij kunnen krijgen van je baas en de rest van de familie moet daar het mee eens zijn Net als alle jaren zie je scholen spelt aas van 3cm met predators er onder en er om heen zwemmen. Het is tafeltje dekje voor die predator gasten. Allen door concurrentie (nijd) of trickeren tot een aanval kan een mooie vis op leveren met kunstaas deze dagen.

Er is genoeg te zien onder water.

We zoeken wat rustige stekken op en de sluizen staan open. Misschien met al die zon dus heel veel licht in het water zitten de vissen wat dieper en we zoeken wat gaatjes op ten zuiden van Hellevoetsluis richting Stellendam. Het zout zal er wel uitgespoeld zijn dat is immers zwaarder dan zoet water. Maar we zien best wel veel bewegingen maar kunnen er niets trickeren tot een aanbeet.

Gelukkig de nul is er af.

Dan maar richting Middelharnis, eerst bij de sluis van Dirksland maar ook weer het zelfde verhaal.. Genoeg activiteiten maar geen aanbeten. We zouden het eens ‘s nachts moeten proberen dan zit de vis waarschijnlijk ondieper em al die zon (licht). Richting Oudenhoorn kunnen we de eerste aanbeet verzilveren langs de zeedijk maar één vis, een mooie dreumes achter de kieuwen pakken blijft toch een probleem bij Joey dus het wordt een automatische release. Komt ook dat de Buster zeewaardig is en geleerd in ons vaarbewijs dat dan o.a. de reling minimaal 60cm hoog moet zijn.

Dan toch nog een mooie kers op de taart.

Dan eindelijk een serieuze aanbeet naar de kant gooiend op een shadje. Snel een portretje van Esox Lucius maken en zo vlug mogelijk weer te water laten.

De snoek (Esox lucius) is een grote zoetwatervis uit de familie van de snoeken (Esocidae). Het is een van de roofvissen die in België en Nederland voorkomen. De snoek is daarnaast in delen van Europa, Azië en Noord-Amerika te vinden. De snoek is een zoetwatervis en heeft een karakteristieke, torpedo-achtige lichaamsbouw. Snoeken kunnen 15 jaar oud worden.

We proberen nog even de vis te volgen.

Onderweg naar de helling proberen we nog even de vis te volgen maar dat gaat ons niet best af. We hebben alleen 20gram loodkoppen bij ons en dat moet echt minstens 10gram zwaarder zijn om gericht te kunnen vissen. Links onder dat streepje wat naar beneden komt en boven de bodem zwemt is Joey zijn shadje van 12cm. en dat mag ook wel wat groter. Wel spannend als er een vis van de bodem komt en je shadje inspecteert en weer naar de bodem terug valt. Bloedspannend is dat. Maar het is niet uit te houden op het water en net na de middag zijn we er al weer uit en zitten in de tuin. De BBQ gaat aan en daar onder de parasol is het wel te doen….

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *