HengelsportBeurs ’16

Het is rustig op de weg.

Geen Vis-TV lui uit m’n kussens met een bakkie koffie en gekookt eitje op een vers oven broodje, ham en bacon vandaag 4 december 2016. Arie staat net na achten op de stoep. Wel een bak koffie gaat er snel in maar we moeten naar Utrecht. Naar de Hengelsport en boten Beurs. Ik zeg nog van zo vroeg zijn ze toch niet open maar Arie moet weer vroeg thuis zijn voor een BBQ…..

Zo zitten we dus al op zondag 4 december 2016 om acht uur aan de koffie en zijn we dus vroeg op weg naar Utrecht.

Zelfs de zwanen lopen al op het water.

Buiten ziet het er fantastisch uit. Het heeft weer flink gevroren en alles is wit. Met dat zonnetje er op ziet de wereld er weer op z’n mooist uit. Het is rustig op de weg en vorige jaren stonden we in de file. Nu kunnen we bijna voor de deur parkeren. Dat dan weer wel.

Achteraan aansluiten.

Zie al uit naar de vis reis van € 3000.-. Zou formidabel zijn. Maar gelukkig heb ik Lucky Arie bij me want als je het hebben moet van mijn mazzel…. We hebben al kaarten + parkeerkaart dus we kunnen zo door lopen eeeuuuhe aansluiten want we zijn te vroeg. Kom ik Fred Weijts, Hans de Vries en Robert Puijk ook tegen in de rij. De DenemarkenClan van dit jaar is bijna kompleet en Arie kent ze van zijn schooltijd. Wereldje is weer klein.

Eerste beste gezellige tentje is van ons..
Vooral die demonstratie zijn hartstikke leuk.

We gaan maar eens wandelen als de maag en smaak papillen zijn bevredigt. Bij Technauitic krijg ik van Bart van den Boom te horen hoe ik m’n Hummingbird beter zeg maar gevoeliger kan instellen en daar ben ik reuze blij mee. Zag bij de WPC m’n buitenlandse tegenstanders met beter gedetailleerde kaarten rondvaren van het Haringvliet dan ik. De instelling was uiteindelijk gemakkelijk bijvoorbeeld de kaartsleuf aangeven waar de kaart in zat. Is simpel achteraf maar hij leest de sleuven toch automatisch op welke hij alles moet opslaan dus daar denk je niet aan. Nog een paar instellingen in de bovenbalk veranderen maar dat staat op m’n FaceBook pagina of bij nu bij Technautic site. Mijn vraag was al meerdere keren op de beurs gesteld en hebben ze gelijk maatregelen genomen door het op net te zetten b voor alle merken fishfinders.

Altijd leuk weer bekenden te zien.

Van Dimitri heb ik mooie streamers gekocht al weer twee jaar geleden. Ze zitten in een doos in de boot maar ben er nog steeds niet aan toe gekomen. Moet me even bloot geven… We gaan natuurlijk even langs die mooie Tracker boat maar er staan mooie bekers op en geen Nico en Gerjan van Lopik. Proberen we het later nog eventjes om ze te feliciteren maar dat is dus ook niet gelukt. Dus vanaf hier een dikke handdruk.

Natuurlijk ff langs Jeremy.

We gaan natuurlijk als eerste ff naar Luc en Jeremy bij Westin. Want wat heeft Jeremy weer een fantastische snoek gevangen vorige week. Die moeten we ff feliciteren. We zie alleen maar een big smile en de lure waar hij em mee heb gevangen. Wat een dikke score, nogmaals gefeliciteerd.

Aan het tafeltje van Luc is het weer druk.

Bij Luc is het als van ouds weer gezellig en druk. Het is ook heel leuk om zijn anekdote zijn verhalen en kennis te horen hoe hij er over denkt en daar issie altijd heel open in.

Word volgend voorjaar misschien toch Noorwegen i.p.v. Denemarken.

Ik wilde volgend jaar naar Noorwegen i.p.v. Denemarken richting Lofoten met CordesTrafel. Leo Stoutjesdijk heeft me met zijn foto’s en praatjes helemaal besmet. Maar ik ben te laat. Volgend jaar zit al helemaal vol.

A Rorbuer Lofoten Noorwegen

Å is een klein dorp in het zuiden vd Lofoten, in Å stopt de weg ook, daarna zijn er geen wegen meer, dus het meest zuidelijkste puntje vd Lofoten op 1 uur rijden ten zuiden van Nappstraumen. De Lofoten staat bekend als één vd beste visgebieden in ons programma bij CordesTravel, dat heeft Nappstraumen wel bewezen in de afgelopen jaren. Voordeel van Å Rorbuer is dat het nog dichter bij Moskenesstraumen ligt waar de mooiste heilbotten, koolvissen en kabeljauwen worden gevangen. Het mooie van A Rorbuer is dat het maar 5km verwijderd is vd veerboot, ideaal voor die groepen die zelf willen rijden en dan de veerboot van Bodo naar Moskenes nemen.

De Lofoten staan al vele honderden jaren bekend als het allermooiste stukje Noorwegen wat er bestaat, deze omgeving is uniek en zult u nergens in Noorwegen tegenkomen, de Lofoten is super vanwege de natuur, maar ook de visserij. De Lofoten heeft zich al vele jaren bewezen als wellicht de beste stek van Noorwegen, juist omdat deze eilandengroep ver op zee (geen eiland) ligt en men dus al een flink eind vd kust verwijderd is en daarmee dus dicht bij de beste stekken. Binnen 5 minuten de 1e goede stek en binnen 10 minuten op open zee kunt al vissen op de beste stekken, nog iets verder worden de stekken nog beter. Een èchte kenner ziet op de zeekaart in 1x dat dit een topgebied is.

Tijd voor een culinaire pits stop.

Een calorie rijke hap daar zijn we wel voor te vinden midden op de dag. Sponsig balletje met een lik mayo om er smaak aan te brengen. Heerlijk.

Om nu pluggen door die bak te trekken…

Een hoop gestreste vissen denk ik zo.

Bij Leo is het druk met de gewonnen prijs voor de Penn molen en zo ook bij Rob.

Bij Leo Stoutjesdijk en Rob Puik is het druk op de stand. Als we wat willen weten kan dat voor ons gelukkig ook op andere dagen dus vallen we ze niet te lang lastig en kunnen ze zich enthousiast vol overgave storten op alle nieuwe gezichten die met vragen over hun producten komen.

Zou ik eindelijk volgend jaar m’n downrigger gaan gebruiken waar ik ze voor heb aangeschaft.

Maar bij Kees Wiggers hebben we ons het grootste gedeelte van de middag doorgebracht. Die vist in de Oostzee op zalmen en dat is wat ik al wil vanaf dat ik de Buster heb gekocht. Er Downriggers voor aangeschaft maar dan iemand zoeken met de kennis ervan en lastiger misschien een maat die er de tijd voor heeft zijn vakantie dagen vissend door te brengen is nog lastiger in te vullen.

Weer een idee om lekker te gaan platvissen voor de nieuwe blokkendam.

Ik moet nog een stang achter op de boot monteren maar zie hier dat ik gelijk de 25mm dikte moet nemen zodat de scotty spullen er op kunnen worden gemonteerd. Handig.

Leuke bijboot…

Deze waaiert dertig meter van de boot vandaan zodat samen met de andere kant er zeven hengels kunnen worden uit gezet zonder dat de lijnen in elkaar lopen.

En hier vissen we ongeveer.

Waar er getrailert en gevist wordt wordt. Je een huisje kan huren. Stroom bij je huisje of stroom in de haven voor het opladen van de accu’s.

Waarom zou het op het Haringvliet niet werken.

Waar koop je de goed spullen want hier in Nederland is er niets voor te verkrijgen. Ikn Duitsland mondjesmaat en natuurlijk Amerika maar voordat dat dan hier is wordt het onbetaalbaar.

Ook bij Siu was wat te leren.

Siu de Moor was er natuurlijk en gelijk wat Scotty rail Mount adapters aan geschaft. Moet je hebben zou k zo zeggen. Nee dit artikel is niet vaak aanwezig bij de Scotty retailer.

Bij de Buckaroo’s van Roofvissen.nl is het altijd gezellig op de stand.

Natuurlijk gaan we nog even naar stand van roofvissen.eu en het is altijd weer leuk met al fanatieke roofvissers de laatst nieuwtjes door te nemen. Zo leren we weer van elkaar. Ik een beetje meer van die jonge garde fanatiekelingen moet ik bekennen. Geloof ook wel dat zij dat weten met al die nieuwe ontwikkelingen. Gaat soms ook wel heel snel. Een seizoen is zo voorbij en dan zijn er al weer nieuwe ontwikkelingen. Geen tijd om alles bij te houden. Daar hebben we gelukkig die jonge gassies die open staan om alles uit te proberen en hun bevindingen te delen. Wou dat ik 25 jaar jonger was en dito tijd geboren was. Met de kennis van nu zou dat niet eerlijk zijn maaarre…

Weer geen mazzel.

We gaan naar huis want om vier uur begint de BBQ voor Arie en moeten we weer in Hellevoet zijn. Bij de uitgang wil ik m’n Goedie bag ophalen maar hoor daar dat ik dan weer terug moet naar stand 111. Dat roepen ze wel heel de dag om met nog meer informatie maar het verstaan is een tweede. Arie staat ongeduldig te trappelen dus dat is geen optie voor de BassBuster. Tot nu toe hebben ze de winnende loten bij de uitgang verdeeld maar vandaag is dat dus andere kant van de Hal. Jammer weet natuurlijk niet of dat er prijs is gevallen op onze loten.

Zo’n uitzwaaien maakt natuurlijk een hoop goed.

Maar de dames bij de uitgang zijn fantastisch. Nog nooit zo’n uitzwaaien meegemaakt bij een beurs.

En dat was het dan weer voor vandaag.

Het was vandaag voor mij een leukere beurs dan vorig jaar. Natuurlijk alle bekenden even gedag gezegd en leerzaam was het wat Bart van den Boom over de instellingen van m’n Hummingbird en Kees Wiggers over de Oostzee bij Noord Duitsland over de zalm visserij allemaal te vertellen hadden.

Reactie’s

Hoi Freek,

afbeelding-19

Facebook

Ed Verweij heeft gereageerd op je foto.

Ed Verweij

12 december om 17:56

Jij gebruikt AXE-deo zeker Freek? :-)

afbeelding-19

Facebook

Bart van den Boom heeft gereageerd op je foto.

Bart van den Boom

12 december om 18:00

Mooie site freek!👍

afbeelding-19

Facebook

Bert de Haan heeft gereageerd op je foto.

Bert de Haan

12 december om 18:40

Beet !

afbeelding-19

Facebook

Gerjan van Lopik heeft gereageerd op je foto.

afbeelding-46

Gerjan van Lopik

12 december om 18:41

Mooi stukje kerel

afbeelding-19

Facebook

Leo Stoutjesdijk heeft gereageerd op je foto.

afbeelding-20

Leo Stoutjesdijk

12 december om 19:00

Leuk man , en gewoon voor het jaar er op boeken. Bij travel Raffie en Linda Cordes moet je ruim op tijd zijn want er willen er meer mee.

afbeelding-19

Facebook

Gerard Jansen heeft gereageerd op je foto.

afbeelding-19

Gerard Jansen

12 december om 19:32

Goede vangst Freek, niet teruggooien hoor😉

afbeelding-19

Facebook

Inge Lugtenberg heeft gereageerd op je foto.

Inge Lugtenberg

12 december om 19:57

Nog altijd sexy

afbeelding-19

Facebook

De Harry heeft gereageerd op je foto.

De Harry

12 december om 20:09

Leuk stukje freekie😎👍

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *