Haringvliet Sessie’s

Zo lijkt het nog wat.

Het was deze weken 24 november 2016 wisselvallig qua vangsten op het Haringvliet. Ze blijven klein en die dreumesen zijn lastig op te sporen. Zo denk je, ik heb et gevonden om daarna na de stek uit gevist te hebben met lege SD kaarten te zitten in de kamera. Geen enkele smoelen foto dus om op te scheppen. Waar zijn die bakken gebleven als de bladeren vallen. Normaliter de tijd om op het water te zijn.

Donderdagmiddag 3 november 2016 na m’n werk te hebben afgemaakt ga ik er nog eventjes in. Het is ook zo’n mooi weer. Voor de dam is het niet veel. zie wel wat wit vis scholen langs het talud maar de jagende predator laat zich niet zien. Dan naar de overkant op dieper water maar ook daar geen enkel aanbeet. Het is heerlijk weer dus mij hoor je niet klagen. Windstil en het is best uit te houden zo. Een slechte dag vissen is altijd nog beter dan een goede dag op je werk…. Weet niet ik of ik me daar in kan vinden als ik m.n hypotheek moet aflossen…

Voor Oudenhoorn, vogeleiland en de Terrasflats is het ook naatje maar kan ik een vis registreren als tompoes. Het was heerlijk op het water een uurtje te vertoeven en je hoofd leeg te gooien.

Zat toch te vissen op het slechtste moment.

Vier dagen later op maandag 7 november 2016 ga ik met Leo te water en doen eigenlijk hetzelfde rondje. Waarom niet het zijn goede stekken en het is weer een heerlijke dag om op het water te zijn.

Niet groot maar we kunnen vissen portretteren.

We starten weer om vier uur om de avond mee te pakken. Dat is wel fijn als je zo dicht op het Haringvliet woont je ligt er zo in. Binnen twintig minuten vanuit huis liggen we er in. We beginnen heel ondiep met werpen van klein en groot kunstaas op de platen en ondiepten. Maar dat levert weinig op en terwijl onze gevoelssprieten ontvingen toch wat anders. Dat moet toch wel wat opleveren. Dan maar een andere techniek. Diagonalen dus. En dat verloopt beter qua aanbeten. Vandaag zijn de vangsten beter dan een paar dagen geleden maar we zitten ook met z’n tweeën en dan kan je verschillende technieken tegelijkertijd uit proberen. Maar ook deze keer weer allemaal dreumesen. Waar zijn die grote jongens die moeten gaan scholen.

Het getij zit ook dus ook wat meer mee.

En met die leuke vangsten gaan we vandaag 8 november 2016 maar weer het Haringvliet op zonder naar het weer te hebben gekeken. Dom, dom, dom dit moet Joop mijn leermeester niet lezen. Veiligheid voorrop. Niet dat het gevaarlijk zou worden maar we zitten dus midden in een onweersbui en dikke hagel te vissen eind van de middag.  Om vier uur schijnt de zon nog dus wij er in maar we zijn nog geen vijf minuten buiten en het weer betrekt.

Voor Oudenhoorn gaat het los.

We krijgen geen aanbeten voor Hellevoet dus na een uurtje zullen we naar de overkant gaan of onder deze kant blijven. Het is wind stil maar er komt een donkere lucht aan vanaf zee. Leo ziet er niet zo’n probleem van maar ik als kapitein ben ik verantwoordelijk. Okee na overleg we kappen de knoop door want we willen wel een kromme stok hebben. en gaan naar stek Oudenhoorn.

Leo is wel wat gewend als ECT medewerker.

Maar als we daar zijn stort het boven ons los. Hagel, gelukkig 1 donderslag boven ons hoofd en het trekt het binnen land in.

We konden ze niet trickeren.

Maar ik was weer blij in de haven te zijn. Zonder pasfoto’s van vissekoppen en ik weet weer hoe het weer kan omslaan op het Haringvliet.

Maar het kriebelt dus we gaan het toch proberen. Het moet toch een keertje los gaan.

En dat dit weer.

Vrijdag 11 november 2016 Henny lief aan gekeken na de middag. Wat een weer dan kriebelt het verschrikkelijk. Het is rustig in de winkel dus m’n kleding is zo aan getrokken en voor tweeën lig ik in het Haringvliet te dobberen. Vangen is wat anders want ik kan geen schub aan de haak slaan maar het weer is fantastisch.

Voor Hellevoet maakt een wel hele kleine dreumes mijn dag goed.

Je zal het altijd zien op je vaste stek vang ik een paar vissen. Het maakt weer een middag goed maar het is betreurenswaardig dat zo’n dreumes dat moet doen. Waar zijn die bakken gebleven.

Ze spugen platvisjes uit.

Dat ze best wat lusten is bekent, en nu de sluizen open staan ze naar binnen en buiten zwemmen moet nog bevestigt worden. Wij kunnen ons kunstaas er op aanpassen…

Weer een wereldse shad verklooit.

Tuurlijk krijgen we wee een paar fantastische aanbeten te verduren.

Vol overgave genomen.

Je heb gewoon een heerlijk uurtje die stekels plagen en er een paar op de neus tikken.

Maar we nokken af.

Het was heerlijk op die grote plas maar vandaag kon ik geen potten breken….

Reactie’s

Hoi Freek,

afbeelding-19

Facebook

Carla Jansen heeft gereageerd op je foto.

Carla Jansen

7 november om 19:48

Echt hoor geen mens durf meer te zwemmen van de zomer!

afbeelding-19

Facebook

Gerjan van Lopik heeft gereageerd op je foto.

afbeelding-46

Gerjan van Lopik

7 november om 20:22

Mooie foto’s kerel!

afbeelding-19

Facebook

Carla Jansen heeft gereageerd op je foto.

Carla Jansen

8 november om 13:37

Wanneer moet ik me beren pak aan ??

afbeelding-19

Facebook

Gary Palmer heeft gereageerd op je bericht.

Gary Palmer

22 november om 14:27

Hi Freek sorry for some reason I typed reply about rod and did not hit send !!!!! The rod was the Wright and McGill shakey head spinning rod Skeet Reece Signature.

WMSRSHW611S1 Shakey Head/Finesse Worm

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *