Hollands Diep

Tja en dan loop je er weer eens rond, gister wat verspeelt en dat is er niet dan zoek je vervanging.

Woensdagmiddag 22 juni 20116 kunnen Mirabel en Mario zich dik na drieën pas los rukken uit de winkel. We willen naar het Hollands Diep daar waar ik voor de laatste was met de voriege WPC wedstrijd. Ik kom er eigenlijk niet was toen ook de eerste keer dat ik er was.  Voor mij is dat eigenlijk niet goed zoveel tijd doorbrengen in hun snoepwinkeltje….

En heb er weer wat kunstaas bij om met m’n nieuwe hengel die van Westin uit te proberen. Dat was een goede tip van Luc Coppens.

Een heerlijke hengel.

Die 65gram is te zwaar voor die 20mm Daiwa 8Braid die Luc me aanrade. Hij gooit als een jekko dat is waar maar als je bv een keertje vast komt te zitten en je trekt em hard los. dan trek je denk ik die dunne gevlochten lijn dipper tussen de andere wikkelingen. Bij je volgende worp gooi je dan je kunst aas van 50-60gram  er af want die klap kan de lijn  dan niet aan.

De laatse die voor het echte werk.

Dus vanaf nu gaat dat kunstaas zwaarder dan 60 grram op de Pure Contact. Jammer maar je heb er beduidend minder sport aan bij een kleine vis. Maar met dat grote kunstaas hoop je natuurlijk op een flinke jongen….

Het is heerlijk weer.

Al met al naar Middelharnis rijden, traileren en varen naar het Hollands Diep is het al na vieren als we de brug onder door varen en het eerst eens bij de pijlers gaan proberen aan de Noord zijde. Vorig jaar de Zuid zijde afgevist nadat we het natuurgebied uitgevist te hebben tijden de wedstrijd en dat is slecht bevallen. De karpers en brasems schuurden zich aan de boot maar geen predator melde zich na een dik uur die kom uitgevist te hebben.

Maar nu ook aan de Zuid zijde geen enkele actie bij ons alle drie te bespeuren. We vissen allemaal met een andere techniek maar rond de pijlers en het aan grenzende stenen kant richting Oost geen enkel teken van leven werpend met groot en klein kunstaas richting de kant en met loodkoppen naar het diepe toe langs het talud. Dat wordt dus een harde noot te kraken aan deze kant volgende week tijdens de WPC.

Eindelijk op de vierde of vijfde stek krijgt Mario een beuk er op.

Ik weet nog van vorig jaar dar waar we toen in iedergeval een visje hebben gevangen en daar gaan we eens kijken onder het genot van meegebrachte saucijzen broodjes door Mirabel. Altijd goed bij de BassBuster.

En een hele mooie snoekbaars heeft vol overgave de shad genomen.

We doen overwegend werpend vissen omdat ik dat gewoon nooit doet en onder de knie wil krijgen en na tientallen shadjes te hebben geprobeerd krijgt Mario er een verschrikkelijke beuk op. Tjakka de eerste van vandaag is binnen en gelijk een mooie.

Ik mag dan ook een dreumes vangen op de berkeley.

En of dat er plotseling wat stroming is dat mee helpt maar direct bij de volgende worp is het voor mij ook raak. Weliswaar een dreumes die ik hier op deze stek zat heb gevangen en niet niet de goede maat heeft maar ze zitten er toch. En dan valt het stil als de stroom er weer uit is. Of dat de Volkerak sluisdeur wordt dicht gezet en we moeten wachten op de volgende boten die geschut worden. We proberen nog even de overkant maar net als vorig jaar heel veel wier. Hier moeten we ze gaan zoeken tegen het talud aan denken we. Zo ook bij de haven van Willemsstad waar we een mooi talud vinden. Nu maar hopen dat we daar volgende week wat baarzen kunnen vinden. We waren al laat begonnen dus we nokken af om een uurtje of acht om nog wat te kunnen vissen op bekent terrijn rond Middelharnis waar we er in zijn gegaan. Het is toch een klein uurtje varen en met deze wind gaat dat bijna vol gas.

Zelfs in de weg staan helpt niet Mario is helemaal los.

We vinden nog een plekkie uit de wind en op m’n favoriete stuk en dat is echt een vierkante meter en gooi niet een metertje naar links of rechts want dan mis je het schelpen randje hebben we direct vis. En dan bedoel ik Mario.

Ze liggen dicht bij elkaar hier maar eventjes onthouden.

Want wat wij er ook aanhangen qua kleur en vorm bijna hetzelfde maar net dus niet  op het shadje van Luc vangt hij ze. Doet hij er die toevallig niet aan dan zitten we hier ook te blanken. Gewoon heel veel wisselen dus van kleur, vorm, gewicht

Wat zo vaak gebeurt maakt een half uurtje het verschil van van een slecht naar een goede dag vissen.

Baarzen, snoekbaarzen het maakt hem niet uit elke worp is eventjes bingo voor Mario en dan maakt het vanmiddag dus weer een prima dag op het water. Kort maar heerlijk was het weer.

Onze sponsoren voor de WPC.

Maar nog steeds geen snoeken waar we alles hebben op gezet . Dat wordt moeilijk volgende week zo’n dikke groen rakker te vinden om het rijtje vol te maken.

Reactie’s

Hoi Freek,

Facebook

Mirabel Roobol-Nuis heeft je getagd in een bericht.

Mirabel schreef: “Weer een geslaagde visdag!!! En verder zeg ik beter maar even niks…󾍇 Mooie vangsteMario Roobolll󾌧󾌧󾌧”

Facebook

Daan Jolanda van der Velde

22 juni om 23:46

weer mooie vissen zeg!….top-

Facebook

Siu de Moor

22 juni om 23:56

Laat je de mannen eerst schitteren met die kleine visjes, Mirabel?? En dan zet je de serieuze vissen van je zelf erop?!

Facebook

Mirabel Roobol-Nuis

22 juni om 23:57

Precies! Jij snapt m 󾌸

Facebook

Koen Van Rijen

23 juni om 6:30

Mooi!

Facebook

Sander Bravenboer

23 juni om 7:13

Zeg maar niks meer. Daar hebben ze ook een liedje van gemaakt he󾍇󾍇

Facebook

Manuel Romunde

23 juni om 7:56

Gewoon goed. Laat de wpc voor jullie maar snel komen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *