Dat smaakte goed gisteren dus..

Het was gistermiddag 5 december 2016 heerlijk op het water in het zonnetje. ‘s Morgens is het koud en moet er gekrabd worden, de ijspegels hangen aan de dakrand maar als de zon door breekt is het fantastisch weer. Water temperatuur is 6 graden en met dit windstille weer is het heerlijk op het Haringvliet.

Water temperatuur is 6 graden en met dit windstille weer is het heerlijk op het Haringvliet.

Weer een plaatje voor een tompoes.

De aanbeten zijn snoeihard maar ook veel losse en staart bijters. Ik vis de laatste jaren zonder staartdreg en dan mis je er wel eens eentje. Tis geen wedstrijd maar vandaag mis ik er dus wel eens eentje terwijl zo af en toe de shad is gepakt tot aan de loodkop. Wat een verschillende aanbeten. Alle shads met dreg is dus oude meuk en dat ga ik eerst eens op maken.

Maar als ik grotere shads gaat gebruiken of gerepareerde shads met een aangelaste twisterstaart mis ik er wel eens eentje maar het merendeel kan ik dan op de foto zetten

Zijn toch 12cm lange shads bij 50+ zanders.

Dat is voor zo’n dreumis toch een hele hap zou je zeggen en de aasvis is beduidend kleiner. Zou het al wat te maken hebben met agressie. Ik heb de indruk dat de snoekbaarzen nog niet echt scholen gaan vormen. De vissen zitten daar nog te verspreid voor.

Ook hier zijn ze niet veel groter.

Ga nog eventjes voor de werkhaven liggen naar de schemer toe maar ook hier zijn de vissen niet veel groter.

Wel een vis met op beide zijden verwondingen.

Wel nog een flink beschadigde vis aan beide zijden in het half donker. Die aanvaller daar ben ik naar op zoek. Wat een bek moet dat zijn geweest. Tis al eventjes geleden zo te zien dus deze snoekbaars overleeft dat wel.

We nokken af.

Het is heerlijk geweest op het water en er is een tijd van komen en… Toch weer blij dat ik eventjes ben gegaan. Lag er pas dik na tweeën in maar dat is het fijne zo dicht aan het water te wonen. Ga hier nooit meer weg uit dit delta gebied. Binnen een kwartier lig ik op de stekken. Wat en weelde. We gaan naar de eigenheimers, sperzieboontjes met varkenshaas. Heerlijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *