Buckaroo’s 19.1 Voornse Kanaal Bieb

Ik kan ze niet trickeren tot een aanbeet.

Donderdag 3 mei 2019 begint om 17.30 uur de eerste van de reeks zomeravond wedstrijden van de BP. De vooruitzichten zijn niet best. Heel de week wordt er al slecht gevangen op het Voornse Kanaal nadat de temperatuur naar beneden is gedonderd. Overdag van 07.00 uur tot 16.00 uur hebben er Engelsen gezeten op dit stuk. Op Arno z’n plek aan de kop 1 brasem en Mike z’n nummer vier zijn 7 van die platten gevangen. Das allemaal niet zo best allemaal.

Als ik voor vijven aankom is iedereen al klaar op Harry na. Die heeft nummer 8 getrokken en ik nummertje negen. Daar heb ik wat mee. Trek bijna altijd dit nummer t.ov. twee nesten van meerkoeten. Harry is weer even naar huis gegaan. Die gooide zijn leefnet met een ferme zwaai te water maar dan moet je wel het andere uiteinde vast houden. Maar Theo kan het leefnet vinden met een in elkaar geflanst touw en een hengelsteun als dregt. Klasse en Harry is er wat blij mee.

Vorige week was het weer een stuk beter en zo ook de vangsten.

Het gaat er best fanatiek aan toe want verschillende Buckaroo’s hebben al flink voorgevist. Trainen dus. Het water verkent al vissen ze daar alle wedstrijden. Kennis is macht zullen we maar zeggen en de vangsten waren verschillend van dag tot dag.

Roerloos staat de top.

Ik ben nog niet klaar maar de buckaroo’s willen vroeger beginnen i.v.m. het vroeg donker worden. Ze vragen het nog wel netjes maar daar gaat de toeter al. Geeft niets want mijn setje heb ik zo vorig jaar opgeborgen dus hen nog wel ff nodig alles bij elkaar te zoeken en op te zetten. Als ik dan wat later begin vangt Marco rechts naast me de eerste echt een dikke platte. De eerste brasem is binnen in ons vak..

Marco vangt al gelijk een dikke brasem.

Met heel veel geknipte wormen, zal dat dit jaar weer succesvol voor hem zijn. Zijn tegenhanger in het vissen is Wilmer. Die vist uitsluitend met de Method methode en allerlei soorten en smaken pellets. Dat heeft hij zich helemaal eigen gemaakt. Je moet langer wachten totdat ze op de voerplek zijn maar hij kan ze er dan goed op houden met zijn keukentje aan smaken. Denk dat we weer een nieuwe alchimist in de gelederen kunnen verwelkomen. Die twee ontlopen elkaar dus niet zoveel met vissen met beide een heel andere kijk op aas en voer. Er valt dus veel te leren van die gasten.

Plots pakt Harry naast me 3 dikke brasems in een half uurtje tijd.

Als ik dan eindelijk ook reactie ziet aan de andere kant van de lijn. Heb al een flink aantal korven richting de overkant gesmeten met het voer van m’n vismaatje Joey. Die heeft gisteren op dezelfde plek gezeten bij de veteranen van HSV het Voornse Kanaal waar hij altijd met mee vist samen met zijn “knippende” Opa. Denk misschien wordt het herkent aan de overkant tegen het talud aan want wat er allemaal voor geheime ingrediënten in zit dat weet ik niet. Ik doe de eerste twee korven ermee vullen en de rest gaat door mijn voer heen. Baat het niet, schaden zeker niet.

Ik ga voor het eerst streetfishing met Joey.

Jullie zullen nog wel van m’n vismaatje vernemen we gaan samen de Catfish Wicked streetfishing vissen maar dat is voor later. Eindelijk dus na een uurtje heb ik ook vis op de stek. Voorzichtige trillingen van vissen die tegen de lijn zwemmen en waarschijnlijk tegen de korf aanstoten terwijl ze van het voer snoepen. Op de worm met een made zodat die er niet afkruipt vang ik een bliek van ±100gram. Oké de eerste van het seizoen. Nu kan het alleen maar beter gaan. Toch.. Maar ik zal niets meer bijvangen terwijl zo af en toe toch vis op de stek aanwezig is. Ik sla vijf keer zelfs een gat in de lucht terwijl m’n top hoepeltje rond wordt getrokken. Die knalt in één keer richting overkant. Onbegrijpelijk dat zijn toch geen lijnzwemmers. Ik moet er duidelijk weer in komen. Een hoop gefriemel want dat zie je aak de lijn en het uiterste puntje van de top. Te weinig om op te slaan. Gek wordt je er van en dan pakt Harry naast me drie mooie brasems en word uiteindelijk daar door tweede. Mike wint de pot vandaag met 40 gram meer ook drie platten en Wilmer met drie vissen derde, Marco aan de andere kant van me vierde met twee dikke brasems.

Aan de kop blijft het de gehele wedstrijd stil.

En de rest had het voorral koud en dat voor een zomeravond wedstrijd. Op de beste plek vooraf zat Arno op nummer twee. Het kop nummer was niet getrokken. Die heeft helemaal niets gezien. Dan bedoel ik met vissen. Dat wil wel wat zeggen want witvissen hoef je em niet meer te leren.

Arno kan ze ook niet trickeren op de kopstek.

Als je tijdens het vissen dit doorgemaild krijg dan weet je dat er slecht wordt gevangen vooraan het parcours.

Zo ff opwarmen.

Naar huis toe kom ik langs Deurloo, daar ben ik al een eeuwigheid niet meer geweest dus gooi het anker daar uit. De laatste keer toen stonden de dochters Deurloo er nog in. Nu is het van een andere eigenaar. Wel heel lief en leuk personeel dat is dus hetzelfde gebleven. Kan me de broodjes hamburgers en de kipsaté  van toen nog goed herinneren. Dus is het niet moeilijk wat te nemen. Alles wordt anders maar of dat nu beter wordt.

Reactie’s

Hoi Freek,

afbeelding-19

Facebook

Mike Piepenbroek heeft gereageerd op de link die je hebt gedeeld.

afbeelding-64

Mike Piepenbroek

3 mei om 18:00

Was idd weer erg koud…maat.wel droog gelukkog 

afbeelding-19

Facebook

Wilmer Breen heeft je genoemd in een opmerking.

afbeelding-74

Wilmer Breen

3 mei om 18:20

Weer leuk verhaal Freek alleen de volgorde van de top 3 klopt niet 😉

; Oké wat was die dan. Krijg van Mike nog de originele uitslag

Zo de kop is eraf, weer viel gelukkig mee en zelfs nog even in de zon gezeten. Vangst kon beter…

Weeg formulier erbij gedaan v oor diegene die het zelf willen bijhouden. Let op de nullen veranderen in aantal deelnemers plus 1. Daarna op sorteren drukken (BP logo).  Wel ff macro toelaten.

9 mei de tweede wedstrijd. Denk er even aan dat deelname 20 euro is en dat de 5 beste resultaten tellen.

Gr Mike

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *