MoonLightFishing 2016

Tuurlijk doe ik mee met de witvis wedstrijd in het Voornse Kanaal georganiseerd door de Catfish 30 juli 2016. Kan niet bij de loting zijn want om vijf uur gaat m’n eigen winkeltje dicht dus loot Mirabel voor me. Als ik dan ruim voor zessen m’n aas; de casters maden en wormen kom halen hoor ik dat ik op steiger 81 zit. Schijnt nog een redelijke stek te wezen ook vlak bij de uitlaat als vijfde van het kop nummer af. Dus hoppa naar het water terwijl Mario aan z’n warme hap begint.

En die warme hap ruikt goed, ziet er goed uit nog sterker zelfs volgens Mario zo smaakt het ook. Ik ben geen kerrie fan en dat zit er volgens mij ruimtelijk mee gestrooid dus wens hem een goede wedstrijd en zie em zo wel aan de waterkant.

Zal ik nog even blijven maar dan ben ik te laat voor de wedstrijd.

Nog wat foto’s van Mirabel tijdens de loting. Altijd gezellig natuurlijk en elkaar uithoren over de stekken. Iedereen heeft zo z’n eigen plan maar nieuwsgierig naar die van een ander.

De sterke verhalen vooraf heb ik dus allemaal gemist.

Iedereen was nerveus volgens de Catfish eigenaren want het was na loting een stofwolk en stil op het pleintje. En dat twee uur voor het fluit signaal. Ik ga en uurtje later en ben ruim op tijd klaar voor de toeter gaat.

Gezellig ik heb een bekende buurman.

Als ik op m’n stekkie komt zie ik dat m’n buurman op steiger 82 een Buckaroo is van onze vis avonturen van het karperputje de Sprong Piet Kalfshoven. Heb Kees Westdorp ook al gezien die zit op stek 70 ook in mijn vak. Mike en Arno wilden ook meedoen maar die moesten afhaken vanwege BP verplichtingen. Werken dus. Tja, iemand zal de economie in Nederland draaiende moeten houden.

Ik ga feederen en heb m’n vaste stok thuis gelaten, eventueel heb ik nog de bolognese bij me.

Op mijn stekkie is al weken niemand geweest want de wilde rabarber staat een metertje hoog en moet ik eerst een pad banen door het neer te slaan. Laarzen aan vanwege de brand netels i.p.v. m’n sandaaltjes. Nu maar hopen dat ik die laarzen weer uit krijg zodadelljk.

Piet doet dus ook mee, gezellig. Die zit naast me op 82.

Mijn buren vanavond. Die zijn al klaar met op bouwen van hun spulletjes.

Vangen, vangen, vangen.

Om half elf zit ik al eventjes zonder vis.

Het vissen kan ik kort zijn. M’n eerste twee worpen breng ik voer op m’n stek met een volle korf met Swim Stim Koi Groundbait van Dynamite Baits met een halve zak 3mm korrels. De derde worp ligt er wat langer in maar na een paar seconden heb ik al beet. Een grondel. Grrrrr. Hoop niet dat dat op m’n stek is beland. Heb juist geen maden of wormen gebruikt alleen kaal voer om dat te voorkomen. Geen paling die nu volop loopt en grondels graag want dan zie ik geen platte die zin heeft om mijn voerplek overhoop te gooien. En om die platte, de brasems die willen we hebben. Dat brengt gewicht in de schaal.

Pikkedonker maar dat licht gevoelige lensje van Nikon maakt er nog wat van.

Want naast twee plekken verderop naar het sluisje vist iemand met de Match hengel en dobber en vangt de ene na de andere voorntje, ruisvoorntje en bliek rond de 15-20 cm. Hij heeft er dik vijftig eind van de wedstrijd maar alles bij elkaar doet hij niet mee met de prijzen en draait na de wedstrijd z’n net om. Laat het niet eens wegen. Eén brasem zal meer wegen dan al die visjes bij elkaar.

Met de flitser bevriest zelfs een libel in de lucht maar wordt het een lelijk plat plaatje.

Bij mij op de stek is het de volgende worp gelijk weer raak. De korf heeft de grond nog niet eens bereikt en de top gaat al zenuwachtig heen en weer. En dat terwijl ik een metertje te ver naar recht heb gegooid. Ik moet m’n voer dus harder aanknijpen zodat het dichter bij de bodem pas uit de korf valt. Want door de stroming vang ik een mooie ruisvoorn een metertje buiten de voerplek, fout buiten mijn mikpunt en denk dat daar mijn voerplek is. En dan valt het stil met zo af en toe en voorn, nog een ruisvoorn en wat grondels na dan. Na ongeveer twee uur vissen als ik wat langer m’n aas laat liggen eens zien of dat helpt, dan eindelijk toch een brasem en niet eens zo’n hele dikke. Zal een kilo zijn schat ik. Zouden ze het dan eindelijk gaan doen. Maar wat ik er ook aan doet wormen, maden, maïs, casters of een mix hiervan en langer laat liggen maar niets, nada, blanco. Dan maar de korf vullen met nog een uurtje te gaan volledig met casters. Eens zien of ik daar aan de overkant wat kan losmaken maar het werkt niet. Laatste kwartier maar een worm er aan en stil laten liggen. Je denkt steeds dat de top beweeg maar alleen in je hoofd. Zo graag wil je dat. Ik krijg last van m’n rug en staat al achter m’n kist. Eigenlijk wacht ik op de toeter als ik plotseling toch m’n top licht zie bewegen en instinctief pak ik snel m’n hengel en zet de lijn strak en zet zo de haak en jawel ik voel gelijk dat zware stompen van een dikke vis. Als ik em nu maar op tijd binnen heb en dat is close. Zo hoor ik dat ook van m’n buurman rechts die ik ook hoor over zijn verbazing en in de toeter ligt m’n vis in het netje. Een hele dikke brasem het past maar net en hoe vaak dat vroeger in Dordt niet gebeurde dat in de laatste minuut van die vijf uur vissen een wedstrijd werd beslist.

Huub van Zetten heeft zijn kopnummer 85 dik waargemaakt en net zoveel kilo’s gevangen als de rest in z’n vak.

Huub heeft gevist met pellets en dat werd me door Arno afgeraden. Op die putjes is dat volgens hem dodelijk en dat heb ik zelf gezien maar op het Voornse Kanaal werkt dat niet zegde hij tegen me. Zo zie je maar weer dat het vissen heet en niet vangen. En je moet er in geloven volgens Huub want na drie uur vissen had ik nog niets terwijl naast me al dik veertig voorns etc. waren gevangen. Om in de resterende tijd alsnog bijna 18kg brasems te vangen. Een kopie van een wedstrijd van vorige week zo verteld hij. Gaaf hoor die passie.

Alle standen.

Ik heb genoten vanavond, oké had wel meer vis verwacht als vijfde vanaf de kop maar naast me Piet met een plekje dichter naar het sluisje toe heeft nergens op kunnen aanslaan. Wat voorzichtige tikkies heeft hij gezien en de andere kant van me één platte en ook wat voorntjes. Ben zesde in mijn vak geworden van de éénentwintig mede kompanen. Ik ga dit weer oppakken en wat meer vaste stok-, feederen-, Match-, bolonese-, winkler Picker vissen. Alles is in huis van een lang verleden dus waarom niet.

http://amateurvisser.nl/node/72.

Moet wel het één en ander moderniseren. Me verdiepen in pellets en de zelfhaak systemen het zogenaamde method feeder  i.p.v. vissen met korven en spelen met de lengte van het aas aanbieden. moet wel zeggen dat het steeds minder op vissen gaat lijken. Nu nog een pieper en je kan achter je hengel in slaap vallen……

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *