Chester Lakes

Donderdag 29 september 2016 slaap ik uit. Doe m’n mail en post beantwoorden. John is al naar zijn werk en een beter kosthuis gaat ik niet vinden. Als ik beneden kom staat de koffie en pannenkoeken voor me klaar. Daar moet ik het thuis toch eens over gaan hebben. Ik kan hier goed aan wennen zo in de watten te worden gelegd.

Eerste na m’n administratie op orde te hebben gebracht en iedereen te hebben beantwoordt op m’n mail nog het einde van de film afgekeken met Illa op bed. Dat hielden John en ik beide niet vol we rolden halverwege zo in slaap gisteravond. Beneden gekomen eerst aan de koffie en wat een ontvangst.

Denk dat ik er nog een weekje aanplak.

Na de koffie aan de pannenkoeken en dan als de hengels klaar zijn zodadelijk met Illa de hond richting centrum van Chester een klein uurtje wandelen. Vindt die hond helemaal te gek.

Best uit te houden in het zonnetje rigs te knopen.

Maar als ik klaar ben is het al tegen drieën en sta ik met m’n jas aan en de hond heeft de riem al om als ik John bel. Die wil om vier uur uiterlijk vissen dus komt die nu naar huis. Moet je die kop van Illa zien als ik de riem weer af doet. Dat wordt een heel kort rondje door de wijk en meadows.

Echt Engels nog die volksbuurten, net die oude soap Coronation Street in Weatherfield waar me Oma altijd naar keek (1967-1975) kan ik me herinneren een denkbeeldige wijk in Greather Manchester.

John wil naar een nieuw putje waar hij goede resultaten had maar we gaan eerst een blikje maïs en brood halen. Je voelt je echt in Engeland uit die TV series als we naar die buurtwinkeltjes gaan in de omgeving.

Jammer maar deze karperplek is afgehuurd voor vandaag.

Maar waar John wil vissen is vol dus we moeten wat anders opzoeken. Er zijn er genoeg in de buurt en dan schiet em een heel mooi plekkie door zijn hoofd daar waar hij bij de buren al eens heeft gefotografeerd voor z’n werk.

Mooi stekkie voor hier.

Maar er is niemand thuis. John belt hem wel even en we mogen er best vissen. We houden het voor volgende keer. We gaan naar Chester Lakes daar is het dieper n ik heb de hengels voorbereid met korven voor dieper water. Vorige week met een dobbertje lukte het niet om verder uit de kant te vissen dan een klein metertje. Dan werd het al snel dieper dan de lengte van de hengels die we bij ons hadden en iets van een schuifdobber hadden we niet bij ons.

Zo we zitten lekker te feederen richting de avond.

We zijn er dan toch en we zitten nu in een andere vijver. Die is aanmerkelijk ondieper dan die op de achtergrond waar we vorige keer zaten te vissen.

Voor vijf pond heb je een leuke middag.

Er zijn heel veel van deze visvijvers de een nog mooier dan de andere. Soms is het een oerwoud om dan bij de andere je ogen uit te kijken met een complete hengelsportzaak en restaurant er bij.

Het is niet wild maar we vangen vis.

Ik maak een voerplek aan de overkant bij het eiland en als john klaar is dan gooit hij zijn korf met aas aan de linkerkant van de voerplek. Kan niet fout gaan denk je dan maar na een dik half uur alleen maar lijn zwemmers. Ik ga wat anders doen zegt Guus en vult de korf met voer en gooit em zomaar links van ons weg. Wat denk je, hij draait em strak en is bijna z’n hengel kwijt… Zeg et maar.

De combinatie is nieuw voor me maar hij vangt er vis me onze Guus.

Dat flikt hij meerdere keren gewoon blindelings ingooien en binnen vijf minuten staat hij een karpertje binnen te vissen. En ik maak een voerplek. Gooi elke keer op dezelfde plek en niks, nada, niets , blanco, geen enkele aanbeet behalve lijn zwemmers. Ga vanwege de lijnzwemmers dichterbij liggen maar dan gebeurt er helemaal niets. Ik wordt gek. Dan maar op de techniek van Guus Geluk. Ik doe m’n ogen dicht en gooi blindelings naar rechts. Je raad het al zeker. Tien minuten later sta ik een karpertje te drillen. Dan moet je m’n buurman horen. Tja wat kan ik hier nu tegen inbrengen….

Wat een mooi gebied is dit toch tegen Wales aan als Hellevoetse Delta tegen Zeeland aan.

We nokken af want morgen een drukke dag willen we nog naar Lake Brenig of gaan we naar Gary Palmer om de rivier de Dye af te vissen. Tot nu toe kunnen we Gary niet bereiken. We weten dat hij een wedstrijdje moet vissen. Morgen nog maar eens proberen….

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *