Dean in Cloucester

Snel naar binnen werken en op de pad zijn we.

Maandag 26 september 2016 is het dan zover. We gaan vissen op de rivier de Dean bij Cloucester vanuit de boot. Het thuiswater van Gary Palmer. Gary zat ook in het Reuben Heaton Team tijdens de WPC 2016. De World Pradator Classic de wereld kampioenschappen roofvissen. Eens kijken op zijn thuis water. Ben hartstikke benieuwd hoe het er hier aan toe gaat op de rivieren van Engeland.

Na een gezond ontbijtje  ben ik er klaar voor om de plaatselijke predators te bestoken met kunstaas hier op het eiland.

We hebben er zin in en kijken er al heel de week naar uit. Om Gary weer te ontmoeten en eens te zien wat er hier allemaal te beleven valt.

Twee keer een half uur oponthoud om te tanken….

We hebben net na de middag rond twee uur afgesproken om de ochtendspits te vermijden en we hebben natuurlijk de tijd en willen ook de avond spits ontlopen. Maar we brengen wel een bak water mee zeg. Wat een slecht weer is het vandaag.

Hier moet nog familie van me wonen.

We passeren Wolverhamton. Daar heeft een Oom van me nog gewoond. Inmiddels al overleden maar die was de voorzitter van de plaatselijke voetbalclub de Wollfs van Wolverhamton. Ik moet nog een shirtje ervan hebben licht oranje met drie zwarte wolven op de borst.

Rond twee uur zijn we er dan.

Onderweg hebben we al kontakt gehad met Gary en het komt hem allemaal goed uit qua tijd want hij moet nog het een en ander doen aan zijn bootje. Na en hartelijk ontvangst en elkaars spullen te hebben bekeken laden we de boot vol met hengelatributen. Ik wil graag een taklebox hebben voor m’n spinnerbaits maar ook Gary heeft alleen maar de kleine varianten dozen.

Tis al snel raak.

We speren eerst naar links onder de brug van de snelweg. Daar wordt de laatste tijd goed gevangen volgens onze visgids maar je zit er wel snel vast door allerlei rotzooi op de bodem. Hij heeft gelijk want al snel komen de eerste vissen boven water voor een pasfotoootje…

Het hele rijtje vangen we vol baars, snoekbaars en snoek.

Geregeld vangen we vissen en volgens Gary zijn dat hele mooie voor hier op het water dus de grotere exemplaren gaan voor en portretje. Veel vissen zijn maar net groter dan onze shadjes.

Tuurlijk doen we ook mee aan de Tompouce challenge van Mario en Mirabel.

Het gaat lekker onder de brug en op twee meter water zijn de aanbeten keihard en niet te missen. We hebben het best naar de zin en onder de brug hebben we weinig last van het slechte weer.

We lagen lekker uit de regen en wind onder de brug en dat wordt beide een stuk minder dus tijd om andere stekken op te zoeken. We varen ons beginpunt in het haventje voorbij en gaan naar veelbelovende stekken volgens Gary. Daar vist hij het liefst. We zijn benieuwd.

Klein sneetje op de top van m’n pink en alles is rood.

Ben gewond geraakt aan van de kiewdeksel van de laatste zander. Een vervelend sneetje op de top van m’n pink en inmiddels is m’n nieuwe jas verkleurd. Toch maar de verband doos aanspreken.

De omgeving is weer schitterend.

Alles heeft met de overstroming onder water gestaan vandaar dat alle caravans nieuw zijn. Het moet een ravage zijn geweest want het water stond tot aan de voeten van dat kasteeltje.

Een schitterende omgeving

Gary heeft niets te veel gezegt. Het is een fantastische spot en ik denk dat wanneer er vissen van formaat zijn die je hier moet zoeken. Eén maal lk krijg ik er een beuk op die vast staat op de bodem en daarna langzaam beweegt naar dieper water. Dan weet je dat dat een beste is maar jammergenoeg schiet deze los. Ik vis met Fishhh shadjes van 5cm en dat is waarschijnlijk een te kleine inhaking kans bij een wat serieuzere vis. Wel een heerlijk gevoel natuurlijk en m’n maatjes zien ook een kromme …. wat een heerlijke stok is dat toch.

Gelukkig wordt het weer een stuk beter.

Alles zit ook mee met het weer vandaag. Het knapt zienderogen op en zowaar zien we een zonnetje aan de hemel verschijnen. En de kleine baarsjes doen verschrikkelijk hun best. Maar waar zijn die grotere ridders van de rivier.

We zijn lekker bezig.

De vissen hebben allemaal de grootte die waarschijnlijk bij dit water horen. Ik vis in het delta gebied van Europa, het Haringvliet, Oude Maas., Spui etc. Dat is het eindgebied van de zoetwater predators. Dat moeten we met zorg behandelen en verzorgen en dat blijkt nu wel weer. Het is het beste wat er voor de hengelsprt is te vinden in Europa. Misschien hebben we wel het beste vis water van de wereld. Je kan op elk moment van het jaargetijde een visje vangen.

De volgende stek is nog mooier.

Als je je techniek maar aanpas en dat is elders in de wereld wel anders. Daar moet je wachten of dat er een schooltje haring, sprot, krab etc. langs komt zodat er wat vis de scholen aas achtervolgt. Daar in een delta vang je de dikke vissen dat wordt nu wel weer duidelijk als ik een snoekbaarsje vang van een kleine vijftig centimeter. Dat is hier een serieuze vis volgens Gary.

Omgeving is werelds.

De volgende stek is nog mooier met lelievelden en een hoop zuurstof in het water. Hier moet het toch gaan lukken maar ook allemaal kleine spul in onze verwende ogen. De lol is er niet minder om want op die lichte hengels is het sport van de bovenste plank. Die dappere baarsjes, snoekbaarsjes en snoekjes geven dik partij op dat het lichte spul. Je moet gewoon je materiaal aan passen. Nu moet er niet een metersnoek op je plugje duiken…

We gaan weer verder door het landschap.
De plug is net zo groot.

Wat een rovers zijn het toch John vangt een snoekje die iets groter is dan zijn plug.

De kers op de taart.

Maar dan is alles oké aan board. John vangt zijn eerste snoekbaars in Engeland en daar kwamen we voor. Tjeetje we zijn allemaal blij maar eentje in de boot kan zijn geluk niet op. Dat moeten we nog lang aanhoren ben ik bang voor….

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *