Snoek zoeken

Gister middag 25 juni 2016 heel de zeedijk vanaf de terrasflats tot aan Oudenhoorn afgezocht naar een snoek met groot kunstaas. Klein kunstaas werkt niet al zou de denken van wel met de aasvisjes van vier centimeter in de wierbedden. Vandaag 25 juni 2016  nieuwe kansen en begin om elf uur aan de overkant nadat ik m’n winkeltje heb opgestart en Henny de honneurs voor de rest waarneemt.

Als ik dan aankom aan de overkant onder de kant bij Stellendam wordt ik op de koffie gevraagd door een bekende van vorig jaar en het is alsof het gister was zo is de begroeting. Ulf Stürmer die ik heb ontmoet bij de WPC 2015 is ook weer van de partij.

Weer een leuke verrassing.

De uitnodiging om bij hem te komen vissen op de MohneSee bij SauerLand in Duitsland staat nog maar hij is net als ik eventjes uit de running geweest en komt bij dat m’n grote vriend de Frontera ten ruste is na 16 jaar trouwe dienst en ik op zoek was naar een goede vervanger. Ik kon dus toch de reis niet maken met de BassBuster.

Gewoon een koffie zet apparaat aan board.

Dus ik denk dat ik em niet begrijp maar hij vraagt toch echt wat voor koffie ik wil hebben Cappuccino of gewoon, sterk, met melk of suiker en daar hoor ik de bonen malen net als thuis in de keuken. Nee zegt hij zonder koffie kan ik niet en die koffie smaakt verdomd goed. Net als Home Sweet Home uit ons DaLonghi apparaat. Is dat wat…

Was een heerlijk bakkie maar we gaan beide nog het een en ander verkennen voor de grote wedstrijd volgende week.

Nee geen snoeken te vinden op de platen.

Maar na een uurtje koffie leuten en z’n boot kwijlend te hebben bekeken gaan we weer vissen. Het is toch frappant hoe die wedstrijd vissers het parcours kennen en met een paar dagen tijd alles weten te vinden. Nu hebben wij weinig te liegen tegen elkaar na wat we vorig jaar hebben meegemaakt maar hij weet de stekken beter dan ik te vinden oor zijn ingangen in het wereldje toernooi vissers. Op zijn scherm wat hij laat zien waar hij ze vangt staan way point waarvan ik de meeste wel kent maar waar hij de laatste dagen zijn vissen pakt is nieuw voor me.

Wel mooie snoekbaarzen op dat nieuwe kunstaas.

Ik probeer weer een snoek te vangen maar krijg wel klein tikken op het kunstaas en zie af en toe een volger tot aan de boot van dikke baarzen. Dat kunstaas is veel te groot voort ze. Weet in ieder geval wel waar ik m’n rijtje moet vol maken volgende week behalve dan die snoek. Die kan ik niet vinden. En dat is eigenlijk al jaren zo. ben waarschijnlijk geen snoek type. Dan moet Mirabel die maar vangen…

Onze sponsoren voor de WPC 2016.

Reactie’s

Hoi Freek,

Facebook

Fred Weijts heeft gereageerd op je foto.

Fred Weijts

25 juni om 10:28

Vandaag gaat het gebeuren doet die van mijn er maar aan

Facebook

Arie Krijgsman heeft gereageerd op je foto.

Arie Krijgsman

26 juni om 18:25

Suc volgende week ,samen met Mirabel Roobol-Nuis!!!!!

Facebook

Mirabel Roobol-Nuis heeft gereageerd op je foto.

Mirabel Roobol-Nuis

26 juni om 19:32

Bedankt Arie Krijgsman󾮗 Gaat goed komen. We zijn er klaar voor!

Facebook

Mariejan de Vrij heeft gereageerd op je foto.

Mariejan de Vrij

26 juni om 20:13

Denk dat ze geen zin hebben om jou te zien󾌯

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *