Haringvliet Bfr2

Tis al snel raak.

Vandaag dinsdag 27 december 2016 is het een perfecte dag om te water te gaan. Uitbuiken van de kerst op de grote plas. Als ik ‘s morgens in de tuin staat is het windstil en de beslissing is dan snel genomen. Ga nog ff lekker vissen

Ik ben vanmiddag van plan lekker te dobberen voor Hellevoet. Wanneer ik de boot te water laat zie ik de trailer van Ulm staan bij de trailerhelling. Ik dacht al z’n auto te herkennen die grote bak is niet over het hoofd te zien maar niet bij het huisje waar hij logeerde…

Maar moet op de volgende een dik uurtje wachten.

Het is heerlijk weer en ik lig te dobberen voor Hellevoet. Lekker je hoofd leeg vissen noem ik dat. Als ik later kijk op de foto’s en zie dat er dik een uur tussen zit voordat ik met de volgende vis op de foto kan voelt dat niet zo. Er is van alles om je heen te beleven.

Wat een vis uitspuw daar kan je je voordeel mee doen.

Ik zie dat de snoekbaars een paling van een cm of veertig uitspuwt en de wat garnalen. De zgn steurkrab. Als je denkt hier een voordeel mee te hebben. Alleen levende garnalen werken. Dat hebben we al jaren geleden uitgeprobeerd zowel voor de zoute variant de zeebaars als de zoete de baars en de snoekbaars

Een dreumes.

Maar ik zit lekker te genieten het is werelds. Laat de boeren maar dorsen, wat een fantastische dag zo einde van het jaar. Wat jammer dat het weinig heeft geregend en het water is super helder maar wie maalt daar om.

Komen een paar zwanen over het BassBuster Plein.

Het is heerlijk voor Hellevoetsluis en de vangsten zijn niet best ik ben vandaag een luie visser en lig er heerlijk in de december zon.

Nog een laatste dreun.

Maar eind van de dag zie ik een bekende boot terug varen naar Hellevoet en voor mij is het ook gedaan zo rond de klok van vijven. Ik nok ook af want het wordt beduidend kouder en de vangsten lopen terug.

Jahoor het is Ulf en die ik zie op de parkeerplaats. Hij had me al gezien met traileren en we maken gelijk een afspraak voor morgen. Die wil een revanche en voor mij is dat oké. Hij heeft er nog een paar dagen aangeplakt en verblijft in het hotel op het park. Als ik zeg dat Henny voor vanavond Italiaans eten maakt issie gelijk om. Ik zie em na het douchen…

Reactie’s

Hoi Freek,

Inge Lugtenberg Je bent een echte levensgenieter ❤

Vind ik leuk · Beantwoorden · 27 december om 19:23

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *