Vissen met M&M

Het is heerlijk weer.

Maandag 6 juni 2016 Ga ik er na de tandarts en de Fysio. Ympke van SportFysio “de Eik” probeert m’n rug klaar te stomen om drie dagen vissen vol te houden. Want die heb ik aardig vernagelt met de laatste keer de boot er in duwen. Ik ga de opnieuw aangesloten apparatuur uit proberen. eind van de dag stappen Mirabel en Mario op als om half zes de winkeldeur dicht kan.

Zondag na vis TV ga ik naar Huib en Gerda m’n digitale multimeter ophalen. Gisteren nog allerlei kleine klusjes aan de boot gedaan zo ook de zekeringenkastje een paar cm verplaatst. Al eventjes geleden door Maro van Evin aangesloten. Maar hij zit tegen de stuurkolom aan dus de plaat kan niet dicht. Om toentertijd alles te verplaatsen in Nieuwkoop en tijdgebrek zou ik dat later wel doen. Nou later voor een Indo heeft een heel andere dimensie dan je je voorstelt. Plan plan dus. Jam Karet bij de BassBuster dus een elastische of rubberen tijd zoals ze zeggen in Indonesië. Maar komt goed….

Hoe moeilijk kan het zijn.

Alle apparatuur op 12V is gezekerd en met één oog opslag zie je welke doorgebrand is d.m.v. een ledje. Er moet nog wel het een ander bij komen als Marifoon, radio, verstraler voor want we willen geen boeien raken ‘s nachts op de Oosterschelde en breedstraler achter om in het donker te kunnen traileren. Led verlichting in de vloer want we lopen meestal blootsvoets in de boot met warm weer. Vooral tijdens zeebaarzen met die windstille warme dagen in augustus en dat wil nog wel eens uitlopen tot ver in de nachtelijke uurtjes.

Toch goed en bevestigt door Marco.

Dus zaterdag einde van de werkweek nog even wat knutselen aan de boot en zo moeilijk kan dat toch niet zijn een zekering kastje verplaatsen. Alle kabeltjes los maken, ze zijn toch genummerd door heel de boot heen. Om de meter zit een stickertje met het zekering nummer. Maar er gaat meer tijd in zitten (alweer) dan je denkt en het is al donker als ik alles netjes dicht heb maar alle apparatuur het niet doet. Das lekker. Net de multi meter weer aan Huib mee gegeven. Dat wordt morgen geen Hollands Diep. Kijken naar de laatste dag van de Predator Tour om te zien wie Europees kampioen wordt. Dat is rete spannend met twee koplopers de Struikrovers en Luc en Jeremy die regerend Europees en Wereld kampioenen van 2015. Ongelofelijk wat kunnen die vissen en alles volgen we live via facebook. Er moet tenslotte zo af en toe ook gewerkt worden door het gewone volk. Jammer maar helaas dus zo zit ik al zondag voor de middag na Vis TV lekker in de tuin bij Gerda een biertje te drinken terwijl buurman Chris en Huib druk lijken te doen met een tuindeur in elkaar te zetten. Ook niet verkeerd dus maar zo ben ik drie biertjes en een fietsritje verder pas weer om een uurtje of twee terug waar ik met de neus in de visite val. Mooi weer, genoeg te eten en te drinken. Dat wordt dus morgen klussen als ik terug ben van de tandarts en Fysio.

En weer verder.

Maandag middag meet het dus door maar heb overal netjes 12V maar die zwarte draden bevallen me niet terwijl ik toch zeker weet dat alles zo zat voor ik het uit elkaar haalde. Die onderste twee op de foto gaat één van naar de accu en de ander naar een soort sigaretten aansteker om de accu weer op te laden. Wel zo makkelijk op het dashboard. Hoef ik niet steeds in de boot te klauteren om de accu laders aan te sluiten. Kan ook nergens een korte draad vinden op de werkplek om die twee door te verbinden dus bel ik de hulplijn maar. Foto door mailen naar Marco en ja hoor. Die twee moeten doorgeschakeld staan of gewoon alle zwarte draden bij elkaar zetten was de gouden tip. Klaar is Freek. Snap nog steeds niet dat het voordien werkte maar we kunnen te water.

Het is fantastisch weer om te testen.

Als ik er dan om drie uur in glij ga ik lekker onder het natuurgebied uit de wind liggen en probeer instellingen van de drie Hummingbirds synchroon te krijgen. Met de telefonische hulp gister waar ik dat allemaal kan vinden in de menu’s en belangrijker is hoe dat ze moeten staan van Marco lukt dat allemaal vrij vlot. Zodat er wat tijd overblijft voordat ik Mirabel en Mario op moet pikken om half zes.

En nog een bonus.

Als ik dan op één van m’n favoriete plekkies een mooie zeventiger vang ben ik reuze in m’n sas.

Linkerscherm ziet men nu ook voor in de boot.

De eerste drift gelijk raak dat smaakt naar meer dus laat het varen het talud te volgen richting de dam en ga hier rondjes varen (rechter scherm boven) maar het blijkt een foute keuze. Geen aanbeten meer.

Daar ligt een mooi schooltje vis.

Terwijl ik denk te zien dat er toch vissen liggen. Kan ze niet vangen en misschien zijn het wel wat karpers want dat zou goed kunnen hier op deze stek voor het natuurgebied. Ook een favoriete karper stek.

En er wordt hier goed gevoerd op verschillende plekken hoor ik van de mannen. Willen ze best aan me kwijt want ik vis toch en heel andere discipline maar de info is van onschatbare waarde. Waar leven is zijn ook de biggen van predators te vinden.

Nog zoiets.

Het wordt tijd om de M&M op te pikken dus bel ik even. Alles staat klaar en ik hoor we hebben er zin in. Snel de winkel dicht en naar de haven. Ik zie uit naar de balletjes gehakt van Mirabel. Dat wist ik al want gisteravond was ze die aan het braden. Daar moest Mario afblijven en het doen met een tartaartje groente en piepers van Arie. Ze lieten zelfs een broodje hamburger schieten met heerlijke Victoria frietjes hier bij mij. Maar nu loopt Mario al heel de dag aan die balletjes te denken.

Daar gaan we dan.

Als ze dan tegen zessen aan board stappen met hun halve winkel bij zich kunnen we uit varen en besluiten het talud aan de overkant te bestoken met van alles wat we hebben. En dat is nog al van die twee wat kan ik je verzekeren.

Wel langzaam varen en genieten van de ballen van Mirabel.

Maar daar valt het niet mee een aanbeet te scoren. Ik krijg er nog een verschrikkelijke beuk op van een dreumis die niet op de foto wilde en er aan de oppervlak af viel. Aan de Hellevoetse kant stroomde het zo hard dat we 30gram niet aan de bodem konden houden op 10-12 mtr diep. Laat staan wierloos de kanten afvissen. Je kunstaas was in no time weg gezogen door de stroming. Dan maar op de ondiepe stukken van twee meter maar op een volger bij Mario een baars van dik in de dertig cm hebben we niets kunnen scoren. Jammer maar er komen nog meer dagen en dit is in dit jaargetijde het slechtste stukje Haringvliet om wat aan de haak te slaan. wel kwam er tegen de schemer een mooie Tracker naast ons liggen met Pools gezelschap. Met een Yamaha 225Pk komt dat wel van z’n pleats zouden ze aan de overkant zegen. Wat en mooie boot en ik zie dat er downriggers aan boort zijn. Dat herrinner me weer dat ik een afspraak moet maken met Rob Puijk. Ook zoiet daar ben ik veel te makkelijk in. Plan plan. Komt goed maar heb die dingen nu al jaren liggen ongebruikt. Grootse plannen maar er komt niets van Jam Karet dus en we zijn weer het cirkeltje rond. Nee nu gaat ik er werk van maken en dit jaar gebruiken…,..

En die gasten goud, ben blij ze tot m’n vrienden te mogen rekenen.

Tja en als je geen laarzen heb en ook geen natte voeten wilt hebben dan is dat lastig uit stappen op deze helling. Vooral niet springen vanaf de boot. De tegels zitten onder de alg en zijn spek glad. Het is geen steiger als in een jacht haven. Maar die jonge gasten die behelpen zich wel. Heerlijke avond gehad met een paar fijne mensen maar dat wisten we al. Met die balorigheid blijf je zelf ook jong en een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Nou vandaag was goud qua weer, hapjes en gezelschap wel zonder aanbeten. Het stroomde als een jekko aan Hellevoetse kant omdat daar, het diepste gedeelte, de vaargeul langs loopt. We zijn het er wel over eens geworden dat de BBQ ook mee gaat om tussendoor een warm broodje hamburger te kunnen nuttigen. Hehe lekkeeuur hoor slmt…

Reactie’s

Hoi Freek,

Facebook

Mirabel Roobol-Nuis heeft gereageerd op je bericht.

Mirabel Roobol-Nuis

5 juni om 16:29

Dacht…we gaan morgen trainen

Facebook

Inge Lugtenberg heeft gereageerd op je bericht.

Inge Lugtenberg

5 juni om 17:16

Veel te warm om dit klusje te doen!

Facebook

Lex Lugtenburg heeft gereageerd op je bericht.

Lex Lugtenburg

5 juni om 18:38

Ik vermoed geen massa

Ja Lex je kan zien dat je meer klust als ik. Na overleg met Marco van Evin die dit allemaal heeft aangesloten zijn we er uit gekomen

Facebook

Laureen Pothof heeft gereageerd op je bericht.

Laureen Pothof

5 juni om 21:47

Ach jee

Facebook

Lex Lugtenburg heeft gereageerd op je bericht.

Lex Lugtenburg

7 juni om 13:41

Als niks het doet meestal dat

Facebook

Leo Stoutjesdijk commented on your memory.

Leo Stoutjesdijk

8 juni om 21:59

Heb vertrouwen jullie kunnen het.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *