Land van Paling 2019

Leuke visserij op licht materiaal.

Maandag 8 april 2019 is het weer eens heerlijk weer dus wat voer van vorig jaar uit de vriezer gehaald. Wat pellets, een hengel en twee steunen uit de kast. Meer heb je eigenlijk niet nodig maar toch ligt de wagen weer vol. Sta ik aan de waterkant ben ik m’n stoel vergeten. Dan maar op de grond zitten. Gelukkig is het droog.

Als ik dik na éénen aankomt zitten er al drie  koppeltjes te vissen en ga ik tussen de eerste twee zitten. De tussenruimte is ruimschoots dus no problem. Ik laad de auto uit en zie dat ik m’n stoeltje ben vergeten in de auto te zetten. Zal ik terug gaan… maar er stoppen al meerdere auto’s en ben bang dat er dan geen plaats meer is als ik terug kom. Dan maar op de grond zitten. Gelukkig is het gras kurkdroog.

De eerste zijn nog van het oude bestand.

Wil met twee hengels gaan vissen met verschillende systemen uit proberen. Eentje met een korf op de lijn met een enkele stopper zo direct mogelijk en natuurlijk de andere met het zelfhaak systeem de method methode. Als ik alles heb opgetuigd en gaat zitten vertrekt m’n buurman rechts. Ik ga verkassen. Hoef ik niet extra korven voer te brengen wat gaat op zijn voerstek verder en dat komt goed uit. Heb maar een half litertje voer bij me voor een paar uurtjes in de zon zitten nog niet wetende dat ik graag meer bij me had gehad dus komt dat ff goed uit.

Zo heb je natuurlijk een hele leuke middag met dit soort visjes op een licht stokkie.

Ik werp in, een meter of tien uit elkaar. En ga er eens lekker bij zitten in het zonnetje maar net als ik neerval kan ik m’n hengel redden van een duik en grijp en nog net van de steun. Tjeetje dat is snel en in m’n ooghoek gaat de andere top ook rond en sta ik met twee kromme beukende stokken in m’n hand. Tot overmaat glij ik uit en maak een duikeling naar beneden van het talud. Dat gaat dus lekker. de rechter hengel voel ik niets meer en laat die wat het is en de linker verlies ik halverwege de vis. Het is al een wonder dat hij er nog aan zat met die weerloose haakjes. Ik ben slecht neer gekomen en daar heb ik van de week nog wel ff last van. M’n tweede hengel gaat weer in het foudraal. Dat geloof ik wel. Heb toch weinig voer bij me en als het zo door gaat ben ik binnen een uurtje klaar. Net liepen Leo en Monica boven op de wallen langs na de eerste inworp en gelukkig lopen ze terug net na m’n duikeling wan koddig was het wel voor een toeschouwer. Met twee kromme stokken staan en een salto achterover maken, had zeker een cijfer 8 gekregen.

Wordt ik van m’n mooiste kant gefilmd door de jarige Monica.

Ik ga met één hengel verder en die staat binnen een paar minuten hoepeltje rond en zo gaat het voor mij een hele leuke middag worden. Als Leo en Monica terug komen uit de Vesting naar de parkeerplaats komen ze natuurlijk ff langs en het kan gewoon niet beter. ze zijn echt helemaal los. De wind komt eerst van links uit het Zuiden en na twee uurtjes vissen heb ik em recht van voren. Helemaal gedraaid dus maar dat maakt qua aanbeten geen fluit uit. Binnen een paar minuten sta je weer te drillen. Soms heb je geen tijd om de lijn strak te draaien. Kortom een heerlijke middag.

Reactie’s

Hoi Freek,

Monica Elisabeth heeft je genoemd in een opmerking.

afbeelding-19

Facebook

Monica Elisabeth Leuk filmpje 😂

Peter Scholten heeft je genoemd in een opmerking.

afbeelding-19

Facebook

Peter Scholten Sprot???

afbeelding-19

Facebook

Kevin van der Toorn heeft je genoemd in een opmerking.

Kevin van der Toorn

9 april om 20:14

Lekker bezig geweest Freek Oosterhuis

afbeelding-19

Facebook

 Mike Piepenbroek heeft gereageerd op je bericht.

afbeelding-64

Mike Piepenbroek

9 april om 23:02

Is die kant nu nog niet gerepareerd…nog steeds diie kant nu nog niet gerepareerd…nog steeds die.blubber zooi. Paar kleine stelcon plaatjes en kanten blijven heel

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *