Ulf v:s Freek

Dat is een aanbeet.

Vandaag woensdag 28 december 2016 ben ik om half tien in de haven en de boot is er klaar voor. Dat is wel makkelijk met die wedstrijdboten. Zijl er af, den stroom los koppelen van de accu’s en klaar is Ulf. Koffie doen we buitengaats op het Haringvliet. Alles is aan boord op deze competition boat

Ulf draagt het kapitein schap over. Hij heeft als kind een ongelukje  gehad op school. Gummie’s naar elkaar gooien maar dan moet je zo af en toe wel eens je ogen dicht doen. Zeker als de tegenstander eens raak gooit. Nu ziet hij slecht in het donker en zoals nu als het een beetje mistig is…..

Zijl en elektra er af en we zijn er klaar voor.

Het is trouwens m’n thuis water en weet er beter de weg ook zonder kaart. Maar met deze mist is het rustig aan doen want met vissen dat draaien op de stek dan ben je zo de oriëntatie kwijt. Kan ik me vandaag ook beter concentreren zegt hij voor onze battle aldus de Duitse Kampioen. We moeten er beide hartelijk om lachen.

Dan eindelijk de eerste aanbeet en wat voor eentje.

Het duurt toch een dik uur voordat we de eerste aanbeet kunnen verzilveren na beide een lsse te hebben geïncasseerd voor de vuurtoren maar en wat voor eentje. Wat een mooie Esox Lucius. We zijn nu net kleine kinderen en een vreugde dansje gaat door de boot.

Daar maken we natuurlijk wel een paar mooie plaatjes van.

Ik zeg net de mist trekt wat op en inderdaad voor de haven zien we nu de vuurtoren en Aquarius uit de mist verschijnen en direct krijgt Ulf deze aanbeet. Tja onder water is er natuurlijk helemaal geen licht en de vissen denken zeker wat een lange nachten zijn er aangebroken.

Een dikke negentiger.

We meten de vis en de dikkert is 93 cm lang maar vol gevreten. Hij spuugt zelf nog een levende voorntje uit die weliswaar wat onwennig nog en beduusd waarschijnlijk aan het oppervlak rondjes spartelt en dan toch weg zwemt.

Gelukkig ik ook een vis.

En dan na dik twee uur vissen kan ik ook een mooie Perca Fluviatilis scoren. En weer is het dan eventjes minder mistig. Zal het ermee te maken hebben ik denk het wel want het water zit vol met aasvis en predators we zien ze op de fishfinder maar op een enkele misser na kunnen we zie niet vangen.

En als de mist is opgetrokken krijgen we aanbeten.

Na de middag kan ik dan ook een Sander Lucioperca aan de vinnen komen. Onze WPC score zou perfect zijn. Dit jaar hoef je in drie dagen 1 snoek, 3 baarzen en 3 snoekbaarzen te vangen. Daar heb je dan twee dagen een rustdag en de derde visdag voor. Ik teken er voor, voor zo’n eerste dag.

Koffie tijd.

Net als een paar dagen geleden weet Ulf vijf keer zoveel aanbeten te scoren als ik maar mist ze allemaal. Je ziet de tand afdrukken op de visjes staan. Favoriet zijn  de baarsjes van 10-12cm. Als ik een aanbeet heb dan is de shad volledig genomen. Dat is toch iets om over na te denken. Waarom wordt het rubber wel agressief gepakt en de dode visjes zo voorzichtig. Beweeg dat te weinig misschien. Maar als de mist weer terug komt zijn ook de aanbeten verdwenen.

Overal op het Haringvliet is er plenty vis te zien op het scherm.

Het is weer zo’n dag als Waldie zo mooi omschrijft; beter a bad day fishing dan een good day on your work want we kunnen ze niet vangen vandaag.

We gaan het deze weken eens uit zoeken.

Ulf heeft een onderwater kamera doe kan je boven het kunstaas bevestigen. Daar ga ik eens mee experimenteren deze weken. Eens zien wat al die symbolen en kleuren inhouden onder water. Misschien zijn het wel dikke karpers en moet is met boillies gaan vissen, scholen brasems maar die zwemmen zeker in dit jaargetijde in veel grotere scholen. Boven op zo’n bult moet zeker snoek zijn maar dan drie dikke vissen boven elkaar?? We zullen het gaan zien. Ik mag hem hebben van em. Een fotograaf zegt hij moet zo’n ding aan board hebben.

Om gek van te worden.

Nu zeggen dat zijn dikke snoeken en onder aan het talud baars of snoekbaars. Dat wordt weer uren maken en daarna dezelfde tijd om te besteden achter de PC en filmpies kijken. Onderwater opnamen dus we hebben weer wat te doen als het boven Bfr5 is…

Rustig aan weer naar huis.

Het was weer een prima dag met Ulf, gezellig maar meer vis was fijn geweest. Koud was het niet maar  potdicht zat het allemaal. Zal met de mist te maken hebben dan is het onder water net zo donker als de nacht. Maar ze moeten toch een keertje gaan foerageren die predators.

Overal hetzelfde beeld, bij de vuurtoren, Havens, voor de Dam, Licht Oudenhoorn, langs de Zeedijk, Strandje, Terrasflats het ligt helemaal vol met vis

Die strepen naar boven zal gas zijn van afstervende plant etc. maar al die boogjes is tenminste dat denken we en die Water Wolf moet dat me gaan vertellen volgende week.

Heerlijke Viktoria aardappels van Arie.

We gaan naar de warmte waar frieten met varkenshaas op ons staat te wachten. Heerlijk…

Reactie’s

Hoi Freek,

afbeelding-19

Facebook

Leo Stoutjesdijk heeft gereageerd op je bericht.

afbeelding-20

Leo Stoutjesdijk

28 december om 18:32

Mooie Greys kleding man , top .

afbeelding-19

Facebook

Christian Wieneke heeft gereageerd op je bericht.

afbeelding-15

Christian Wieneke

28 december om 19:01

Hey, cool guys ;-p

afbeelding-19

Facebook

Gerard Jansen heeft gereageerd op je bericht.

Gerard Jansen

28 december om 19:18

Succes 😤 Freek en de groetjes😌

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *