Hij is binnen

Mooi setje erbij.

Vrijdag 10 juni 2016 is m’n eerste setje binnen. De Twitching T 210/ 15-50 gram van Westin met een reeltje van Daiwa de Tatula TW5. Ben er reuze blij mee met deze hengel. Speciaal gekocht  om het wat grotere kunstaas zo rond de 100 gram weg te kunnen zetten eind van de maand bij de WPC.

De wereldkampioenschappen roofvissen vanuit de boot op het Haringvliet en Hollands Diep waar we aan mee doen.

M’n laatste gekochte stok om groot kunstaas 100gr+ weg te kunnen zetten is toch te zwaar bevonden voor lichter kunstaas. Prima stok om in het wier nog wat te kunnen uit richten t.o.v. een dikke snoek maar weinig lol aan als er geen dikke planten groei en alg bedden staan. Dan hoeft de tegenstander aan de andere kant van de lijn niet uit het vuil te hoeven gehaald. Zeker als je er een kleiner exemplaar aan heb dan een meter vis is er in dit jaar getijde weinig van een dril te merken.

Ook een fijne stok maar voor van de zomer als de dikke wierbedden er weer zijn.

Dan is het alsof je voorntjes staat te drillen met een zeevishengel plat door de bocht gezegd. En metervissen zijn er niet zoveel dus in dit jaargetijde veel te zwaar geschut. Op zoek dus naar wat anders en mocht vorige maand dit setje uitproberen van Luc Copens. Zo te zien is dit goed bevallen dus.

Die CrazyFisch 21 0g 28 gram moet maar even wachten. Heb nog de Parabool van Spro om werpend mee te vissen met klein spul. Denk dus niet dat deze hengel er nog komt voor de WPC. Heb nog een mooi stokje gezien van Waikhru de My Religion Micro 70M. Zou je werpend mee kunnen vissen maar ook goed mee verticalen en vooral diagonalen denk ik. Zal Ralph van RDK-Baits eens vragen om er eens mee te proberen aan de waterkant in zijn voortuin.

Tis nog wachten op dit kunstaas.

Tis te hopen dat m’n bestelde kunstaas ener deze dagen binnen komt om het uit te proberen. Vrijdag eerst naar Pega om een beurt voor de trailer. Er komen nieuwe rollen op, een stofrubber wordt vernieuwd, een loop rek geplaatst en een accubak opgehangen voor de lier zodat er niet meer hoeft te worden gesleept met die accu. Daardoor moeten de wielen opnieuw moeten worden afgesteld want het gewicht wordt daardoor verplaatst naar voren. Van die faktuur die ik daar krijg kan ik waarschijnlijk twee hengelsets kopen. Nog een onderhoudsbeurt voor de motor en daar gaat een derde hengel set.

Reactie’s

Hoi Freek,

Facebook

Wim Arkenbout heeft gereageerd op je bericht.

Wim Arkenbout

11 juni om 14:02

Moeten julli nu net een kunstaasje hebben, wat niet bij de Catfish in de winkel hangt !!!

Facebook

Sander Bravenboer heeft gereageerd op je bericht.

Sander Bravenboer

11 juni om 17:42

En is het knoopje nog gelukt.󾍇󾍇󾍇 Maar dat kunstaassie heb ik alang man.

Facebook

Sander Bravenboer heeft gereageerd op je bericht.

Sander Bravenboer

11 juni om 17:44

Facebook

Luc Coppens heeft gereageerd op je foto.

Luc Coppens

11 juni om 21:46

Een grote favoriet voor snoek voor mij ! 󾮗󾮗

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *