Lake Brenig in Wales

M’n ontbijtje van vanochtend op een flink stuk appeltaart na dan.

We zijn weer dik na de file vertrokken naar Wales woensdag 28 september 2016. We nemen de middag sessie en die begint om twee uur. Alle tijd dus. Uurtje eerder maken ze geen probleem van is onze ervaring. Ik heb er reuze zin in zeker na de laatste keer maar het weer is nu heel anders. Veel wind en vooral veel nattigheid van boven.

Vandaag gaan we weer naar Wales een bootje huren en weer op die forellen vissen. Vorige week was echt fantastisch. Het weer is wel een stuk slechter dan vorige keer. Toen kon je in je T-shirtje vissen. Zou dat vandaag niet doen. Dan mis je alle fun van aankomende week…

Zal niet m’n eerste broodje kip met BBQ saus worden deze wkn.

Vanmorgen hebben we aan de appeltaart gezeten daar is John helemaal verzot op. Als hij die maakt en niet overdreven dat doet tie dus om de paar dagen moet je vlug zijn wil je nog wat proeven. Maar rond de middag krijgen we toch weer trek. Komt goed uit het stuur van de auto is niet meer om te buigen. De auto scheurt al het terrein op van een vreetschuur van het bekende merk. Moet toegeven met m’n maatje neem ik altijd een milkshake banaan achter af en dat houwen we als nostalgie er in.

De omgeving is weer fantastisch.

Toch even het anker uit en het raam open. Lui als een toerist een plaatje maken vanuit de auto van de schitterende omgeving.

Nog een stukkie Wales omdat het zo mooi is.

Wilde eerst die twee foto’s naast elkaar zetten maar omdat de omgeving zo mooi is in volle glorie.

Die wil je niet aanrijden.
Ze houden rechts aan…

Waar Wales beroemt om is de ontsnapte loslopende schapen die kris kras overal rondlopen. Die wil je niet tegenkomen in één van de vele scherpe bochten.

Daar ligt het dan te lonken.

Lake Brenig waar we gaan vissen is een drinkwater opslag voor ook Chester. Je mag er niet in met je eigen bootje i.v.m. besmetting maar voor een paar knaken kan je er een bootje huren incl wat je bent vergeten. Alles ligt voor je klaar als reddingsvesten, kleding, schepnet zelfs een picknick mand kan je vullen in het restaurant.

Zo kan je goed zien dat er een dam is aangelegd in de vallei.

Men heeft een dam aangelegt in de valei en zo te zien is het knap diep in het midden. Een mooi verhaal is de laatste eigenaar een boer die zijn land verkocht. Zeker als John het smeuïg verteld.

We gaan gewoon door waar we vorige week zijn gebleven, forellen vangen.

De eerste halve dozijn verlies ik allemaal bij de boot als ze beginnen te springen. zou die enkele haak hier niet werken. John vindt me een tikkie eigenwijs. Ik heb em wel eens verteld dat fotografen eigenwijs zijn of misschien wel moeten zijn maar dit vindt hij te eigenwijs. Ik ga stug er mee door. Werpend kan ik ze wel vangen maar trollend na aanslaan en die fantastische dril raak ik ze zomaar kwijt bij de boot vlak voor de landing. Of zal het m’n nieuwe hengel wezen waar dit aan ligt. Nee ik ben de wartel vergeten er tussen te zetten. Nu draait de vis zich alsnog los van de enkele haak.

Wat een mooi stukje Wales.

Het water is kristal helder en hier werpen naar onder die bomen levert vis op. Er valt van alles uit die takken en je ziet ook overal steigende vissen. Je hoeft alleen je plug er naar toe te gooien en Ramm zodra die het water raakt. Meestal kom je dan niet aan de twee slagen met je molentje.

Achter de bomen is het best te doen.

Midden op die grote plas is het Bfr 5-6 met soms hogere pieken. Dus zo nu en dan in de luwte is dan een verademing. Maar ja eens moet je weer terug.

Op het meer zelf is het af en toe dwars op de wind water scheppen.

En we zijn wat verlaat natuurlijk dus moeten opschieten op niet al te laat weer binnen te zijn. Dus vol gas dwars oversteken.

Twee verzopen Hollanders.

We zijn dan wat nat, gelukkig had ik een goed pak aan maar Guus heeft minder geluk. Die is gaan bewegen en met straaltjes liep het zijn kruis binnen.

Was weer een prima visdag vandaag.

Snel alles de auto in dat zien we thuis wel. Zeker twee liter water in de viskogger en de kleding is kilo’s zwaarder geworden. Allemaal de wasmachine in en klaar stomen voor morgen.

Ik neem alvast een wijntje.

John moet nog even naar de studio en ik laat het thuisfront vast wat foto’s zien. En neem alvast een aperitiefje op de geslaagde dag. Vis spullen uitpakken en laten drogen in de verwarmde garage. Wat onderlijn montage’s veranderen voor de karper visserij in een putje voor morgen in de namiddag na het John zijn werk. De betreffende hengels optuigen zodat alles klaar staat en we direct kunnen vissen na aankomst.

Alle twee onder zeil.

Als dan John thuiskomt met een warme hap vindt hij alles in diepe rust……

Reactie’s

Hoi Freek,

afbeelding-19

Facebook

Mark Stanneveld heeft gereageerd op je foto.

Mark Stanneveld

12 oktober om 13:32

Ga s werken joh󾌫

afbeelding-19

Facebook

Inge Lugtenberg heeft gereageerd op je foto.

afbeelding-7

Inge Lugtenberg

12 oktober om 18:20

Zit je nu die vis te pesten?

afbeelding-19

Facebook

Antje Den Os heeft gereageerd op je foto.

afbeelding-25

Antje Den Os

12 oktober om 22:50

nu nog een spontane lach ipv dit fakeface

afbeelding-19

Facebook

Mark Stanneveld heeft gereageerd op je foto.

afbeelding-89

Mark Stanneveld

13 oktober om 13:05

Ik vis liever met een andere hengel, ahum󾌾

afbeelding-19

Facebook

Antje Den Os heeft gereageerd op je foto.

afbeelding-25

Antje Den Os

13 oktober om 13:26

helemaal goed :-)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *