Twee fotografen op stap

Worstel en kom eeuuh en de pan krijgen we niet leeg.

Zaterdag 14 juli 2018 komen Wim en Wilma Stad een paar dagen op visite. Gezellig weer bijkletsen en de heren natuurlijk voetbal kijken. Met gekruide kippendijtjes en witte rijst, nasi putih met dengan ayam. Groente hoeven we er niet bij. We moeten door drie kilo kip zien te komen. Wilma is vegetarisch en Henny doet vandaag mee met haar vriendinnetje. We staan er dus alleen voor..

We besluiten om maandag 16 juli 2018 te proberen een roofblei te vangen. Die kent Wim niet laat staan van dichtbij gezien. Maar met die lage waterstand door de droogte het heeft immers al weken niet fatsoenlijk geregend dus zal dat nog een hele klus gaan worden. Het mooiste is als het in ieder geval een beetje stroomt.

De visdag start bij de BassBuster natuurlijk met een eitje.

We willen er vroeg op uit met die warmte maar daardoor wordt het ook ‘s avonds laat en als je dan de wekker niet zet wordt het geen vijf uur op. W&W zijn in complete duisternis slapen in de slaapkamer niet gewend met die rol luiken en dikke gordijnen. Wilma vont het raar dat ze evenveel zag met je ogen dicht als open. Lekker koel dus we worden wakker als buiten het zonnetje al schijnt.  Als ik dan aan Wim laat zien het verschil van systemen bij het feederen en method vissen zijn we zo al een eind op weg naar de middag. We nemen geen broodjes mee besluiten we die eten we maar thuis. Kunnen altijd in de middag naar de snackbar in Middelharnis, zuid Beijerland of Stellendam dus zitten we alsnog om tien uur te ontbijten.

Windstil en bloedheet.

En traileren we een uurtje voor de middag. We hebben alle tijd van de wereld dus trollen we langs de zeedijk langs Oudehoorn richting het Spui.  Op het spui vertoeven we een paar uurtjes. Ik krijg vier vijf voorzichtige tikken en de tweede is een verschrikkelijke dreun waarbij de hengel bijna dubbel slaat en niet hebben steeds op het zelfde stuk. Heel veel wisselen en steeds met een ander stukje kunstaas een tikkie en niets meer bij de volgende worp. Ze zijn er dus wel. Shads, Asps, Chubby’s, RippinRaps, AroshiVibes, DayoRatels, MiniMinnows, CultivaFs, ShallowWobblers, TWIronClaw, Salmo’s, Spinners, SavaGears, Poppers, sbirolino’s met vliegen dat alles in alle kleuren en maten tot 9cm. Zo af en toe bij de eerste worp een lichte touch soms best wel een harde tik maar haal hem er maar af een tweede keer gebeurt niet meer. Hoe bestaat het en als je zelf langs zo’n dreg aait dan zit die vast in je vingers. Of erger..

Deze dreumes moet de dag dan redden van blanken.

Het is heerlijk vertoeven op het water en na een klein uurtje we drijven af richting Oude Maas. Doen verschillende goede stekken aan door middel van de MinnKota, de elektromotor blijven we daar even hangen. Maar nee we kunnen niets trickeren. De water temperatuur is 29 graden en de wind draait van west naar oost. Allemaal niet in ons voordeel. Op het Haringvliet zagen we al scholen witvis met passief de predators er om heen. Niet tot een aanbeet te verlijden maar hier op het Spui waar het in ieder geval stroomt doen ze het ook niet. Een dreumes moet de dag redden van een vis vangen dan. Want het is heerlijk op het water. Zo nu en dan is het niet erg naar een andere stek varen vol gas. Heerlijk koel in je t-shirtje en een natte pet op je knar.

Eén snelle boot haalt me in en gaat precies pop mijn Way point liggen.

Het was een heerlijke dag als vrienden onder elkaar en als je elkaar al een paar jaar kent valt er nooit geen “stilte”. Wat vissen aan board is het enigste wat er mis was vandaag. Terug nog even de stekken af gevist op het Haringvliet maar scholen kleine aasvis is er genoeg te vinden.

Maar die gestreepte rakkers baars, de tampoens van de lage landen Rfb, vadertje glasoog snoekbaars, of eventueel zo’n groene rakker de snoek gaven niet thuis vandaag. Ach je kan ook gewoon heel de dag gaan werken, buffelen met deze temperaturen en dan is dit eer redelijk goed alternatief….

Reactie’s

Hoi Freek,

Zaak <info@vakfotografiewimstad.nl>

Aan: Info Bassbuster <info@bassbuster.nl>

Re: Waren leuke dagen

18 juli 2018 21:15

Fantastisch leuk verhaal!  Goed geschreven! Hartstikke bedankt voor de top dagen en gauw weer tot ziens 😂👍👌

Outlook voor Android downloaden

Zaak <info@vakfotografiewimstad.nl>

Aan: Info Bassbuster <info@bassbuster.nl>

Re: Waren leuke dagen

18 juli 2018 21:20

Geef Henny een Big Hug en namens mein meissie;  het was top gezellig! Ik heb Sander gebeld over je site. Ik heb de nodige info voor je. Morgen ga ik met Hans vissen op de Reeuwijkseplassen; bootje gehuurd.  Houdoe😂

Outlook voor Android downloaden

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *