Buckaroo’s 19.5 Voornse Kanaal de Bieb

Donderdag 6 juni 2019 gaan we het weer proberen altijd op het zelfde stukje water langs het Voornse kanaal. Ik trek dit keer een lootje als vierde. Ben vroeg vandaag en Tjeerd is er niet dus trek ik nummer negen. Ik zit negen van de tien keer op dezelfde plek te vissen dat is toch een fenomeen. Raar maar waar. Omdat er Engelsen zitten te vissen en die willen we niet storen heeft Mike de nummers verschoven. Klasse.

Ben m’n dauw wormen vergeten die staan nog in de ijskast en dat gaat me bezuren. Als we de vangsten van gister bekijken dan heeft het geen zin om naar huis te rijden en ze te gaan halen. Ik vis wel met maïs en pellets maar daar krijg ik spijt van.

M’n buurman Mats pakt een mooie hybride.

Eigenlijk direct na de toeter pakt Wilmer een platte die vooraan zit drie plekken verder en dan denk je het gaat loss deze kant van het kanaal. Nu is die Wilmer een fenomeen apart. Nooit met levend aas en vist met pellets en natuurlijk z’n geheime uitgedokterde speciale ingrediënten in het voer na jarenlange experimenten op dit stukje water om de vissen te activeren z’n pellet te nemen. Dat kan doordat we deze competitie altijd op hetzelfde stukje water is. Iedereen heeft zo zijn eigen methode ontwikkeld en die van Wilmer doet dat op dit moment het beste. Die vist al twee jaar alle eentjes bij elkaar elke week. Met de method feeder vangt hij meer vissen dan wij allemaal bij melkaar. Wat een prestatie en wij kijken er naar. Mats naast me op zijn nieuwe stoel en dito hengel pakt ook zijn vissen op dezelfde plek waar ik gister zat. Het kan dus wel maar mijn maïs aanpak van deze week werkt niet. Had dus na vorig seizoen misschien door moeten gaan met de wormen aanpak. Pondje pieren knippen en continu kleine beetjes brengen op de voerplek met de feeder en lange strak getrokken onderlijn. Het beter onder de knie krijgen want het helpt ook niet door alleen deze paar wedstrijden te witvissen. Zou het veel vaker door het hele jaar moeten doen om in de flow te geraken maar als ik moet kiezen dan gaat m’n voorkeur toch uit naar vanuit de boot te jagen op de predators van het onderwater wereldje.

Kees hoef je niets meer te leren.

We vissen nooit zover deze kant op tis dat die Engelsen de eerste vijf plaatsen bezet hebben. Dus de adrenaline is sky hoog als ze naast me vissen gaan vangen. Zo slecht als het gister was zo goed gaat het nu. Als Kees dan zijn vaste stok terzijde legt na drie voorntjes terwijl op plek nummer één Wilmer zijn zoveelste platte in zijn leefnet schuift is hij om en pakt ook zijn winclerpicker en gaat ook met de korf vissen aan de overkant. Daar pakt hij bij zijn eerste worp al een dikke brasem. Daar had hij dus moeten beginnen. Als je alles van te voren weet. Met een rap tempo is hij aan het platte trekken en kan net Wilmer niet meer inhalen in het laatste anderhalf uur. Hadden ze toch bij het opbouwen z’n lat moeten over rijden. Daar hadden we het nog over hoe af te steken want hij kwam niet een metertje te kort. Je zou de auto wat verder uit de kant kunnen zetten zei ik toen men en dan over m’n hengel rijden zeker zei Kees lachend en ja dat kan ons zomaar gebeuren. Zou er niet raar van op kijken. Hoe ouder je wordt des te meer kleine ongelukjes gebeuren er op de raarste momenten die uit ervaring niet zouden kunnen gebeuren. Maar dan was hij waarschijnlijk wel gelijk aan de overkant gaan vissen. Als Mats naast me waar ik gister zat ook vis gaat vangen op dezelfde plek voor het riet aan de overkant tegen de glooiing van het talud aan waar ik gister viste dan zou ik nu aan de beurt moeten zijn. Ben er klaar voor maar ik krijg geen tikkie, niks, nano, nog geen lijnzwemmer of snuffeltje wat m’n top in beweging zet nog geen trilling waargenomen. Wat een soft. Was ik nu maar terug gereden naar huis en de wormen gaan halen. Maar met de kennis van gister toen het zo slecht was reken je er helemaal niet meer op en dat maakt vissen onberekenbaar. Elke dag is anders.

In de toeter pakt Marco nog een dikke brasem.

Ik krijg van Marco nog wel een handje wormen net als Mike die er nog een platte mee vangt en zo van de nul af is. Ben dus vandaag de enigste met een leeg net. De begin nummers de beste stekken hebben die vier Engelsen ingenomen dus wij beginnen bij nummer zes te tellen hebben ook allemaal één of twee vissen en doen ook niet meer mee om de prijzen. Die zijn al verdeeld en ik kan Wilmer al feliciteren denk ik die is niet meer in te halen. Dat is de sneltrein van de vereniging die als een TGV voortdenderend en iedereen z’n hielen laat zien. Een klasse apart. Goed gedaan goosert de pellets expert, de alchimist noem ik em met z’n geheime spuitfles, flesjes en poedertjes. Ook Marco die in de toeter nog een dikke platte vangt die zeker meedoet om op te meten voor de grootste brasem bokaal redt het vandaag niet en wordt  vandaag tweede. Die is de enigste die Wilmer nog dwars kan zitten en moet de laatste drie wedstrijden z’n best doen. De druk op zijn schouders is fenomenaal groot en we houden het in de gaten.

En…. net niet wordt Arno van zijn troon gestoten.

Er wordt nauwkeurig gemeten en opgeteld want er staat al een paar jaren de 23kg van Arno boven aan in 4 uurtjes vissen maar Marco komt twee vissen tekort en blijft steken op 19 kilo. Ook natuurlijk een hele goede uitslag.

Wat een prachtige ruisvoorn, winde of eeeuuuhe hybride de geleerden zijn het er nog niet over eens.

Mats die naast me zat tegen het riet aan te vissen heeft een dikke 42cm eeuuuuhe tja wat is het. Uiteindelijk word het een hybride genaamd met prachtige rode vinnen.

Kees wordt derde vandaag met tien en een halve kilo.

Kees heeft in anderhalf uur toch nog dik tien kilo vis kunnen vangen. Als die niet was begonnen met de vaste stok en vanaf het begin aan de overkant bestookt had met wormen dan was hij dik eerste geworden. Daar stond de top niet stil na iedere worp. Ben er even wezen kijken want bij mij stond alles stil. Zelfs geen lijnzwemmers ik kreeg ze weer niet op m’n voerplek laat staan dat ik ze aan het azen kreeg en ze kon trickeren tot een aanbeet.

Sorry voor de kwaliteit van de foto’s wordt tijd voor een nieuwe viskamera.

Dan komen we bij het kop nummer en daar zit de champ voor alweer vanavond met bijna 23kg vis. Het net moet met drie man uit het water worden getrokken om alles heel te houden. Gefeliciteerd gast weer een mooi aantal vissen in een paar uurtjes gevangen.

Als ik thuis kom heb ik geen zin meer om het verhaal te maken zo ook Mike krijg ik ge-Watsapp.

Thuis zit Henny haar favoriete serie op de BBC zonder reclame er tussen door te bekijken. Alle tijd dus om alles uit te laden en op te bergen. Pas voor 25 juni weer nodig en een borrel in te schenken. Ik kan nog net het laatste stukje voetbal zien dat Nederland wint van Engeland en door gaat naar de finale tegen Portugal.

Natuurlijk watsapp verkeer naar John en zijn bloed fanatieke schoonvader plagen. Dat kunnen je aan beide van ons overlaten iemand plagen. De avond sluit weer fantastisch zo…

Reactie’s

Hoi Freek,

Zo, dat was een best avondje vissen. 3 grote gewichten en dikke hybride blankvoorn voor Mats van 42 cm super mooie vis!  Tussen al dat geweld de rest allemaal 1 visje….

Weer zat lekker mee .

Volgende visavond is op di 25 juni.

Gr mike

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *