Bfr2 + 12’C met Joop

Het weer is fantastisch in de eerste zonnestralen van het jaar.

Het is zo goed als windstil met een heerlijk zonnetje op donderdag 15 februari 2019. Als we nog een mooie dag willen maken waar we nog lang over na praten moeten we nu gaan zegt Joop. Dus wij er in om twee uur en het is heerlijk vertoeven met de weinige wind in de rug West-ZuidWest dobberen we op de elektromotor voor Hellevoetsluis tot Oudenhoorn

We gaan trollend de haven uit maar daar heb ik weinig hoop op. Het water is kristalhelder. De vis zal wat dieper liggen denk ik en als we de haven uitkomen stroomt het best wel hard. En ja hoor we zien alle rode lampen branden bij de Haringvlietsluizen dus er wordt gespuid.

En veel groter worden ze voor ons niet vandaag.

We zien op de Hummingbird vis genoeg en ze jagen ook nog door de felle blauwrode strepen die we in de scholen aasvis zien duiken maar we kunnen ze niet trickeren ons shadje te pakken. Welke kleur we er ook aan doen. Wel pakken we zo nu en dan een dreumes die zich vergist en ik moet een enkele vis lossen die beter aan voelt. Even blijven staan en dan langzaam mee komen maar na een paar meter weer lijn nemen en de shad uitspuwen.

Maar ze zijn er wel en dat bevestigt Leo eeehhhhhuue dat wrijft Leo er wel even in.

Vanaf de haven tot aan de vuurtoren krijgen ik wel aanbeten en ik vang een enkele dreumes. Het is niet wild terwijl we op de Hummingbird toch genoeg te zien krijgen. We gaan richting werkhaven en eigenlijk het zelfde beeld. Ik pak wel een enkele dreumes terwijl vanaf de kant een paar mooie exemplaren haken. We zitten heerlijk in het zonnetje maar als je ze niet kan haken terwijl ze vanaf de kant wel pakken dan vertrek je naar betere jachtgronden. Je kan moeilijk de boot op hun gaatje laten vallen dat doe je niet als je het hele Haringvliet tot je beschikking heb maar zo af en toe liggen ze op de vierkante meter en dit bewijst het maar weer eens. We gaan richting Oudenhoorn maar daar is de stroming er uit. Ook daar weer een paar dreumesen en de mooiere aanbeten worden gelost. Geeft niet ik vis de laatste tijd zonder dreg en dat betaald zich nu uit…. Je krijgt meer aanbeten maar ook meer missers. Jammer dan maar die aanbeet is fantastisch om aan te voelen. Tuurlijk graag op de foto maar dan zal je er een paar missen.

Maar ik hoor uit verschillende bronnen dat Leo overal wel zijn visje weet te vangen.

Als we op de terugweg de werkhaven nog even aandoen zit Leo er ook op zijn geliefde plek en vangt een paar mooie snoekbaarzen. Wij hebben weer een heerlijke dag op het water gehad in het eerste voorjaar zonnetje maar ik had graag met één van die vissen op de foto gegaan. En Joop, die geeft er niet om en met een druppel aan zijn neus durft die nog te zeggen het was een heerlijke dag. Alleen de vis was een beetje klein. Dit was nu een mooie dag om op de schar te gaan… Wordt vervolgt

Reactie’s

Hoi Freek,

afbeelding-19

Facebook

15 februari om 15:00

René Flohil

Dat doet me goed !!!

afbeelding-19

Facebook

Erik Verloop heeft gereageerd op je foto.

Erik Verloop

15 februari om 15:44

En mij niet bellen😁🎣 

afbeelding-19

Facebook

Julie Gordon heeft gereageerd op je foto.

afbeelding-69

Julie Gordon

15 februari om 23:13

Lekker hoor, beter dan achter je computer EBay en….😁😁😁 

afbeelding-19

Facebook

Peter van der Burg heeft gereageerd op je foto.

afbeelding-3

Peter van der Burg

16 februari om 06:29

Goed bezig geweest mannen 😃

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *